واردات انرژي آسيا از امريكا كاهش يافت
با وجود تلاشهاي ترامپ براي استفاده از كالاهاي انرژي به عنوان ابزاري براي كاهش مازاد تجاري با كشورهاي آسيايي، واردات اين كالاها از امريكا به آسيا در پنج ماه اول سال ۲۰۲۵، كاهش يافت.
با وجود تلاشهاي ترامپ براي استفاده از كالاهاي انرژي به عنوان ابزاري براي كاهش مازاد تجاري با كشورهاي آسيايي، واردات اين كالاها از امريكا به آسيا در پنج ماه اول سال ۲۰۲۵، كاهش يافت.
به گزارش ايسنا، دادههاي شركت كپلر نشان ميدهد كه واردات نفت خام به آسيا بين فوريه تا مه به ۱.۵۳ ميليون بشكه در روز، در مقايسه با از ۱.۵۵ ميليون بشكه در روز در مدت مشابه سال ۲۰۲۴ كاهش يافته است. در همين مدت، واردات گاز طبيعي مايع (الانجي)، حداكثر۴۰ درصد كاهش يافته و از ۸.۰۴ ميليون تن در سال گذشته، به ۴.۷۸ ميليون تن رسيده است.
واردات زغالسنگ از امريكا، كاهش ملايمتري را ثبت كرده و از ۱۴.۱۹ ميليون تن در فوريه تا مه سال ۲۰۲۴، به ۱۳.۷۹ ميليون تن در فاصله فوريه تا مه سال جاري رسيده است.
چين عامل بخشي از اين كاهش است. پكن در پاسخ به تعرفههاي ترامپ، تعرفههايي را بر واردات انرژي امريكا اعمال كرد كه تقاضا براي اين كالاها را در بزرگترين واردكننده آسيا سركوب كرد. با اين حال، ساير كشورهاي آسيايي نيز به دلايل قيمتي، برخي از واردات انرژي خود را محدود كردهاند. اين امر به ويژه در مورد الانجي صدق ميكند كه قيمت معاملات نقدي آن، بر تقاضاي بزرگترين منطقه واردكننده جهان تاثير گذاشت.
بر اساس گزارش اويل پرايس، اين اتفاق براي صادركنندگان الانجي امريكا، مشكلساز نبوده است. كل صادرات الانجي امريكا، بين ژانويه تا آوريل نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۰ درصد رشد كرد، زيرا خريد اروپا در بحبوحه زمستان سرد و سطح پايين موجودي گاز همچنان قوي بود. طبق دادههاي كپلر كه ماه گذشته منتشر شد، محمولههاي الانجي امريكا در فاصله ژانويه تا آوريل، به ركورد ۳۴.۶ ميليون تن رسيد.
در اين بين، هند نفت و زغالسنگ بيشتري از امريكا وارد كرده است. طبق دادههاي كپلر، هند بين فوريه تا مه، ۲۵۳ هزار بشكه در روز نفت خام از امريكا خريداري كرد كه نسبت به ۱۷۵ هزار بشكه در روز در مدت مشابه سال ۲۰۲۴ افزايش يافت. حجم واردات اين كشور در ماه ميلادي جاري افزايش بيشتري خواهد يافت و كپلر، واردات ۴۳۹ هزار بشكه در روز را پيشبيني ميكند. هند همچنين بين فوريه تا مه، ۱۲ درصد زغالسنگ بيشتري از امريكا خريد كرد و وارداتش به ۸.۸۲ ميليون تن رسيد.
با اين حال، تصوير كلي اين است كه واردكنندگان كالا در آسيا تا حد زيادي از افزايش واردات انرژي امريكا خودداري ميكنند. ممكن است آنها هنوز در حال برنامهريزي براي استفاده از واردات به عنوان اهرم فشار در مذاكرات با دولت ترامپ باشند يا ممكن است قيمتهاي تحويل نفتخام، زغالسنگ و الانجي امريكا، رقابتي نباشد. اما در حال حاضر خريد بيشتر انرژي امريكا به منظور كاهش مازاد تجاري، هنوز در آسيا مطرح نيست.