کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۴/۰۹/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۴۵۱۳

افزایش 30درصدی بارندگی‌ها در کشور

پاون با ثبت 11میلی‌متر بارش در یک هفته گذشته حجم بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تا پایان هفته گذشته به 79 میلی‌متر رسید. میزان بارش‌ها در سال گذشته و در همین زمان 61 میلی‌متر و متوسط درازمدت 48 میلی‌متر ثبت شده بود. بر این اساس، حجم بارش‌ها از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون 30درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و 65درصد نسبت به متوسط درازمدت افزایش یافته است. طبق اطلاعات بارش‌ها در حوضه‌های اصلی آبریز کشور، در طول هفته گذشته و از 11 تا 18 آذر‌ماه 23میلی‌متر در حوضه آبریز خزر، 20میلی‌متر بارش در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان و 13 میلی‌متر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گزارش شده است. همچنین 6 میلی‌متر بارش در حوضه فلات مرکزی و 9میلی‌متر نیز در حوضه قره‌قوم بارندگی ثبت شده است و تنها حوضه‌یی که بارش موثری در آن ثبت نشده، حوضه هامون و مرز شرقی است. بیشترین افزایش بارندگی تا پایان هفته گذشته در مقایسه با دوره درازمدت در ایستگاه دهلران استان ایلام با 22برابر افزایش بارش بوده و ایستگاه چابهار در استان سیستان‌و‌بلوچستان با 100درصد کاهش کمترین میزان بارندگی در مقایسه با دوره درازمدت را داشته است.


توانیر منحل نخواهد شد

ایسنا مدیرعامل توانیر گفت: به دلیل اینکه حجم مسائل و موضوعاتی که در صنعت برق مطرح می‌شود بسیار زیاد و تخصصی است لذا وزارت نیرو تصمیم گرفت که برای تمرکز‌زدایی در کارها به امور برقی استقلال ببخشد اما این مساله به معنای انحلال توانیر نیست. آرش کردی با بیان اینکه برای تمرکز‌زدایی و استقلال امور برقی برخی امور به شرکت مادر تخصصی برق حرارتی واگذار شد، تصریح کرد: این مساله به معنای کمرنگ‌شدن نقش توانیر نیست. وی ادامه داد: با توجه به اینکه امر تولید برق در همه جای دنیا به عنوان یک امر مسلم و کلیدی است، این تجربه در تمام دنیا نیز وجود دارد و ما نیز همسو با سیاست‌های وزارت نیرو پیش می‌رویم. مدیرعامل توانیر درخصوص علت عقب‌ماندگی انرژی‌های تجدید‌پذیر گفت: درحال حاضر قرار‌دادی را به کشور ترکیه‌یی برای ارتقای انرژی تجدید‌پذیر و حرارتی امضا کرده‌ایم. کردی با بیان اینکه در بخش تامین برق سالانه نیاز به افزودن 5000 مگاوات است، تاکید کرد: صنعت برق نیاز به ورود سرمایه‌های جدید دارد که باید به این مهم توجه ویژه‌یی شود. وی با اشاره به کمبود نقدینگی صنعت برق گفت: باید بتوان با جذب سرمایه‌های جدید و ورود تکنولوژی این صنعت را ارتقا داد و این نکته را نیز در نظر گرفت که ورود سرمایه‌گذاران خارجی هیچ تداخلی در فعالیت بخش خصوصی در داخل کشور ندارد.


مقاومت خطوط فاضلاب تهران در برابر زلزله

تعادل با انجام مطالعات لرزه‌نگاری در زمان طراحی پروژه‌های فاضلاب شهری همچنین پوشش بتنی کیفی در مجاری حفاری و بررسی نقاط آسیب‌پذیر، خطوط اصلی فاضلاب در برابر بلایای طبیعی همچون زلزله مقاومت دارند. به گزارش روابط عمومی شرکت فاضلاب تهران، علی‌اصغر ریاضتی، مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با اشاره اینکه خطوط اصلی فاضلاب تهران در برابر حوادث طبیعی و غیرطبیعی مقاومت دارند، گفت: «شرکت فاضلاب تهران در زمان طراحی پروژه‌های فاضلاب شهری مطالعات لرزه‌نگاری را برای هر منطقه انجام می‌دهد. این درحالی است که از سال‌های گذشته با پژوهشگاه بین‌المللی زلزله، قرارداد همکاری منعقد شده است.»وی بیان کرد:«با وجود اینکه در مواقع بروز زلزله کمترین خسارت‌ها به تاسیسات زیربنایی و سازه‌های مدفون نظیر فاضلاب وارد می‌شود. اما همواره مطالعات لرزه‌نگاری در طراحی و اجرای پروژه‌های فاضلاب انجام می‌شود. به طوری که به‌کارگیری لوله‌های انعطاف‌پذیر در شبکه فاضلاب شهری در راستای مقاوم‌سازی سازه‌ها در برابر بروز اینگونه حوادث طبیعی بوده است.»ریاضتی افزود:«درحال حاضر تزریق بتن حجیم شونده در مجاری حفاری شرایط مقاوم‌تری برای شبکه فاضلاب شهری به وجود آورده است. ضمن اینکه ایجاد مقاوم‌سازی همچنین وضعیت پایدار در سازه‌هایی که امکان تخریب در حوادث طبیعی یا غیرطبیعی را دارند از سوی مجموعه مدیریتی شرکت فاضلاب تهران دنبال می‌شود.»


ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری

با کاهش قیمت نفت

ایلنا عسلی گفت: اکنون شرکت‌ها برای ورود به ایران و سرمایه‌گذاری بسیار علاقه‌مندند اما ورودشان به مسائل اداری و قوانین و مقررات ما برمی‌گردد که خوشبختانه با معرفی قراردادهای IPC بسیاری از مسائل حل می‌شود. مهدی عسلی، مدیر امور اوپک و روابط با مجامع انرژی با اشاره به اینکه قیمت پایین نفت و گاز پایین بهترین موقعیت برای کشورهای دیگر برای ورود و سرمایه‌گذاری در ایران است، گفت: درحال حاضر که قیمت نفت پایین روند کاهشی دارد، هزینه‌ها نیز در کشوری مثل ایران پایین می‌آید زیرا وقتی قیمت نفت ۴۰دلار باشد در ایران که هزینه سرمایه‌گذاری زیر ۱۰دلار است برای سرمایه‌گذار صرفه اقتصادی دارد. وی تاکید کرد: اکنون شرکت‌ها برای ورود به ایران و سرمایه‌گذاری بسیار علاقه‌مندند اما ورودشان به مسائل اداری و قوانین و مقررات ما برمی‌گردد که خوشبختانه با معرفی قراردادهای IPC بسیاری از مسائل حل می‌شود. عسلی اظهار کرد: در مدل جدید، قرارداد‌ها بلندمدت بسته می‌شوند و کارایی شرکت به پرداختی شرکت مرتبط شده قبلا شرکت‌ها هر زمان که به تولید می‌رسیدند پولشان را از محل تولید دریافت می‌کردند و از پروژه خارج می‌شدند که انگیزه کمی ایجاد می‌کرد درحالی که اکنون می‌توانند برای ادامه بمانند و هر چه تولید بیشتر شود میزان پاداش افزایش می‌یابد یعنی هر قدر که تولید صیانت بیشتری داشته باشد، پاداش بیشتری داده می‌شود.

مشاهده صفحات روزنامه