هشدار سازمان غذا و دارو به تمديد نسخه بدون بررسي سوابق بيمار

۱۴۰۴/۰۳/۳۱ - ۰۲:۳۹:۴۹
|
کد خبر: ۳۴۶۴۵۲

مديركل دفتر نظارت و پايش مصرف فرآورده‌هاي سلامت سازمان غذا و دارو نسبت به خطرات تمديد نسخه‌هاي دارويي بدون بررسي تخصصي هشدار داد.

مديركل دفتر نظارت و پايش مصرف فرآورده‌هاي سلامت سازمان غذا و دارو نسبت به خطرات تمديد نسخه‌هاي دارويي بدون بررسي تخصصي هشدار داد. نازيلا يوسفي با تاكيد بر اهميت دقت در تمديد نسخه‌هاي دارويي اعلام كرد: بهترين فرد براي تمديد نسخه دارويي، پزشك معالج بيمار است كه از سوابق پزشكي و درماني او به‌خوبي مطلع است. وي خاطرنشان كرد: تجديد نسخه به‌صورت مجازي و بدون بررسي «سوابق بيماري و سوابق دارو درماني بيمار» يا عدم دسترسي به سوابق آزمايشگاهي در برخي موارد مي‌تواند براي بيمار خطرساز باشد و روند درمان را مختل كرده يا عوارض ناخواسته‌اي در پي داشته باشد.
دكتر يوسفي افزود: برخي افراد با نيت خير يا در راستاي كمك به بيماران، اقدام به تمديد نسخه يا تحويل داروهاي نسخه‌اي بدون مراجعه به پزشك مي‌كنند، اما اين اقدام از نظر فني و علمي نادرست و حتي در مواردي خطرناك است و مي‌تواند سلامت بيمار را به خطر بيندازد. وي تاكيد كرد: در صورت عدم دسترسي به پزشك معالج، لازم است كه پزشك ديگري با دريافت سوابق بيماري و دارودرماني بيمار، اقدام به بررسي دقيق و سپس تجديد نسخه كند. همچنين داروساز داروخانه مي‌تواند در شرايط ضروري و با دريافت اطلاعات درماني بيمار، براي مدت محدودي داروي مورد نياز را تمديد كند تا بيمار امكان مراجعه به پزشك متخصص خود را پيدا كند.