وزارت جهاد كشاورزي: كالاهاي فاقد ثبت سفارش روي آب يك ماهه ثبت سفارش مي‌شوند

آماده‌باش براي ترخيص كالاها

۱۴۰۴/۰۳/۳۱ - ۰۲:۲۷:۱۸
|
کد خبر: ۳۴۶۴۳۹

در جريان جلسات برخط دبير شوراي عالي مناطق آزاد با مديران عامل مناطق آزاد اروند، قشم و كيش، بر ضرورت هماهنگي گمرك ايران به‌منظور تسهيل و تسريع در روند ترخيص كالا در شرايط ويژه و بر لزوم آمادگي كامل و هماهنگي مستمر براي خدمت‌رساني در شرايط بحراني تأكيد شد.

 با موافقت گمرك، كد واردات براي«بندر شلمچه» تخصيص يافت

 ترخيص «برنج، ذرت و گندم و انواع خودرو و ماشين‌آلات سنگين» در بندر چابهار در حال انجام است

تعادل|

در جريان جلسات برخط دبير شوراي عالي مناطق آزاد با مديران عامل مناطق آزاد اروند، قشم و كيش، بر ضرورت هماهنگي گمرك ايران به‌منظور تسهيل و تسريع در روند ترخيص كالا در شرايط ويژه و بر لزوم آمادگي كامل و هماهنگي مستمر براي خدمت‌رساني در شرايط بحراني تأكيد شد. همچنين در پي جلسه برخط دبير شوراي عالي مناطق آزاد با مديرعامل منطقه آزاد اروند و پيگيري‌هاي انجام‌شده، با موافقت گمرك، كد واردات براي«بندر شلمچه» تخصيص يافت؛ اقدامي كه مي‌تواند دستاوردهاي مهم اقتصادي براي منطقه و كشور به‌همراه داشته باشد.فرماندار ويژه شهرستان چابهار هم از روند تخليه و ترخيص كالا‌هاي اساسي همچون «برنج، ذرت و گندم و همچنين انواع خودرو و ماشين‌آلات سنگين» با همكاري بين بخشي در بندر چابهار به خوبي و سريع در حال انجام است.از سوي ديگر به منظور تسهيل واردات كالاهاي اساسي در شرايط فعلي؛ ستاد بحران وزارت جهاد كشاورزي مصوب كرد براي كالاهاي فاقد ثبت سفارش موجود روي آب در سقف سهميه سالانه هر بازرگان، ثبت سفارش يك ماهه و بدون تمديد به عمل‌آيد.بنا بر اين گزارش اولويت ثبت سفارش با نهاده‌هاي دامي است، از اين رو، متقاضيان مي‌توانند انجام مراحل قانوني از طريق سامانه تجارت خارجي وزارت جهاد كشاورزي اقدام كنند. در ضمن مهلت يك ماهه براي اظهار كالا تحت هيچ  شرايطي تمديد نخواهد  شد.

