پاي ترامپ روي سيم اينترنت اروپا

۱۴۰۴/۰۴/۰۳ - ۰۱:۱۴:۲۳
|
کد خبر: ۳۴۶۷۳۱

بازگشت دونالد ترامپ به كاخ سفيد، اروپا را با واقعيت يك آسيب‌پذيري ديجيتالي بزرگ روبرو كرده است زيرا امريكا، كليد قطع اينترنت اين منطقه را در اختيار دارد.

بازگشت دونالد ترامپ به كاخ سفيد، اروپا را با واقعيت يك آسيب‌پذيري ديجيتالي بزرگ روبرو كرده است زيرا امريكا، كليد قطع اينترنت اين منطقه را در اختيار دارد. به گزارش ايسنا، هنگامي كه ترامپ، جنگ تجاري را آغاز كرد، اروپايي‌ها از خواب غفلت بيدار شده و چشمانشان به روي اين واقعيت باز شد كه سال‌ها اتكاي بيش از حد به تعداد انگشت شماري از شركت‌هاي بزرگ فناوري امريكا، واشنگتن را برنده كرده است. آسيب‌پذيري كشنده، وابستگي تقريبا كامل اروپا به ارايه‌دهندگان خدمات ابري امريكا است. رايانش ابري، رگ حيات اينترنت است و همه‌چيز را از ايميل‌هايي كه ارسال مي‌كنيم و ويديوهايي كه پخش مي‌كنيم تا پردازش داده‌هاي صنعتي و ارتباطات دولتي را امكان‌پذير مي‌كند. فقط سه شركت بزرگ امريكايي آمازون، مايكروسافت و گوگل، بيش از دو سوم بازار اين منطقه را در اختيار دارند و در نتيجه، موجوديت آنلاين اروپا در دستان شركت‌هايي قرار گرفته كه براي جلوگيري از مقررات و جريمه‌هاي جديد، طبق ميل رييس‌جمهور امريكا رفتار مي‌كنند. فعالان حاكميتي در اروپا، مدت‌ها است كه نگران هستند اتكا به خدمات ابري امريكايي، به اين معني است كه آژانس‌هاي امريكايي مي‌توانند به لطف قوانين ايالات متحده، اطلاعات حساس اروپايي‌ها را كه در سرورهاي متعلق به امريكا در هر مكاني ذخيره شده‌اند، رديابي كنند. اكنون، در چرخه‌اي سياسي كه رييس‌جمهور امريكا، قوانين را به يك‌باره تغيير مي‌دهد و دادستان ارشد ديوان كيفري بين‌المللي پس از تحريم‌هاي واشنگتن (به دنبال صدور حكم بازداشت براي مقامات ارشد رژيم صهيونيستي)، دسترسي به ايميل مايكروسافت خود را از دست مي‌دهد، بيم واقعي وجود دارد كه ايالات متحده بتواند سلطه فناوري خود را براي اعمال نفوذ در خارج از مرزهايش، به شكل سلاح مورد استفاده قرار دهد. زك مايرز، مدير تحقيقات انديشكده CERRE در بروكسل گفت: ترامپ واقعا از اروپا متنفر است. اين ايده كه او ممكن است دستور يك سوئيچ قطع اينترنت را بدهد يا كاري انجام دهد كه به‌شدت به منافع اقتصادي آسيب بزند، آنقدرها هم كه شش ماه پيش به نظر مي‌رسيد، بعيد نيست. الكساندر ويندبيچلر، مديرعامل شركت ابري اتريشي «آنكسيا» گفت كه‌اي كاش «آدم‌هاي فناوري اطلاعات» مانند او، قبلا در مورد «وابستگي ناسالم» صحبت مي‌كردند و توضيح داد كه صنعت ابري اروپا، به مدت طولاني، از لابي‌گري و سياست اجتناب كرد و در عوض، بر رقابت فناوري متمركز شد. ويندبيچلر گفت: آيا ترامپ خدمات ابري در اروپا را قطع خواهد كرد؟ نمي‌دانم. اما هرگز انتظار نداشتم كه ايالات متحده گرينلند را تهديد كند. اين از قطع كردن ابري هم نامعقولتر است.

