حمايت بازار در روزهاي سخت
به واسطه شرايط جنگي پيش آمده در اين روزها، يك ريسك سيستماتيك غيرقابل پيشبيني را در بازار سهام تجربه ميكنيم كه موجب شده بازار و متوليان بازار تصميم بر اين بگيرند كه معاملات بازار سرمايه تا زمان اندكي متوقف شود و اين تصميم توسط شوراي عالي بورس گرفته شد و تا يكشنبه هفته آتي ادامهدار خواهد بود.

به واسطه شرايط جنگي پيش آمده در اين روزها، يك ريسك سيستماتيك غيرقابل پيشبيني را در بازار سهام تجربه ميكنيم كه موجب شده بازار و متوليان بازار تصميم بر اين بگيرند كه معاملات بازار سرمايه تا زمان اندكي متوقف شود و اين تصميم توسط شوراي عالي بورس گرفته شد و تا يكشنبه هفته آتي ادامهدار خواهد بود.
سوال مهم اينجاست كه آيا اين وضعيت به عنوان بحران در اقتصاد كشور تا چه زماني ميتواند ادامهدار باشد كه غيرقابل پيشبيني است؛ اما بسته بودن بازار به نفع هيچ كس نخواهد بود، حتي اگر شرايط فعلي ادامهدار باشد، بسته بودن بازار سهام نميتواند تصميم درستي باشد و پس از يك مدت با آرامتر شدن فضا شاهد باز شدن معاملات بازار سرمايه نيز باشيم.
بسياري از كشورهايي كه در جنگ درگير هستند، بورسشان فعال است و معاملات آن در جريان است.
وزير اقتصاد از مجلس راي اعتماد گرفت. پيشنهادي كه به اين وزير داريم، اين است كه قيمتگذاري دستوري را از بازار و اقتصاد كمتر كند، اما در شرايطي كه دچار آن هستيم و بازار به عنوان يك ريسك بزرگ يعني شرايط جنگي، اين تصميمات ممكن است دچار تاخير شود و در مرحلههاي بعدي بايد ببينيم كه عيار وزير اقتصاد براي بازار سرمايه چه خواهد بود.
مادامي كه وضعيت بازار سرمايه به وضعيت باز شدن نرفته از الان اقدامات لازم را انجام دهند و قطعا بيتدبيري بحران را ميتواند در بازار سرمايه بيشتر كند و با باز شدن بازار سرمايه فشار فروش و خروج سهامداران را خواهيم داشت و تا جايي كه ميتوان متوليان بازار بايد از امروز برنامههايي براي تعادل داشته باشند تا با قوي ظاهر شدن در قسمت خريداران اين اعتماد را به سرمايهگذاران برگردانند و به نوعي شرايط بحراني را مديريت كنند.
در بورس جهاني بسته حمايتي به بازار تزريق ميشود و ما تقاضا داريم متوليان هر چه زودتر با اقداماتي از قبيل بستههاي حمايتي، اوراق تبعي در جهت متعادلسازي بازار قدم بردارند.
از سهامداران هم تقاضا داريم تصميمگيري هيجاني نداشته باشند و در اين روزها تا جايي كه ميتوانند هيجان خود را كنترل كنند. بايد قبول كنيم شرايط بحراني است و تقاضا داريم كه در شرايط بحراني بستههاي حمايتي و اعتمادسازي مجدد به بازار بازگردد و مهمترين چيزي كه از الان به فكر باز شدن بازار سرمايه باشند يعني بحران را تا جايي كه حالا ميتوانند قبل از باز شدن، بتوانند يكسري اقدامات را انجام بدهند، قطعا ميتواند كارساز باشد.