سهم ماينرهاي غيرمجاز در ناترازي برق چقدر است؟

۱۴۰۴/۰۴/۰۸ - ۰۱:۰۲:۱۴
|
کد خبر: ۳۴۷۱۵۲

در ايام جنگ ۱۲روزه كه اينترنت در برخي روزها قطع شد، ۲۴۰۰ مگاوات از مصرف برق كشور كه مستقيما به توليد غيرمجاز رمزارزها اختصاص داشت، كاهش يافت.

در ايام جنگ ۱۲روزه كه اينترنت در برخي روزها قطع شد، ۲۴۰۰ مگاوات از مصرف برق كشور كه مستقيما به توليد غيرمجاز رمزارزها اختصاص داشت، كاهش يافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم، يكي از علل ناترازي بين توليد و تقاضاي برق در كشور ما، توليد غيرمجاز رمزارزهاست، مجموعه وزارت نيرو با همكاري نهادهاي انتظامي و قضايي در تلاش براي شناسايي متخلفان در اين حوزه است.
اما سوالي كه هميشه مطرح بوده، اين است كه سهم توليد غيرمجاز رمزارزها در ناترازي برق چقدر است؟ در ايام جنگ 12روزه كه اينترنت در برخي روزها قطع شد، 2400 مگاوات از مصرف برق كشور كه مستقيما به توليد غيرمجاز رمزارزها اختصاص داشت، كاهش يافت. محمد اله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجي شركت توانير در اين خصومص با بيان اينكه «با قطع اينترنت در خلال جنگ 12 روزه، حداقل 2400 مگاوات بار از روي شبكه سراسري برق كشور برداشته شد»، گفت: اين توان مصرفي ناشي از فعاليت بيش از 900 هزار دستگاه ماينر در طول شبانه‌روز است و با توجه به ميزان كمبود برق در نيمه اول تير ماه، اين توان معادل حدود 15درصد ناترازي شبكه برق است.
وي اضافه كرد: البته به اين تعداد بايد توان دستگاه‌هايي كه علاوه بر ماينينگ غيرمجاز با برق غيرمجاز، از اينترنت غيرقانوني استارلينك هم استفاده مي‌كنند، اضافه كرد.

وي با تاكيد بر اينكه فعاليت مزارع مجاز استخراج رمزارز هم در فصل گرم سال ممنوع است، تصريح كرد: در اين ايام صرفا مزارعي كه با احداث نيروگاه خورشيدي معادل انرژي مصرفي را در طول روز به شبكه برق تزريق مي‌كنند، مجاز به فعاليت هستند. معاون انتقال و تجارت خارجي توانير در عين حال از متخصصان دانشگاهي و حرفه‌اي حوزه رمز دارايي‌ها دعوت كرد تا با توجه به كاهش قدرت پردازش جهاني بيت كوين (هشت ريت) اطلاعات دقيق‌تر و كامل‌تري از ميزان فعاليت ماينينگ در ايران ارايه دهند. اله‌داد همچنين از هموطنان درخواست كرد تا هرگونه موارد استخراج غيرمجاز رمزارز را به سامانه پيامكي 30005121 اطلاع داده و از يك تا 200 ميليون تومان پاداش بهره‌مند شوند. درواقع، سهم توليد غيرمجاز رمزارز در ناترازي برق كشور، حداقل 15 درصد است؛ البته با توجه به فعاليت برخي فعالان اين حوزه با شبكه استارلينك، اين ميزان مي‌تواند بازهم بيشتر از اين باشد.
اگر چه استخراج غيرمجاز رمزارز به‌ويژه در ساعات اوج مصرف فشار مضاعفي بر شبكه برق ايجاد مي‌كند و شناسايي دستگاه‌ها و قطع آنها در كاهش فشار شبكه موثر است، اما دليل اصلي بحران برق در ايران به عوامل ساختاري مثل فرسودگي زيرساخت‌ها، اتلاف انرژي، عدم سرمايه‌گذاري به‌موقع و كافي در توسعه زيرساخت‌هاي تامين برق و عدم مديريت بهينه مصرف بازمي‌گردد.