  اگر اين تهديد به واقعيت بپيوندد چه؟

هشدارها چند ماه پس از بازگشت ترامپ به كاخ سفيد آغاز شد. ماتياس ايكه، قانونگذار سوسيال دموكرات آلماني در پارلمان اروپا، در رويدادي در مارس گفت: ديگر منطقي نيست كه فرض كنيم مي‌توانيم كاملا به شريك امريكايي خود اعتماد كنيم. اين خطر جدي وجود دارد كه تمام داده‌هاي ما توسط دولت ايالات متحده استفاده شود يا زيرساخت‌ها براي ساير كشورها غيرقابل دسترس شود. فناوري قطع اينترنت، دستور دولت امريكا به شركت‌هاي ابري براي توقف خدمات در اروپا است. رايانش ابري با فراهم كردن دسترسي مجازي براي كسب‌وكارها براي ذخيره‌سازي و قدرت پردازش داده، كار مي‌كند و به لطف شبكه‌هاي گسترده مراكز داده فيزيكي در سراسر جهان، قابليت‌ها را به‌طور گسترده گسترش مي‌دهد و در حالي كه خرابي در خدمات ابري، همچنان يك سناريوي جديد است، شركت‌هاي بزرگ فناوري امريكايي، ديگر آن را به عنوان يك احتمال رد نمي‌كنند. مايكروسافت در آوريل اعلام كرد كه اين شركت يك بند الزام آور به قراردادهاي خود با دولت‌هاي اروپايي اضافه مي‌كند تا آنها را آنلاين نگه دارد و با هر گونه حكم تعليق در دادگاه مبارزه كند. هرچند برد اسميت، رييس مايكروسافت، ادعا كرد كه خطر دستور دولت امريكا به شركت‌هاي فناوري امريكايي براي توقف فعاليت در اتحاديه اروپا بسيار بعيد است اما اذعان كرد كه اين يك نگراني واقعي مردم در سراسر اروپا است. مايكروسافت همچنين ماه جاري، ويژگي‌هاي جديدي را به منظور آرام كردن نگراني اروپايي‌ها ارايه كرد. آمازون، ساختار مديريتي جديدي را براي به اصطلاح «پيشنهاد حاكميتي» خود در اروپا براي اطمينان از عمليات مستقل و مستمر و كاهش نگراني‌ها اعلام كرد. طبق گزارش‌ها، اين شركت كاركنان را براي پاسخگويي به سوالات مشتريان در مورد ممنوعيت‌هاي بين‌المللي آماده كرده است و به آنها دستور مي‌دهد كه بگويند حتي اگر به صورت تئوري چنين تحريم‌هايي وجود داشته باشد، واحد ابري آمازون، عملا هر كار ممكن را براي ارايه تداوم خدمات انجام خواهد داد. خبر قطع دسترسي كريم خان، دادستان ارشد ديوان كيفري بين‌المللي به ايميل‌هايش كه توسط مايكروسافت ميزباني شده بود، پس از تحريم‌هاي امريكا به دليل حكم بازداشت بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي، نگراني‌هاي بيشتري را برانگيخته است. مايكروسافت از اظهارنظر در مورد دخالت دقيق خود كه منجر به قطع ارتباط ايميل خان شد، خودداري كرد و فقط به‌طور كلي اعلام كرد مايكروسافت در هيچ نقطه‌اي، خدماتش را به ديوان كيفري بين‌المللي متوقف يا تعليق نكرد. آئورا سالا، قانونگذار فنلاندي راست ميانه در پارلمان اروپا و لابي‌گر ارشد سابق شركت متا در بروكسل، در واكنش به اين اخبار نوشت: طبيعتا، شركت‌هاي امريكايي بايد از قوانين ايالات متحده پيروي كنند. سياستمداران و كارشناسان براي يك جايگزين واقعي فناوري اروپايي بحث مي‌كنند. فرانچسكا بريا، استاد نوآوري در دانشگاه كالج لندن، مي‌گويد: مي‌توانيد احساس كنيد كه يك فرمان اجرايي با از دست دادن دسترسي به فناوري‌هاي حياتي و زيرساخت‌هاي حياتي فاصله داريد. روشن شده است كه اروپا نبايد به هيچ قدرت خارجي كه توانايي بيرون كشيدن دوشاخه را دارد، وابسته باشد. بر اساس گزارش پوليتيكو، اما خروج از وابستگي به شركت‌هاي فناوري امريكايي، آسان نيست و به ميلياردها يورو هزينه نياز دارد.