
هوش مصنوعي و بلاكچين؛ محورهاي اصلي الكامپ ۲۸
بيستوهشتمين دوره نمايشگاه بينالمللي الكامپ با شعار «سرمايهگذاري هوشمند و توسعه پايدار» از ۲۷ تا ۳۰ خرداد در تهران برگزار ميشود. اين دوره با تمركز ويژه بر فناوريهاي نوين نظير هوش مصنوعي و بلاكچين و همزماني با كنفرانس ديبلاك، فرصتهاي جديدي براي تعاملات بينالمللي و تبادل تجربيات در حوزه فناوري اطلاعات فراهم ميكند.
بيستوهشتمين دوره نمايشگاه بينالمللي الكامپ با شعار «سرمايهگذاري هوشمند و توسعه پايدار» از ۲۷ تا ۳۰ خرداد در تهران برگزار ميشود. اين دوره با تمركز ويژه بر فناوريهاي نوين نظير هوش مصنوعي و بلاكچين و همزماني با كنفرانس ديبلاك، فرصتهاي جديدي براي تعاملات بينالمللي و تبادل تجربيات در حوزه فناوري اطلاعات فراهم ميكند. بيستوهشتمين دوره نمايشگاه بينالمللي الكامپ با شعار «سرمايهگذاري هوشمند و توسعه پايدار» از ۲۷ تا ۳۰ خرداد برگزار ميشود. اين دوره از نمايشگاه تمركز ويژهاي بر فناوريهاي نوين از جمله هوش مصنوعي و بلاكچين دارد. همزماني اين رويداد با كنفرانس ديبلاك، زمينهساز حضور نمايندگاني از كشورهاي عضو بريكس شده است. در اين دوره، با راهاندازي پاويونهاي تخصصي، تلاش شده تا پيوند ميان بخش خصوصي و دولت تقويت شود. نشست خبري اين نمايشگاه در محل سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران برگزار شد. در اين نشست، علي حكيمجوادي، رييس سازمان، با اشاره به اهميت تبادل اطلاعات در عصر حاضر، اظهار داشت: «رويدادهايي از جنس الكامپ نقش پررنگي در توسعه فناوري اطلاعات ايفا ميكنند. ما به عنوان فعالان اين حوزه بايد نهايت بهره را از اين فرصتها ببريم و مسير اجراي موثر فناوري اطلاعات در كشور را هموار كنيم؛ هرچند كه در مسير تحول ديجيتال ممكن است با موانع و مقاومتهايي نيز مواجه شويم.» وي در ادامه افزود: «الكامپ ۲۸ در شرايطي آغاز ميشود كه فرصتهاي ارزندهاي پيشروي ما قرار دارد. از جمله اين فرصتها ميتوان به حضور دكتر ستار هاشمي در جايگاه وزير ارتباطات اشاره كرد. همچنين برنامه هفتم توسعه و بهويژه ماده ۱۷۰ آن، زمينه مناسبي را براي مشاركت بخش خصوصي در گسترش فناوري اطلاعات فراهم كرده است. البته در كنار اين فرصتها، برخي چالشها در حوزه پلتفرمها نيز وجود دارد كه ميتواند موجب دلسردي سرمايهگذاران شود. با اين حال، تلاش ما اين است كه اجازه ندهيم اين چالشها به آسيبي جدي براي حوزه فناوري اطلاعات تبديل شود.» رييس سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران تصريح كرد: «هدف ما از برگزاري نمايشگاه الكامپ و همچنين روز فناوري اطلاعات، ايجاد بستري براي تعامل سازنده با مقامات عاليرتبه كشور است تا از اين طريق بتوانيم در مسير حل مسائل پيشروي اين صنعت گامبرداريم. اين رويداد فرصتي است تا حمايت موثرتري از سرمايهگذاران و شركتهاي دانشبنيان صورت گيرد و آنها بتوانند از چالشها عبور كنند.»
