ذخاير دارو پايدار است

۱۴۰۴/۰۴/۰۱ - ۰۲:۴۸:۴۶
|
کد خبر: ۳۴۶۵۳۳

تا قبل از شروع جنگ و حمله دشمنان به ايران گزارش‌هايي در مورد كمبود برخي داورها و در مواردي شيرخشك‌هاي درماني به گوش مي‌رسيد. تشديد اين كمبودها در شرايط جنگي مي‌تواند كاملا طبيعي باشد.

تا قبل از شروع جنگ و حمله دشمنان به ايران گزارش‌هايي در مورد كمبود برخي داورها و در مواردي شيرخشك‌هاي درماني به گوش مي‌رسيد. تشديد اين كمبودها در شرايط جنگي مي‌تواند كاملا طبيعي باشد. اما حالا رييس سازمان غذا و دارو به مردم اطمينان داده كه ذخاير دارويي كشور پايدار است. نكته قابل تامل اينجاست كه كمبودهاي قبل از اين اتفاق تلخ چطور جبران شده و اين پايداري چگونه اتفاق افتاده است. به هر حال مردم همانطور كه در خريد مايحتاج زندگي از يكديگر سبقت نگرفتند و سعي كردند به اندازه نياز خود خريد كنند در مورد دارو هم همين طور است. هيچ داروخانه‌اي با ازدحام جمعيت براي تامين دارو مواجه نبود. هر چند كه اين امكان وجود دارد كه با طولاني شدن اين جنگ برخي اقلام دارويي به خصوص آنها كه وارداتي هستند با كمبود مواجه شوند اما در هر حال مردم با اين شرايط آشنا هستند. مساله كمبود دارو مشكلي نيست كه در طي همين يك هفته به وجود آمده باشد. بسياري از بيماران خاص طي سه سال گذشته بارها و بارها با كمبود و نبود دارو مواجه بوده‌اند. 

 توليد شير خشك به صورت شبانه روزي

مهدي پيرصالحي، معاون وزير و رييس سازمان غذا و دارو با اشاره به شرايط اخير كشور اعلام كرد: توليد و ذخيره شير خشك رگولار و رژيمي به‌صورت شبانه‌روزي ادامه دارد و توزيع آن متناسب با جمعيت مناطق انجام مي‌شود. داروهاي بيماران خاص نيز تأمين شده و كمبودهاي موردي از طريق انبارها در حال جبران  است.
 دكتر پيرصالحي، اعلام كرد: داروخانه‌ها در تهران و سراسر كشور فعال هستند و خدمات خود را ادامه مي‌دهند. طبق بررسي‌هاي انجام‌شده، در روز پنجشنبه، حدود ۵۰ درصد داروخانه‌هاي تهران با توجه به كاهش جمعيت شهر فعال بودند. داروخانه‌هاي منتخب، شبانه‌روزي و دولتي در حال ارايه كامل خدمات دارويي هستند. داروخانه‌هاي شبانه‌روزي موظف‌اند به‌صورت ۲۴ ساعته فعاليت كنند و داروخانه‌هاي روزانه نيز تنها با هماهنگي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي مجاز به تعطيلي هستند.
 وي هشدار داد: در صورت تخلف داروخانه‌هاي منتخب يا شبانه‌روزي، موضوع در نخستين جلسه كميسيون مربوطه بررسي و در صورت اثبات، مجوز آنها لغو خواهد شد. ساير داروخانه‌ها نيز در صورت تعطيلي بدون هماهنگي، با توجه به شرايط منطقه، مشمول برخورد قانوني خواهند  شد.
 
 توليد شبانه روزي شيرخشك

پيرصالحي درباره وضعيت شير خشك عنوان كرد: توليد شير خشك‌هاي معمولي و رژيمي در كارخانه‌ها به‌صورت شبانه‌روزي در حال انجام است و موجودي انبارها در وضعيت مناسبي قرار دارد. با توجه به جابه‌جايي جمعيت در روزهاي اخير، در برخي استان‌ها با افزايش تقاضا روبرو شده‌ايم؛ به همين دليل ظرفيت توزيع در استان‌هاي پرجمعيت، از جمله مناطق شمالي، تا يك‌ونيم برابر افزايش يافته و سهم بيشتري از شير خشك به اين مناطق ارسال شده است.
 وي با تأكيد بر توزيع عادلانه گفت: براي هر نوزاد، در هر نوبت مراجعه، بين يك تا سه قوطي شير خشك تحويل داده مي‌شود. خانواده‌ها نگراني نداشته باشند، چراكه سهميه نوزادان محفوظ است و در مراجعات بعدي نيز دريافت خواهد شد. دريافت شيرخشك محدود به محل سكونت نيست و از همه داروخانه‌هاي منتخب كشور قابل دريافت است. اطلاعات اين داروخانه‌ها از طريق سايت سازمان غذا و دارو در دسترس است.

 داروي بيماران خاص در دسترس است

پيرصالحي در ادامه افزود: داروهاي مورد نياز بيماران خاص و مزمن در دسترس است. اگرچه ممكن است به‌دليل شرايط توزيع در برخي مناطق، دارو به‌طور لحظه‌اي موجود نباشد، اما دارورساني بدون وقفه ادامه دارد. براي اين گروه از بيماران، ذخاير مناسبي تأمين شده و كمبودهاي موردي نيز از طريق انبارها جبران مي‌شود. بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وي با اشاره به اهميت مصرف منطقي داروها تصريح كرد: بيماران مبتلا به بيماري‌هاي مزمن مانند ديابت يا فشار خون بايد داروي مصرفي خود را براي ۱۵ روز تا يك ماه ذخيره داشته باشند، اما نبايد بيش از اين مقدار دارو ذخيره كنند. در شرايط بحراني، همه بايد با همدلي و درك شرايط، از ايجاد كمبود مصنوعي پرهيز كنند.
 
 همكاري مستمر براي تداوم تامين دارو

پيرصالحي همچنين از هماهنگي مستمر با بانك مركزي، اورژانس كشور، سازمان‌هاي بيمه‌گر، سازمان برنامه و بودجه و ساير دستگاه‌هاي مرتبط خبر داد و گفت: اين همكاري‌ها به‌منظور تداوم تأمين دارو در حال انجام است و روند تأمين به‌صورت منظم ادامه خواهد داشت.  او با تأكيد مجدد بر ضرورت پرهيز از انبار كردن دارو و شير خشك گفت: مردم تنها به ميزان نياز مصرفي دارو تهيه كنند، چرا كه ذخيره‌سازي بي‌رويه موجب برهم خوردن تعادل توزيع مي‌شود و ممكن است بيماران ديگر از دسترسي به داروي خود محروم شوند.  پيرصالحي در پايان درباره داروهاي وارداتي گفت: در مواردي كه دارو توليد داخل دارد، اولويت با داروي ايراني است. چراكه ممكن است تأمين داروي وارداتي با محدوديت همراه باشد. با اين حال، در مورد داروهاي ضروري، تأمين از طريق هر مسير ممكن از جمله مسيرهاي زميني ادامه خواهد يافت و مردم نگران دسترسي به داروي مورد نياز خود نباشند.