اوضاع بازار نفت بعد از آتش بس

۱۴۰۴/۰۴/۰۵ - ۰۲:۵۵:۵۵
|
کد خبر: ۳۴۶۹۱۴

نماينده پيشين مجلس گفت: اگر بحران مهار و اعلام آتش بس نمي‌شد چه بسا باعث افزايش قيمت نفت و ادامه التهابات  در بازار انرژي  مي‌شد.

نماينده پيشين مجلس گفت: اگر بحران مهار و اعلام آتش بس نمي‌شد چه بسا باعث افزايش قيمت نفت و ادامه التهابات  در بازار انرژي  مي‌شد.
جلال ميرزايي در گفت‌وگو با ايلنا، در ارزيابي اوضاع بازار نفت بعد از آتش بس بين ايران و رژيم صهيونيستي و امريكا، اظهار داشت: وضعيت عرضه و تقاضا و اوضاع سياسي جهان در بازار نفت تاثيرگذار و تعيين‌كننده است، رشد اقتصادي در كشورهاي بزرگ مصرف‌كننده نفت مثل چين و هند، امريكا و اتحاديه اروپا نيز در بازار نفت تاثير دارد و منجر به رشد تقاضا مي‌شود. از ديگر سو، اگر توليد پايين باشد يا عواملي بالاجبار روند توليد را كاهشي كند باعث مي‌شود بازار دچار نوسان شده و قيمت‌ها بالا برود. وي افزود: همچنين درگيري‌ها به خصوص درگيري در كشورهاي نفتخيز و‌ حتي درگيري داخلي در كشورهاي توليدكننده مثلا در ونزوئلا و با نيجريه در سال‌هاي اخير روي قيمت نفت در بازار تاثير گذاشته و منجر به نوسانات در بهاي نفت خواهد شد. عضو پيشين كميسيون انرژي مجلس گفت: اين انتظار مي‌رفت كه حمله رژيم صهيونيستي به ايران باعث‌ بروز نوسان در بازار انرژي به خصوص قيمت نفت خام و ميعانات شود ضمن اينكه تحليل‌ها بر اين بود كه واكنش ايران بعد از حمله امريكا به مراكز هسته‌اي ايران از جمله اقداماتي در تنگه هرمز و تلافي در خليج فارس بازار نفت را دچار التهاب كرد و برآوردها اين بود كه قيمت نفت روند افزايشي را طي كند.
وي بيان كرد: اگر بحران مهار و اعلام آتش بس نمي‌شد چه بسا باعث افزايش قيمت نفت و ادامه التهابات در بازار انرژي مي‌شد.
ميرزايي درباره سرنوشت بازار و خريد نفت ايران گفت: به نظر مي‌رسد تغيير خاصي ايجاد نشود و اين روند ادامه خواهد يافت كمااينكه چيني‌ها به عنوان كشوري كه بيشترين واردات را از ايران دارند در مجامع بين‌المللي و شوراي حكام آژانس بين‌المللي و شوراي امنيت از مواضع ايران حمايت كردند و حمله رژيم صهيونيستي و امريكا به مراكز هسته‌اي ايران را به صراحت محكوم كردند بنابراين اكنون‌نيز تغيير خاصي در بازار ايران ايجاد نمي‌شود. وي با اشاره به اعطاي مجوز به چين از سوي امريكا براي خريد نفت از ايران گفت: اين روند يك تحول مثبت و جاي تامل دارد.
اين نماينده پيشين مجلس تصريح كرد: در هر بازار نفت ايران بستگي به مذاكرات بين ايران و امريكا نيز دارد اگر مذاكرات از سر گرفته شود باتوجه به اينكه ايران بخوبي از عهده مقابله به مثل برآمد و انسجام سياسي و داخلي مردم بيشتر شد و بانوجه به پشتوانه داخلي اگر توافق حاصل شود احتمال اينكه كشورهايي مثل هند و جنوب شرق آسيا به خريد نفت از ايران روي بیاورند، زياد است كما اينكه بعد از توافق هسته در سال ۲۰۱۶ نيز اين اتفاق افتاد.