منازل و خودروهاي آسيب‌ديده در اولويت جبران خسارت

تشكيل ستاد ملي بازسازي

۱۴۰۴/۰۳/۳۱ - ۰۲:۰۲:۵۸
|
کد خبر: ۳۴۶۴۲۷

با گذشت چند روز از حمله تروريستي رژيم صهيونيستي به خاك ايران، مسوولان سازمان مديريت بحران كشور اعلام كردند كه روند جبران خسارات وارد شده به منازل، اماكن عمومي و خودروهاي آسيب‌ديده آغاز شده و با جديت در حال پيگيري است.

با گذشت چند روز از حمله تروريستي رژيم صهيونيستي به خاك ايران، مسوولان سازمان مديريت بحران كشور اعلام كردند كه روند جبران خسارات وارد شده به منازل، اماكن عمومي و خودروهاي آسيب‌ديده آغاز شده و با جديت در حال پيگيري است.  حسين ساجدي‌نيا، رييس سازمان مديريت بحران، با اشاره به تشكيل ستادهاي متعدد در سطح ملي، از آمادگي كامل دستگاه‌هاي اجرايي براي بازسازي مناطق خسارت‌ديده خبر داد. ساجدي‌نيا در گفت‌وگو با تسنيم گفت: به‌محض وقوع اين حمله تحميلي، ستاد اضطراري ملي مديريت بحران در وزارت كشور تشكيل شد. در همان ساعات اوليه، برنامه‌ريزي‌ها انجام شد و وظايف بين دستگاه‌هاي مختلف تقسيم و به آنها ابلاغ شد.
او با بيان اينكه اعضاي شوراي‌ عالي مديريت بحران شامل نمايندگان اكثر وزارتخانه‌ها هستند، افزود: نمايندگان دستگاه‌ها به سرعت در ستاد حاضر شدند و در همان مرحله نخست، نيازمندي‌هاي فوري تصويب و ابلاغ شد. اين جلسات تا امروز به‌صورت مستمر و روزانه ادامه داشته و مسائل به‌طور دقيق رصد مي‌شود.

تشكيل ستاد ملي بازسازي و بازتواني

يكي از نخستين مصوبات اين ستاد، تشكيل ستاد ملي بازسازي و بازتواني بود؛ موضوعي كه به گفته ساجدي‌نيا با توجه به وسعت خسارات ايجادشده، ضروري به نظر مي‌رسيد. او توضيح داد: اين ستاد هم‌اكنون فعاليت خود را آغاز كرده و تقسيم وظايف ميان دستگاه‌ها انجام شده است. روز گذشته نيزطبق دستور رييس‌جمهور، اين ماموريت به وزير راه و شهرسازي واگذار شد. بر همين اساس، خانم وزير نيز اعلام كردند كه ارزيابي خسارات ذيل ستاد مديريت بحران صورت مي‌گيرد و اين روند در تهران و ساير استان‌ها در حال اجراست.

 طبقه‌بندي خسارات؛ از تخريب كامل  تا شكست شيشه‌ها

رييس سازمان مديريت بحران با اشاره به دسته‌بندي خسارات وارد شده، گفت: ما كل موضوع را به سه بخش اصلي تقسيم كرديم. نخست، خانه‌هاي آپارتماني كه به‌طور كامل تخريب شده‌اند. در اين موارد، كارشناسان از دستگاه‌هاي مختلف بايد در محل حضور پيدا كنند و پس از انجام ارزيابي‌هاي دقيق، روند جبران خسارت انجام خواهد شد. مرحله دوم، مربوط به منازلي است كه دچار آسيب‌هاي جدي ولي نه كامل شده‌اند. ساجدي‌نيا در اين باره توضيح داد: اين دسته از خانه‌ها نياز به تعميرات اساسي ولي نه بازسازي كامل دارند. اين موارد نيز در حال شناسايي و رصد هستند.
او ادامه داد: در مرحله سوم، اماكن و منازلي قرار مي‌گيرند كه دچار خسارات جزئي‌تر شده‌اند؛ به عنوان مثال شكست شيشه‌هايا ترك‌هاي سطحي. اين موارد نيز به‌دقت در حال بررسي هستند تا هيچ موردي از قلم نيفتد. در واقع وظايف بين نهادها تقسيم شده تا هر دستگاه، مسووليت بخش مشخصي را بر عهده گيرد.

بررسي خسارات وارد شده به خودروها

ساجدي‌نياهمچنين به خودروهاي خسارت‌ديده نيز اشاره كرد و گفت: مورد چهارمي كه در بررسي‌ها گنجانده شده، مربوط به خودروهايي است كه در جريان اين حمله آسيب ديده‌اند. براي اين بخش نيزروند ارزيابي و جبران خسارت در دستور كار قرار دارد و مسووليت آن به دستگاه‌هاي مرتبط واگذار شده است.
رييس سازمان مديريت بحران تأكيد كرد كه هماهنگي ميان نهادها و وزارتخانه‌ها به‌شكل موثري در جريان است و تمامي دستگاه‌ها با تمام ظرفيت در حال مشاركت براي بازسازي و حمايت از مردم آسيب‌ديده هستند. او در پايان گفت: هدف اصلي ما بازگرداندن آرامش، امنيت و ثبات به زندگي مردم در كوتاه‌ترين زمان ممكن است. ارزيابي‌ها با دقت در حال انجام است و هيچ‌كسي ناديده گرفته نخواهد شد.