در سي‌وهفتمين جلسه هيات نمايندگان اتاق مشهد مطرح شد

مطالبه فعالان اقتصادي در شرايط جنگي

۱۴۰۴/۰۴/۰۱ - ۰۲:۳۰:۵۳
|
کد خبر: ۳۴۶۵۱۸

بررسي راهكارهاي موجود براي مديريت بحران و مهار چالش‌هاي پيش‌روي بنگاه‌هاي اقتصادي در شرايط حاضر و به منظور حفظ توليد، صيانت از اشتغال و جلوگيري از اخلال در زنجيره تامين كشور، محور شاخص بحث در سي‌وهفتمين جلسه هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي مشهد بود

تعادل|

بررسي راهكارهاي موجود براي مديريت بحران و مهار چالش‌هاي پيش‌روي بنگاه‌هاي اقتصادي در شرايط حاضر و به منظور حفظ توليد، صيانت از اشتغال و جلوگيري از اخلال در زنجيره تامين كشور، محور شاخص بحث در سي‌وهفتمين جلسه هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي مشهد بود. «ضرورت تعويق يا امهال بدهي‌هاي بانكي، تعهدات مالياتي و مطالبات سازمان تامين اجتماعي، مطالبه براي امهال بدهي بنگاه‌هاي اقتصادي، ضرورت ايجاد آرامش حداكثري در محيط‌هاي كاري و صيانت از معيشت جامعه كارگري و ...» جزو مطالبات جدي فعالان اقتصادي در اين شرايط بحراني است. 

 سه خواسته فعالان اقتصادي 
محمدرضا توكلي‌زاده، رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي مشهد در همين رابطه عنوان كرد: در شرايطي كه كشور با بحراني تحميلي و تهديدات جنگي آشكار روبه‌رو است، ضرورت همبستگي و ايفاي مسووليت اجتماعي بيش از هر زمان ديگري احساس مي‌شود.  وي ادامه داد: حفظ كيان، اتحاد و يكپارچگي كشور نيازمند مشاركت همه‌جانبه و آگاهانه تمامي اقشار جامعه، به‌ويژه بخش خصوصي است؛ بخشي كه امروز بايد با تكيه بر اخلاق حرفه‌اي و درك درست از شرايط حساس كشور، در كنار ملت بايستد و نقشي اثرگذار در اين بحران ايفا كند. براي عبور از اين بحران، در حال حاضر بيش از هر چيز به همبستگي و انسجام اجتماعي نيازمنديم.  او پيگيري مشكلات بنگاه‌هاي اقتصادي را با هدف تداوم فعاليت و حفظ اشتغال موجود را مورد تاكيد قرار داد و گفت: بقاي توليد در معناي حفاظت از معيشت جامعه است و در اين رابطه بايد تدابير لازم اتخاذ شود و ما در اتاق مشهد، تلاش خواهيم كرد در همين خصوص با اخذ نظرات فعالان اقتصادي، پيگيري لازم را به عمل آوريم. محمدعلي چمنيان، نايب‌رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي نيز در اين جلسه با اشاره به تاثيرات شرايط موجود بر اقتصاد كشور، خواستار اتخاذ تدابير پيشگيرانه و حمايتي از سوي دولت براي مديريت وضعيت حاضر و صيانت از ظرفيت اشتغال و توليد شد. وي با تاكيد بر ضرورت تعويق يا امهال بدهي‌هاي بانكي، تعهدات مالياتي و مطالبات سازمان تامين اجتماعي خاطرنشان كرد: در حال حاضر، بخشي از واحدهاي صنعتي استان به دليل وابستگي به واردات مواد اوليه و همچنين داشتن بازارهاي مصرف خارج از استان، ممكن است با بحران مواجه شوند و بايد از همين حالا براي آنها تدابير لازم انديشيده شود. وي همچنين خواستار تسهيل فرآيند اخذ تسهيلات بانكي و مسامحه در پرداخت حقوق دولتي شد و بر ضرورت هم‌افزايي نهادهاي اجرايي با بخش خصوصي در اين زمينه تاكيد كرد. وي پيشنهاد كرد:  اتاق بازرگاني مشهد در مكاتبه‌اي رسمي با قوه قضاييه، خواستار اعلام شرايط فورس‌ماژور براي قراردادهاي تجاري و اقتصادي شود تا از بروز اختلافات و مشكلات حقوقي در قراردادهاي اجرايي و تجاري جلوگيري به عمل‌آيد. نايب‌رييس اتاق مشهد در پايان با اشاره به نقش خطير رسانه‌ها و نخبگان اقتصادي در آرام‌سازي فضاي عمومي تصريح كرد: در شرايط كنوني، حفظ آرامش رواني جامعه و تقويت انسجام ملي ضرورتي انكارناپذير و شايسته است كه فعالان اقتصادي نيز در گفتار و رفتار خود، اين مهم را برجسته كنند.

