ترديد ترامپ براي حمايت مستقيم از اسراييل
حمله ناگهاني و ددمنشانه رژيم صهيونيستي به مناطق مختلف ايران در واقع نقض عيني مقررات و قوانين بينالمللي است. بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل، ايران اين حق را دارد كه به اين نوع تجاوزات پاسخ دهد.

حمله ناگهاني و ددمنشانه رژيم صهيونيستي به مناطق مختلف ايران در واقع نقض عيني مقررات و قوانين بينالمللي است. بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل، ايران اين حق را دارد كه به اين نوع تجاوزات پاسخ دهد. همين اتفاق هم رخ داد و ايران به سرعت آرايش نظامي به خود گرفت. ايران در طول روزها و شبهاي اخير درس بزرگي به رژيم صهيونيستي به دليل تجاوزات آشكار و جنايت اين رژيم داد. طبيعتا رژيم صهيونيستي با استفاده از پشتوانهاي كه امريكا در اختيارش قرار داده و با چراغ سبز ترامپ همچنان به حملات خود عليه مراكز شهري، اداري، درماني و نظامي ايران ادامه ميدهد. از آنجا كه به نظر ميرسد موضوع گفتوگو و مذاكرات، نيرنگي از سوي ترامپ و امريكا بود، چرا كه در استانه دور ششم مذاكرات دوجانبه ايران و امريكا با گذشت 60 روز از مذاكرات، ترامپ كه مدعي بود در استانه دستيابي به توافق با ايران است اجازه داد، نتانياهو به ايران حمله كند. بايد توجه داشت اين حمله حداقل از يكسال قبل طراحي و برنامهريزي شده بود. پاسخ ايران اما يك پاسخ پشيمانكننده و مقتدرانه بود. طي روزهاي اخير صدها موشك دقيق به سمت اراضي اشغالي و تاسيسات نظامي اسراييل پرتاب شد. اين روند نشان داد علي رغم اينكه ايران در ساعات ابتدايي غافلگير شد و شماري از فرماندهان دلير خود را از دست داد، به سرعت توانست به اين حمله ناكهاني مسلط شود. با توجه به نقشهاي كه از قبل در اختيار ايران قرار گرفته، و تمام مختصات تاسيسات اقتصادي و نظامي اسراييل در اختيار ايران بود ايران توانست بيشترين خسارات را به تاسيسات نظامي، امنيتي و اقتصادي اسراييل وارد سازد. دونالد ترامپ امروز در انتظار آكاهي از اين واقعيت است كه ايا اسراييل ميتواند مقاومت كند يا نه؟ طبيعتا اگر اسراييل وارد چرخه فروپاشي و شكست شود امريكا وارد ميدان شده و جنگ هم گسترش پيدا ميكند. در شرايط فعلي اما امريكاييها مردد هستند.
كنگره اجازه نميدهد امريكا براي حمايت از نتانياهو و اسراييل وارد اين ماجراجوييهاي مبهم شود. به هر حال اين احتمال هم وجود دارد كه ترامپ با استفاده از اختيارات خود وارد جنگ عليه ايران شود.
اگر اين اتفاق رخ دهد، منطقه آبستن حوادث تازهاي خواهد بود و احتمال وقوع يك جنگ فراگير جهاني هم وجود دارد. در اين ميان برخي اين پرسش را مطرح ميكنند كه با توجه به نامه پزشكيان به امير قطر، تلاش عمان، مصر، عربستان و...براي ميانجيگري تا چه اندازه احتمال دارد اين تلاشهاي منطقهاي منجر به مهار بحران شود؟ در پاسخ به اين پرسش بايد گفت كه ظرفيتهاي منطقهاي براي مهار بحران كفايت نميكند و قدرتهاي جهاني مانند اتحاديه اروپا، چين و روسيه بايد وارد ميدان شوند تا بحران مهار شود. البته دونالد ترامپ به سرعت ميتواند به اين تجاوزات اسراييل پاسخ داده و از ادامه آن جلوگيري كند. بعيد است يك چنين دخالتهايي طي روزهاي اتي در كوتاهمدت رخ دهد. به هر حال روسيه، چين و اتحاديه اروپا تاثيرگذار هستند كه هنوز اقدامي براي حل منازعه نكردهاند. اگر ماجراجوييهاي اسراييل ادامه داشته باشد، سناريوي محتمل در منطقه، توسعه پيدا كردن بحران است. احتمال دارد اين نبرد در زمين، هوا و دريا وسعت پيدا كرده و پاي كشورهاي ديگر هم به اين منازعه باز شود. اين روزها پاكستان صريحا اعلام كرده در كنار ايران خواهد بود. كره شمالي هم يك چنين حمايتي را مطرح كرده است. چين و روسيه هم اهداف خاص منطقهاي خاص خود را دارند. ممكن است چين از اين فرصت براي حمله به تايوان استفاده كند و وضعيت تايوان را به صورت كامل حل وفصل كند. به نظر ميرسد منطقه سمت و سوي توسعه بحران را خواهدس داشت مگر اينكه كشورهاي اثرگذار در برابر تهاجمات اسراييل را مهار كنند. در اين صورت ايران از ساير برگهايي كه در دست دارد عليه مهاجمان استفاده خواهد كرد.