تسريع فرآيند ترخيص كالاها از گمركات

در پي برگزاري نشست‌هاي برخط دكتر رضا مسرور، دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي با مديران عامل سازمان‌هاي مناطق آزاد اروند، قشم و كيش، موضوعات مرتبط با تسريع فرآيند ترخيص كالاها از گمركات  اين  مناطق مورد  بررسي قرار گرفت.
در اين جلسات، ضمن بررسي آخرين وضعيت اين مناطق تمهيدات لازم در صورت تداوم و تصاعد بحران انديشيده شد.  در اين جلسات، به‌ويژه با توجه به شرايط حساس اخير و ضرورت تأمين به‌موقع كالاهاي وارداتي و مورد نياز كشور، مقرر شد هماهنگي‌هاي لازم با دكتر فرود عسگري، رييس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران، در خصوص اتخاذ تمهيدات اجرايي فوري براي تسهيل و تسريع ترخيص كالاها در گمركات مستقر در مناطق آزاد انجام شود.
رضا مسرور با تأكيد بر نقش كليدي گمركات در زنجيره تأمين كالا و پشتيباني از فعاليت‌هاي اقتصادي در مناطق آزاد خصوصا در شرايط كنوني، بر تسهيل رويه‌ها، كاهش بروكراسي و تعامل نزديك‌تر گمرك با سازمان‌هاي مناطق تأكيد كرد و افزود اين هماهنگي‌ها مي‌تواند نقش مهمي در افزايش بهره‌وري تجاري، كاهش زمان ترخيص، و جلوگيري از دپوي بي‌مورد كالاها داشته باشد و موجب ارتقای سطح خدمات در مناطق آزاد خصوصا در شرايط بحراني و خاص براي كشور شود.
مسرور با اشاره به نقش مناطق آزاد در پشتيباني لجستيكي و اقتصادي كشور اظهار داشت: «سازمان‌هاي مناطق آزاد بايد با تشكيل كارگروه‌هاي عملياتي در درون مجموعه و رصد و پيگيري شرايط پيش آمده را مديريت كنند و آمادگي خود را براي مديريت هوشمندانه بحران حفظ نمايند.» دبير شوراي عالي مناطق آزاد در اين جلسات به برخط بودن سامانه‌هاي خدمت رسان و تدابير لازم به منظور ارايه خدمات به صورت آفلاين (غير برخط) در شرايط بحران تأكيد كرد.
وي همچنين از معاونان و مديران دبيرخانه خواست تا ضمن ابلاغ دستورالعمل‌هاي لازم درخصوص مديريت بحران و پدافند غير عامل، حمايت‌هاي كامل از مناطق آزاد، پيگيري فرآيندهاي لازم و تسهيل امور مناطق را در راس برنامه‌هاي دبيرخانه  قرار بدهند.
در اين جلسات، مديران عامل سه منطقه با ارائه گزارش‌هايي از اقدامات انجام‌شده و برنامه‌هاي پيش‌رو، از آمادگي كامل سازمان‌ها براي مواجهه با هرگونه وضعيت اضطراري، تأمين كالاهاي اساسي و اقلام ضروري، سامان‌دهي حمل‌ونقل، و ايجاد هماهنگي بين بخشي خبر دادند.

     ورود شلمچه به مسير رسمي واردات
با پيگيري دبير شوراي عالي
در جريان جلسه برخط دكتر رضا مسرور، دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، با مديرعامل منطقه آزاد اروند، يكي از مهم‌ترين موضوعات مطرح‌شده، عدم تخصيص كد واردات به بندر شلمچه در اين منطقه آزاد بود كه از سوي دكتر مصطفي خانزادي، مديرعامل اين منطقه، به عنوانيكي از موانع بهره‌مندي از ظرفيت‌هاي تجاري بندر شلمچه مطرح  شد.
دكتر خانزادي با اشاره به موقعيت راهبردي اين بندر مرزي، آن را يكي از نقاط كليدي براي واردات و صادرات در شرايط بحراني عنوان كرد و خواستار تسهيل فرآيندهاي گمركي در اين  مسير شد.
در پي اين گزارش، دكتر رضا مسرور با تماس مستقيم با دكتر فرود عسگري، رييس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران، موضوع را مورد پيگيري قرار داد كه با موافقت گمرك، كد واردات براي بندر شلمچه در منطقه  آزاد اروند به ‌صورت رسمي تخصيص يافت.
بر اساس اين اقدام، امكان واردات و ترخيص كالا از مسير بندر شلمچه فراهم شده و اين بندر مي‌تواند نقش موثري در پشتيباني تجاري، تأمين نيازهاي بازار و تقويت اقتصاد منطقه و كشور در شرايط خاص ايفا كند.
مديرعامل منطقه آزاد اروند با قدرداني از دكتر مسرور دبير شوراي عالي و همكاري گمرك، ابراز اميدواري كرد اين گام زمينه‌ساز رشد تجارت منطقه‌اي، رونق ترانزيت و تسهيل دسترسي تجار و بازرگانان به دروازه‌هاي اصلي  صادرات  و  واردات كشور شود.
دبير شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي نيز ضمن قدرداني از تلاش‌هاي انجام‌شده، از مديران مناطق خواست تا نيازهاي مورد نياز خود را در به دبيرخانه انتقال دهند تا مصوبات لازم در اين خصوص اخذ شود.

