حركت بورس تهران به سمت اقتصاد دانش بنيان
همايش «نقش بازار سرمايه در تأمين مالي زيست بوم دانشبنيان» با حضور محمود گودرزي، مديرعامل بورس تهران و فعالان بازار سرمايه در كتابخانه ملي برگزار شد. در اين رويداد، گودرزي به تشريح راهبردهاي بورس تهران در حمايت از شركتهاي دانشبنيان و اقتصاد ديجيتال پرداخت.
همايش «نقش بازار سرمايه در تأمين مالي زيست بوم دانشبنيان» با حضور محمود گودرزي، مديرعامل بورس تهران و فعالان بازار سرمايه در كتابخانه ملي برگزار شد. در اين رويداد، گودرزي به تشريح راهبردهاي بورس تهران در حمايت از شركتهاي دانشبنيان و اقتصاد ديجيتال پرداخت.
محمود گودرزي با اشاره به برگزاري همايش اقتصاد ديجيتال در ۳ سال قبل و دعوت از شركتهاي فعال در اين حوزه، گفت: «هدف ما ايجاد گفتمان بين بازار سرمايه و شركتهاي حوزه ديجيتال بود. تلاش كرديم پل ارتباطي ميان اين ۲ بخش بسازيم.»
او با اشاره به نقش پررنگ اقتصاد ديجيتال در بازارهاي جهاني گفت: «يك شاخص در ايالات متحده امريكا ۵۰۰ شركت برتر در داوجونز را در خود دارد. يك سوم ارزش بازار S&P۵۰۰ متعلق به ۱۰ شركت برتر ديجيتال است. اين نشاندهنده اهميت راهبردي اين حوزه است.»
او اعلام كرد: «ارقام مزبور به اين معناست كه بورس تهران براساس يك راهبرد اصولي و نه سليقه شخصي به پذيرش شركتهاي اقتصاد ديجيتال روي آورده است. تلاش بورس تهران حركت از شركتهاي سرمايه محور به سمت دانشمحور است.» مديرعامل بورس تهران از تصميم انقلابي بورس براي پذيرش شركتهاي فناور با سود خالص بيش از ۱۰۰ ميليارد تومان خبر داد و گفت: «اين تصميم، نقطه عطفي در تاريخ ۵۷ ساله بورس تهران است و تحول بزرگي در پذيرش شركتهاي دانشمحور ايجاد خواهد كرد. اين امر نشان ميدهد بورس تهران بهصورت جدي به دنبال تحول در ساختار پذيرش شركتها و تسهيل ورود كسبوكارهاي ديجيتال به بازار سرمايه است.»
گودرزي به روند پذيرش ديجي كالا اشاره كرد و گفت: «ديجيكالا در بورس پذيرش شده و تنها بحث قيمتگذاري مطرح است و براي عرضه مشكلي ندارد. اميدواريم عرضه اوليه آن تا پايان سال جاري محقق شود.»
او همچنين از پذيرش يك شركت هوش مصنوعي در بورس تهران خبر داد و تأكيد كرد: «چرخه پذيرش شركتهاي اين حوزه در بورس راه افتاده است.» او توضيح داد: «ورود شركتهاي بزرگ ديجيتال مانند ديجي كالا و ديوار، اعتماد سرمايهگذاران به سرمايهگذاري در اين حوزه را افزايش خواهد داد.» مديرعامل بورس تهران، سياست جداسازي شركتهاي ديجيتال در بازارهاي خاص را نادرست دانست و گفت: «تجربه اروپا در ايجاد بازار جداگانه براي شركتهاي ديجيتال در يورونكست، نوآوري و خلاقيت را محدود كرد. راهبرد درست، الگوبرداري از مدل امريكاست كه شركتها را در بازار اصلي پذيرفته است.» گودرزي در پايان پيشنهاد كرد: « با توجه به اينكه بازار سرمايه هنوز با ادبيات سرمايهگذاري پرريسك در حوزه ديجيتال آشنا نيست. برگزاري همايشي در اين زمينه ميتواند گفتمان مشتركي بين فعالان بازار و شركتهاي فناور ايجاد كند.»