برگزاري همزمان الكامپ ۲۸
و كنفرانس ديبلاك
حكيمجوادي از برگزاري كنفرانس ديبلاك همزمان با الكامپ ۲۸ خبر داد و اظهار داشت: «امسال براي نخستينبار كنفرانس ديبلاك را با حضور كشورهاي عضو بريكس برگزار ميكنيم؛ كشورهايي كه همانند ايران با محدوديتها و تحريمهايي مواجه هستند. اين كنفرانس در روزهاي ۲۵ و ۲۶ خرداد، پيش از آغاز رسمي نمايشگاه برگزار خواهد شد. تاكنون از بيش از ۴۵ كشور براي حضور در اين رويداد دعوت بهعمل آمده كه هشت كشور پاسخ مثبت دادهاند و اميدواريم شاهد مشاركت فعال آنها در هر دو رويداد باشيم.» وي ادامه داد: «هدف اصلي ما از برگزاري ديبلاك، تبادل تجربه در زمينه بلاكچين با كشورهاي عضو بريكس است. تاكنون در قالب فراخوان مقاله، حدود ۱۰۰ مقاله دريافت كردهايم كه ۲۰ مقاله از كشورهاي خارجي ارسال شدهاند. اين مقالات در زمان برگزاري كنفرانس مورد ارزيابي قرار خواهند گرفت. انتظار ميرود دستاوردهاي اين كنفرانس بتواند به توليد دانش و كمك به سياستگذاري در اين حوزه منجر شود. با اعلام آمادگي سطح وسيعي از مسوولان، از جمله وزرا، سفراء و دانشگاهيان براي حضور، تصميم گرفتيم كه اين دو رويداد بهطور همزمان برگزار شود تا از حضور آنها در هر دو بخش بهرهبرداري مناسبي صورت گيرد.»
تمركز بر هوش مصنوعي در الكامپ ۲۸
رييس سازمان نصر تهران با اشاره به اهميت بهرهگيري از ظرفيت بخش خصوصي براي توسعه فناوري اطلاعات، گفت: «در نمايشگاه امسال، تمركز قابلتوجهي بر حوزه هوش مصنوعي صورت گرفته و براي نخستينبار پاويوني به اين موضوع اختصاص يافته است. همچنين پلتفرمهاي فعال در حوزه طلا نيز حضور پررنگي در اين دوره خواهند داشت.» وي با اشاره به تشكيل كميسيون هوش مصنوعي در سازمان نصر، افزود: «در نمايشگاه سال گذشته، سالن مستقلي به شركتهاي بيمهاي اختصاص يافت. امسال نيز تصميم داريم اقدامي مشابه را در حوزههاي هوش مصنوعي، نرمافزار و توليد انجام دهيم تا شرايطي فراهم شود كه شركتها بتوانند ديدگاهها و دغدغههاي خود را با مسوولان دولتي در ميان بگذارند.»
بررسي موضوع تعرفه اينترنت
در الكامپ ۲۸
در پاسخ به پرسشي درباره موضع سازمان نصر درخصوص درخواست اپراتورها براي افزايش تعرفه اينترنت، حكيمجوادي بيان كرد: «اپراتورها در وضعيت اقتصادي دشواري قرار دارند. افزايش هزينهها و نبود امكان توسعه زيرساختها از جمله مشكلات آنهاست. با توجه به گسترش كسبوكارهاي ديجيتال، انتظار ميرود كيفيت خدمات نيز ارتقا يابد. در اين ميان، سازمان تنظيم مقررات كه يكي از نهادهاي بالغ و باسابقه در زمينه تدوين مقررات است، مسير مناسبي براي اعمال تغييرات در تعرفهها ارايه ميدهد.» او ادامه داد: «اپراتورها ميتوانند درخواست خود را از مسير قانوني به سازمان تنظيم مقررات ارايه دهند تا به رقم مناسبي برسند. اما هرگونه اقدام خارج از اين چارچوب با مخالفت اين سازمان مواجه خواهد شد. از اين رو، انتظار ميرود موضوع فعاليت اپراتورها و چالشهاي آنها يكي از محورهاي قابل بحث در نمايشگاه الكامپ ۲۸ باشد.»