تاكيد بر انسجام اجتماعي براي عبور از  شرايط سخت

 محمود امتي، عضو هيات رييسه اتاق مشهد نيز عنوان كرد: نمي‌توان آثار زيانبار جنگ را بر روند سرمايه‌گذاري، اقتصاد ملي، واردات و صادرات كشور و از آن مهم‌تر، امنيت روان و سلامت جامعه كتمان كرد اما به هر روي، در اين شرايط دشوار، تدبير نخبگان و انسجام جامعه است كه به عنوان نسخه كارآمد پيشنهاد مي‌شود. وي با اشاره به تجاوزگري رژيم صهيونيستي به كيان كشورمان ادامه داد: دشمن متخاصم، يكي از منفورترين حكومت‌هاي جهان است كه بنيان و ساختارش با انديشه تجاوز و خشونت عليه ساير ملت‌ها، مانوس است.  وي ابراز اميدواري كرد كه مردم ايران در سايه لطف الهي و انسجام ملي، از اين آزمون دشوار سرافراز بيرون آيند. محمدحسين روشنك، عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي، با اشاره به وضعيت غيرعادي كشور در روزهاي اخير، شرايط كنوني را يادآور دوران دشوار جنگ تحميلي دانست و تاكيد كرد: مواجهه با بحران‌هاي امنيتي و رواني، مستلزم هوشياري، تحليل‌هاي كارشناسي و اجتناب از دامن زدن به شايعات است. وي با انتقاد از برخي ضعف‌ها در حوزه مديريت جنگ رواني، خواستار ارايه روايت‌هاي دقيق و قابل اعتماد از سوي منابع رسمي شد و افزود: فضاي رسانه‌اي كشور بايد از تحليل‌هاي سطحي و شايعه‌پراكني فاصله بگيرد تا از تشتت افكار عمومي و بحران‌سازي‌ جلوگيري شود. روشنك تصريح كرد: بخشي از تحركات اخير با نقش‌آفريني مستقيم عوامل داخلي وابسته به بيگانگان شكل گرفته است و اين موضوع، لزوم هوشياري بيش از پيش را گوشزد مي‌كند. وي بر اهميت صبر و تحمل در شرايط فعلي تاكيد كرد و اظهار داشت: خوشبختانه، استان خراسان رضوي در وضعيت آرامي به سر مي‌برد، اما نبايد از خطرات جنگ رواني غافل شد. ضعف در روايتگري صحيح و فقدان راهبردهاي موثر براي مقابله با اين نوع جنگ، از چالش‌هاي جدي پيش‌روي كشور است كه بايد هر چه سريع‌تر براي آن چاره‌انديشي شود.

 مطالبه براي امهال بدهي  بنگاه‌هاي اقتصادي

حسين محمودي خراساني، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي نيز در اين جلسه ضمن تسليت شهادت جمعي از هموطنان مظلوم، نخبگان و فرماندهان سرافراز كشورمان در جريان تجاوز رژيم صهيونيستي به خاك كشورمان، گزارشي از مباحث مطرح‌شده در جلسه اخير شوراي هماهنگي بانك‌هاي خراسان رضوي ارايه كرد. وي با اشاره به شرايط خاص كشور، از تاكيد نمايندگان بخش خصوصي در اين جلسه بر امهال بدهي‌هاي بنگاه‌هاي توليدي و لزوم مراعات وضعيت اقتصادي مشتريان خبر داد و گفت: در چنين شرايطي، حمايت مالي از واحدهاي توليدي و بنگاه‌هاي اقتصادي براي حفظ پايداري اشتغال و جريان توليد، اهميتي دوچندان يافته است. محمودي خراساني همچنين صرفه‌جويي در مصرف گاز و برق توسط صنايع را ضرورتي ملي خواند و بر فرهنگ‌سازي عمومي و حمايت ويژه از صنايعي كه در مديريت بهينه منابع انرژي پيشتازند، تاكيد كرد. وي اين اقدامات را گامي موثر در جهت كاهش فشار بر زيرساخت‌هاي انرژي و كمك به پايداري صنعتي كشور دانست.

 لزوم حمايت همه‌جانبه از  زنجيره تجارت در بزنگاه بحران

علي‌محمد شريعتي‌مقدم، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي، با اشاره به دشواري‌هاي مستمر حوزه تجارت طي يك دهه اخير عنوان كرد: فعاليت‌هاي صادراتي كشور، به‌ويژه در زمينه محصولات كشاورزي نظير زعفران، ميوه و تربار، به دليل تحولات اخير با توقف مواجه شده و لازم است تدابير فوري براي تداوم زنجيره تجارت در دستور كار قرار بگيرد. وي افزود: در شرايط فعلي كه كشور با بحران و فشارهاي خارجي روبه‌رو است، حمايت از كسب‌وكارها بايد جامع، يكپارچه و فراگير باشد. اگرچه در برخي حوزه‌ها مانند مباحث بانكي و مالياتي اقداماتي براي مساعدت انجام شده، اما در ساير بخش‌ها همكاري لازم ديده نمي‌شود. توامان رويه تمامي بانك‌ها براي حمايت از كسب و كارها در اين شرايط بايديكسان باشد. شريعتي‌مقدم با تاكيد بر ضرورت يكپارچگي در حمايت از فعالان اقتصادي تصريح كرد: ما در اين سرزمين، اعضاي يك خانواده هستيم؛ شريك در رنج‌ها و شادي‌ها. اقتضاي اين هم‌سرنوشتي آن است كه همه نهادهاي مسوول، با درك شرايط دشوار پيش‌رو، چتر حمايتي خود را بر سر توليدكنندگان و صادركنندگان بگسترانند تا از توقف چرخ اقتصاد جلوگيري شود.

