ايمني غذا، از اركان بنيادين سلامت عمومي و توسعه پايدار

۱۴۰۴/۰۳/۱۷ - ۰۲:۱۱:۳۶
|
کد خبر: ۳۴۵۳۰۳

ايمني غذا از اركان بنيادين سلامت عمومي و توسعه پايدار است. روز جهاني ايمني غذا، فرصتي براي يادآوري اين واقعيت است كه دسترسي به غذاي سالم، ايمن و مغذي، نه‌تنها يك حق، بلكه يك مسووليت مشترك و تعهد جمعي است.

ايمني غذا از اركان بنيادين سلامت عمومي و توسعه پايدار است. روز جهاني ايمني غذا، فرصتي براي يادآوري اين واقعيت است كه دسترسي به غذاي سالم، ايمن و مغذي، نه‌تنها يك حق، بلكه يك مسووليت مشترك و تعهد جمعي است. بيماري‌هاي منتقله از غذا، به عنوان يك چالش جهاني رو به رشد، سلامت ميليون‌ها نفر را تهديد مي‌كنند. بنابر برآوردهاي سازمان جهاني بهداشت، سالانه حدود ۶۰۰ ميليون نفر در اثر مصرف غذاي آلوده بيمار مي‌شوند و بيش از ۴۲۰ هزار نفر جان خود را از دست مي‌دهند. نگران‌كننده‌تر آنكه ۴۰ درصد از بار اين بيماري‌ها، متوجه كودكان زير پنج سال است. شعار سال 2025، «ايمني غذا: علم در عمل»، يادآور نقش كليدي علم در محافظت از سلامت جامعه است. داده‌ها، شواهد و مستندات، پايه‌هاي سياست‌گذاري‌هاي موثر و اقدامات كارآمد در حوزه ايمني غذا هستند. از توسعه استانداردهاي ايمني و نظام‌هاي پايش گرفته تا تحليل طغيان بيماري‌ها و آموزش مبتني بر شواهد، علم زماني اثربخش خواهد بود كه به عمل منجر شود. مركز مديريت بيماري‌هاي واگير با رويكرد «سلامت واحد»، در همكاري نزديك با ساير بخش‌ها از جمله حوزه‌هاي سلامت انسان، دام، محيط زيست و صنايع غذايي، متعهد است تا از طريق تقويت نظام‌هاي مراقبت، تقويت و توسعه زيرساخت‌هاي آزمايشگاهي، آموزش نيروهاي تخصصي و ارتقاي آگاهي و مشاركت جامعه، بستري پايدار براي ايمني غذا فراهم سازد.