رييس ايميدرو خبر داد

فرود سرمايه خارجي به «معدن»

۱۴۰۴/۰۳/۰۶ - ۰۱:۲۷:۰۵
|
کد خبر: ۳۴۴۳۶۱

وزير صنعت، معدن و تجارت در مراسم نكوداشت روز ملي معدن با اشاره به غير فعال شدن بخش زيادي از معادن كشور به دليل شرايط موجود، گفت: در حال حاضر با چالش تامين انرژي و سوخت معادن مواجهيم.

تعادل|

وزير صنعت، معدن و تجارت در مراسم نكوداشت روز ملي معدن با اشاره به غير فعال شدن بخش زيادي از معادن كشور به دليل شرايط موجود، گفت: در حال حاضر با چالش تامين انرژي و سوخت معادن مواجهيم. معاون ايميدرو هم از مذاكرات و توافقات با شركت‌هاي خارجي براي تأمين مالي و سرمايه‌گذاري خارجي خبر داد و گفت: در آينده نزديك، سرمايه‌گذاري خارجي با همكاري پيمانكاران داخلي اجرايي خواهد شد، به‌طوري كه طرف‌هاي خارجي با انتخاب پيمانكاران ايراني، توليد ماشين‌آلات نسل جديد و با ظرفيت بالاتر را هدف قرار مي‌دهند.

 

بسياري از معادن كشور غيرفعال است

محمد اتابك، وزير صنعت، معدن و تجارت دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ در مراسم نكوداشت روز ملي معدن، با تشكر اين روز به فعالان اين حوزه، گفت: ارتقاي حوزه معدن مرهون همه كساني است كه در عرصه‌هاي مختلف كشور خدمتگزاري كردند. وي با تاكيد بر اينكه بخش معدن ستون اقتصاد كشور است، افزود: نه تنها اين نقش بنيادين را براي معدن قائليم، بلكه معتقديم كه تاكيد بر بخش معدن به جاي درآمدهاي نفتي كار بسيار شايسته‌اي است. وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه ايران موقعيت منحصربه‌فردي در معادن دارد، افزود: ما در كمربند معدني و فلزي قرار داريم كه مي‌توانيم آن را استفاده كنيم و بخش معدن را به عنوان يك واقعيت كارساز به بهره‌وري بيشتر برسانيم. به گفته اتابك، بخش معدن در بخش‌هاي اكتشاف، استخراج و بهره‌وري با مشكلاتي روبروست. وي افزود: در ميزان اكتشاف در گزارشي كه رييس سازمان زمين‌شناسي دادند، مشخص است كه به رشد ۱۳ درصدي ديده‌شده در برنامه هفتم توسعه نخواهيم رسيد. وزير صمت با بيان اينكه در بخش استخراج معادن چندين مشكل داريم، افزود: براي نوسازي ماشين‌آلات معادن با دو توليدكننده خارجي و توليدكنندگان داخلي مذاكره كرده‌‌ايم و نوسازي ماشين‌آلات معدن در دستور كار است. اميدواريم براي معادن كوچك اين كار را به سرانجام برسانيم. اتابك با تاكيد بر اينكه اعتقاد من اين است كه ما در حكمراني معادن از طرف صمت بايد بازنگري كنيم و نگاه ما بايد با شفافيت همراه باشد تا بخش خصوصي وارد شود، گفت: نگاه ما در مورد صنايع اين است كه از تصدي‌گري فاصله بگيريم و تفويض اختيار كنيم. وي افزود: شوراي عالي معادن را به شوراهاي استاني تفويض كرديم و منتظر بخشنامه دولتي نمانديم. در اين مسير بسياري از معادن غيرفعالِ كوچك و متوسط فعال شده است. به گفته وزير صمت، بخش زيادي از معادن غير فعال شده و رويكرد دولت چهاردهم، تحول در حكمراني و دوري گزيدن از تصدي‌گري است. وي با بيان اينكه در بخش معادن با چالش انرژي و سوخت مواجهيم، گفت: براي تامين سوخت معادن برنامه‌ريزي‌هايي انجام شده‌ است و بايد آنها را تغذيه و پايش كنيم تا از اين مسير اتفاقي براي معادن نيفتد. وزير صنعت با اشاره به نياز معادن براي تامين سرمايه پايدار، گفت: معادن با شرايط بانكي حالِ حاضر قادر به تامين مالي نيستند و لازم است صندوق معدني، اوراق مشاركت مبتني بر صنايع معدني و ... را در تأمين مالي معدن در نظر بگيريم تا معدن را به جايگاه واقعي برسانيم. با بانك مركزي مذاكره كرده‌ايم و تلاش مي‌كنيم حجم كار معادن را جهش و به عبارتي، افزايش چشمگير بدهيم. ما اكتشاف معادن را موتور محرك اين بخش مي‌بينيم زيرا بازتعريف نقش معدن از اكتشاف شروع مي‌شود. هرچند اين كار دشوار، ولي انجام‌شدني است و اميدواريم با حضور بخش خصوصي به سرانجام برسد تا ما به عنوان جهش‌دهنده و اوج‌دهنده عرصه معدن شناخته شويم.

 

توليد ماشين‌آلات نسل جديد معدني  با شركت‌هاي خارجي

محمد آقاجانلو رييس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني (ايميدرو) هم در اين همايش به حمايت ايميدرو از ساخت داخل و ماشين‌آلات معدني طي دو سال اخير اشاره كرد و گفت: صندوق بيمه فعاليت‌هاي معدني نقش قابل توجهي در اين پشتيباني‌ها داشته و همزمان در زمينه واردات نيز همكاري مناسبي براي صدور مجوزها صورت گرفته است. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تركيب ماشين‌آلات وارداتي، افزود: در دو سال گذشته، ماشين‌آلات نو و كاركرده وارد كشور شده اما سهم ماشين‌آلات دست دوم بيشتر بوده است. آقاجانلو، بهره‌وري را عامل كليدي تحقق رشد ۱۳ درصدي بخش معدن دانست و اظهار داشت: ۴۵ درصد اين رشد از محل افزايش بهره‌وري به دست مي‌آيد و بخشي از اين مهم با ماشين‌آلات به‌روز و مناسب محقق مي‌شود. البته تداوم كار با ماشين‌آلات فرسوده و نيز تغييرات قيمت سوخت، توجيه اقتصادي چنداني ندارد. معاون وزير صمت، افزايش بهره‌وري معادن را مشروط به توسعه فناوري و تحول ديجيتال دانست و افزود: ايميدرو با وزارت ارتباطات براي توسعه فيبر نوري و اتصال پايگاه‌هاي داده معادن كشور همكاري مي‌كند و در حوزه فناوري نيز هماهنگي با معاونت علمي و مركز توسعه فناوري رياست‌جمهوري صورت گرفته است. در گام نخست، سه معدن به صورت پايلوت براي هوشمندسازي انتخاب شده‌اند كه شامل يك معدن روباز، يك معدن زيرزميني و يك معدن در بخش فرآوري است.آقاجانلو از مذاكرات و توافقات با شركت‌هاي خارجي براي تأمين مالي و سرمايه‌گذاري خارجي خبر داد و گفت: در آينده نزديك، سرمايه‌گذاري خارجي با همكاري پيمانكاران داخلي اجرايي خواهد شد، به‌طوري كه طرف‌هاي خارجي با انتخاب پيمانكاران ايراني، توليد ماشين‌آلات نسل جديد و با ظرفيت بالاتر را هدف قرار مي‌دهند.