 ترخيص خودروهاي سواري و ماشين‌آلات سنگين در بندر چابهار

معاون استاندار سيستان و بلوچستان هم روز چهارشنبه، ۲۸ خرداد از ترخيص خودروهاي سواري و ماشين‌آلات سنگين و تسريع در روند واردات و ترخيص كالاهاي اساسي و راهبردي در بندر چابهار خبر داد و تاكيد كرد: مي‌كوشيم نيازهاي معيشتي مردم با سرعت تأمين شود.
عليرضا نورا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در شرايط موجود و پس از تجاوز رژيم صهيونيستي به كشورمان گفت: با حمايت ويژه استاندار سيستان و بلوچستان، اخذ مجوزهاي لازم و تفويض اختيار به فرمانداري ويژه چابهار، عمليات ترخيص سريع كالاهاي اساسي مورد نياز مردم و ماشين‌آلات سبك و سنگين دپوشده در منطقه آزاد و بندر چابهار و انتقال فوري آنها به اماكن و انبارهاي پيش‌بيني‌شده در شهرستان و استان در حال اجراست.
نورا افزود: تعامل و همكاري سازمان منطقه آزاد چابهار، اداره كل بنادر و دريانوردي و اداره‌هاي استاندارد، محيط زيست، جهاد كشاورزي، صنعت، معدن و تجارت و همچنين غذا و دارو در صدور مجوزهاي لازم قابل تحسين است.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان همچنين گفت: پلاك‌گذاري و ترخيص خودروهاي سواري يكي از اولويت‌هاي ما در بندر چابهار است و در اين زمينه پليس راهور همكاري مطلوبي دارد. ترخيص ماشين‌آلات سنگين راهداري، نقش مهمي در تسهيل عمليات عمراني و توسعه زيرساخت‌هاي جاده‌اي دارد و اين موضوع نيز با جديت دنبال مي‌شود.
وي با تأكيد بر نقش مرز ريمدان در توسعه تجارت اظهار كرد: كد گمركي مرز ريمدان فعال شده و زيرساخت‌هاي آن در حال تكميل است تا بتوانيم از اين مسير مهم، صادرات و واردات كالا را با مشاركت بخش خصوصي گسترش بدهيم.

ارز مورد نياز ترخيص همه كالاها  اختصاص يافت

اتابك وزير صمت هم با بيان اينكه در تامين ارز مورد نياز و تسريع در ترخيص كالاها از گمرك با دستگاه‌هاي مربوطه هماهنگي‌هاي لازم انجام شده است، تصريح كرد: با همدلي مسوولان و پشتيباني مردم به ياري خداوند، دشمن متجاوز را از كرده خود پشيمان خواهيم كرد و جمهوري اسلامي با توان افزون‌تر در صحنه اقتصادي و سياسي به پيش خواهد رفت.
 اتابك با اشاره به اينكه در چند روز اخير شرايط جنگ اقتصادي چندين ساله تحميلي بر كشور به شرايط تجاوز نظامي تبديل شده است، گفت: مردم غيرتمند ايران در دوران دفاع مقدس نيز با اينكه توانايي‌هايي ما بسيار كمتري از امروز بود، اما توانستند با همدلي و شجاعت روزهاي بسياري سخت‌تري را با سربلندي پشت سر بگذارند و اكنون نيز قطعا بر دشمن صهيون پيروز شده و خيانتكاران را  رسوا خواهند كرد.