پضرورت مهار جريان‌هاي سوداگرانه  در شرايط بحراني

 غلامرضا نازپرور، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي مشهد نيز با اشاره به اتفاقات اخير و تاثيرات آن بر فضاي عمومي كشور تاكيد كرد: آنچه اين بحران به ما نشان داد، ضرورت بازنگري در اولويت‌هاي اقتصادي و اجتماعي است. متاسفانه در چنين شرايط دشواري، برخي افراد از فضاي موجود سوءاستفاده مي‌كنند و سوداگرانه قيمت كالا يا خدمات را افزايش مي‌دهند؛ در حالي كه اكنون بيش از هر زمان ديگر، به انصاف و همراهي در درون جامعه نياز داريم. وي تصريح كرد: ما بايد در اين مقطع خطير، با همدلي و همكاري، از آسيب‌هاي بيشتر جلوگيري كنيم. تقويت وحدت و انسجام در پيگيري مطالبات اقتصادي، يك ضرورت ملي به شمار مي‌آيد و بخش خصوصي نيز بايد پرچم‌دار اين همگرايي باشد. نازپرور تاكيد كرد: بايد دست به دست هم دهيم و اجازه ندهيم فشارهاي مضاعف معيشتي بر مردم تحميل شود. اين آزمون، محك وجدان اجتماعي ماست.


تامين حقوق كارگران در ماه‌هاي پيش رو

حسين محمديان، عضو هيات نمايندگان اتاق خراسان رضوي نيز با اشاره به شرايط خاص و بحراني كشور در پي تجاوز آشكار دشمن تصريح كرد: اقتصاد ما پيش از اين نيز با دست‌اندازهاي جدي مواجه بود، اما امروز دشمن در كمين نشسته و در پي نفوذ و برهم‌زدن انسجام ملي و اقتصادي است. در چنين شرايطي، سرمايه‌گذاري براي توليد، مفهومي متفاوت پيدا مي‌كند و به مسيري در راستاي حفظ عزت و شرافت ملي بدل مي‌شود.  وي با بيان اينكه جنگي ناجوانمردانه به كشور تحميل شده، افزود: امروز سخن از دفاع از خاك و كيان ايران است و تا آخرين نفس بايد در برابر نقشه‌هاي شوم تجزيه‌طلبانه مقاومت كرد. او نقش بخش توليد را در حمايت از اين آب و خاك، خطير توصيف و تاكيد كرد: اكنون زمان تصميمات بزرگ و مشاركت بي‌دريغ بخش خصوصي در مسير حفظ تماميت ارضي و استقلال اقتصادي كشور است. محمدمهدي شكورزاده، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني خراسان رضوي نيز با ابراز تاسف نسبت به حوادث تلخ و شرايط بحراني پيش‌آمده، بر ضرورت حمايت حداكثري از بخش اقتصادي كشور تاكيد كرد. وي خاطرنشان ساخت: چنانكه دولت انتظار دارد كه بخش خصوصي، اصناف و فعالان اقتصادي در اين بزنگاه بحراني حداكثر همكاري را براي مديريت توليد و تامين كالا داشته باشند، لازم است در مقابل، دستگاه‌هاي دولتي نيز در حوزه‌هايي نظير نظام بانكي، ماليات و تامين اجتماعي رويكردي حمايتي و تسهيل‌گرانه در پيش بگيرند.  وي تامين حقوق كارگران در ماه‌هاي پيش رو را يكي از دغدغه‌هاي جدي بعضي بنگاه‌هاي اقتصادي در شرايط فعلي پيش‌بيني و تصريح كرد: تنها با اتخاذ رويكردي عاقلانه، آگاهانه و واقع‌بينانه مي‌توان در مسير حفظ كيان ملي و پايداري اقتصاد گام برداشت. وي تاكيد كرد: بخش خصوصي بايد در اين شرايط حساس، پيشنهاداتي معقول و اجرايي ارايه دهد تا بتوان از اين برهه دشوار با حداقل آسيب عبور كرد. عبدالله‌يزدانبخش، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي نيز بر ضرورت ايجاد آرامش حداكثري در محيط‌هاي كاري و صيانت از معيشت جامعه كارگري در شرايط دشوار كنوني تاكيد كرد.
وي اظهار داشت: در بزنگاه‌هاي بحراني، اقدامات مسوولانه و آرام‌بخش در سطح بنگاه‌هاي اقتصادي مي‌تواند بار سنگيني از دوش جامعه بردارد و نقش مهمي در حفظ انسجام اجتماعي ايفا كند. به گفته او، مسووليت‌پذيري كارفرمايان و تلاش براي پايداري اشتغال، بخشي از رسالت تاريخي بخش خصوصي در شرايط خطير كشور است.