فروش خودروهاي وارداتي فعلا متوقف است!

۱۴۰۴/۰۳/۰۸ - ۰۱:۱۷:۳۶
|
کد خبر: ۳۴۴۶۰۷

بلاتكليفي تعرفه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ باعث توقف فروش در سامانه يكپارچه شده و متقاضيان بيش از ۹ مرحله فروش گذشته، همچنان منتظر تعيين‌تكليف نهايي هستند. با گذشت بيش از دو ماه از آغاز سال 1404، هنوز خبري از آغاز مرحله جديد فروش خودروهاي وارداتي در سامانه يكپارچه نيست.

بلاتكليفي تعرفه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ باعث توقف فروش در سامانه يكپارچه شده و متقاضيان بيش از ۹ مرحله فروش گذشته، همچنان منتظر تعيين‌تكليف نهايي هستند. با گذشت بيش از دو ماه از آغاز سال 1404، هنوز خبري از آغاز مرحله جديد فروش خودروهاي وارداتي در سامانه يكپارچه نيست. سكوت وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در برابر مطالبه جدي واردكنندگان و خريداران، سايه‌اي از ابهام را بر روند واردات خودرو انداخته است. آخرين مرحله فروش خودروهاي وارداتي در 18 اسفند 1403 برگزار شد و تا اين لحظه هيچ نشانه‌اي از برنامه‌ريزي يا اعلام دور جديد فروش ديده نمي‌شود. وزارت صمت نه‌تنها آيين‌نامه تعرفه واردات را ابلاغ نكرده، بلكه حتي توضيح روشني نيز درباره تأخير در اين مسير ارائه نداده است. هرچند در قانون بودجه 1404 نرخ تعرفه واردات خودرو 100 درصد تعيين شده، اما اجراي آن منوط به تدوين و ابلاغ آيين‌نامه‌هاي تكميلي از سوي دولت است؛ فرآيندي كه تاكنون به انجام نرسيده و باعث شده خودروهاي واردشده به گمركات كشور همچنان ترخيص نشوند. نكته مهم اينجاست خريداراني كه در اسفند 1403 با پرداخت پيش‌پرداخت در سامانه يكپارچه ثبت‌نام كرده‌اند، همچنان در انتظار تعيين تكليف نهايي وضعيت خودروهاي‌شان هستند. اين در حالي است كه واردكنندگان نيز به دليل نبود دستورالعمل نهايي تعرفه، از ثبت سفارش جديد و ترخيص محموله‌هاي وارداتي خودداري مي‌كنند.

 

وزارت صمت پاسخ نمي‌دهد

در اين ميان، عملكرد وزارت صمت و به‌ويژه دفتر واردات خودرو با انتقادات جدي مواجه شده است. سكوت مديركل دفتر واردات خودرو و عدم شفاف‌سازي درباره آينده سامانه فروش، نگراني‌ها را تشديد كرده است. به هر حال تا زمان ابلاغ رسمي تعرفه واردات خودرو و تعيين دستورالعمل‌هاي مرتبط، نبايد انتظار آغاز مرحله جديد فروش در سامانه يكپارچه را داشت. خريداران و فعالان اقتصادي در شرايطي قرار دارند كه نبود شفافيت از سوي نهاد متولي، عملاً فضاي بازار خودروهاي وارداتي را در حالت قفل نگه داشته است. نكته مهم اينجاست در شرايطي كه هنوز تكليف تعرفه واردات خودرو مشخص نشده است برخي از بانك‌ها با ارسال پيامك‌هايي به مشتريان خود اعلام كرده‌اند براي بلوكه كردن حساب جهت خريد خودروهاي وارداتي اقدام كنند البته هنوز وزارت صنعت در اين رابطه سكوت كرده و مشخص نيست براساس كدام استدلال در شرايطي كه تعرفه مشخص نيست و حجم زيادي از خريداران بلاتكليف هستند آيا ثبت نام جديدي در كار است يا نه؟