دستاوردي درخشان
در حوزه فناوري اطلاعات
مهرداد ذوالفقاريان، دبير سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران، با اشاره به جايگاه الكامپ در ميان رويدادهاي فناورانه كشور، آن را يكي از دستاوردهاي بزرگ صنف در حوزه فناوري اطلاعات دانست. وي با بيان اينكه سازمان نظام صنفي رايانهاي به عنوان بازوي اصلي برگزاري اين نمايشگاه عمل ميكند، به تلاشهاي انجامشده براي بهبود روند برگزاري آن اشاره كرد و گفت: با وجود تمام مشكلات، سال گذشته نمايشگاه برگزار شد و امسال نيز با برنامهريزي كليدي و ساختاري درصدد ارتقاي كيفي آن هستيم. به گفته او، ايجاد تحول در دبيرخانه نمايشگاه و راهاندازي دبيرخانه دايمي رويدادها از جمله اقدامات موثر براي مديريت بهتر رويدادهاي حوزه فناوري است. تشكيل كميتههاي تخصصي براي نمايشگاه الكامپ و ساير رويدادها نظير «روز فناوري» نيز از ديگر اقدامات سازمان بهشمار ميرود.
ساختار منسجم و توسعهيافته
براي پاسخگويي به نياز صنف
ذوالفقاريان با اشاره به ساختار كميسيونهاي سازمان نظام صنفي، از فعاليت ۳۷ كميسيون در اين سازمان خبر داد كه ۲۸ مورد آن تخصصي و ۹ مورد ديگر موضوعي هستند. اين كميسيونها با عضويت بيش از ۱۱۰۰ مدير شركتهاي فعال در حوزه فناوري اطلاعات، موضوعات متنوعي را پوشش ميدهند. او افزود يكي از خروجيهاي مهم كميسيونها براي الكامپ ۲۸، طراحي پاويونهاي تخصصي در حوزههايي مانند هوش مصنوعي، توليد و نرمافزار بود. همچنين اين كميسيونها وظيفه اجراي پنلهاي تخصصي، از جمله كميسيونهاي سرمايهگذاري و تأمين مالي و منابع انساني را بر عهده دارند.
جزيياتي از برگزاري الكامپ ۲۸
رضا حيدري، دبير اجرايي الكامپ، با اعلام زمان برگزاري اين نمايشگاه از ۲۷ تا ۳۰ خرداد در محل دايمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران، از اين رويداد به عنوان بزرگترين نمايشگاه حوزه فناوري اطلاعات كشور ياد كرد. وي گفت كه امسال كل فضاي نمايشگاهي، شامل بيش از ۲۰ سالن و ۵۰ هزار مترمربع فضا، به الكامپ اختصاص يافته است. طبق اعلام حيدري، بيش از ۶۳۰ شركت پيش ثبتنام كردهاند كه با توجه به محدوديتهاي موجود، تنها حدود ۵۰۰ شركت امكان حضور خواهند داشت. همچنين نزديك به ۷۰ شركت خارجي از هفت كشور، از جمله چين، آلمان، تركيه، كره جنوبي و ايتاليا در نمايشگاه شركت خواهند كرد، هرچند شرايط تحريمي كشور مانعي براي حضور گستردهتر شركتهاي خارجي بوده است.
تمركز بر هوش مصنوعي و تحول ديجيتال
يكي از محورهاي اصلي الكامپ ۲۸ تمركز ويژه بر فناوري هوش مصنوعي است. بر اين اساس، نمايشگاه امسال با راهاندازي پاويون تخصصي AI و حضور شركتهاي مرتبط، به موضوع هوش مصنوعي به عنوان نقطه تمركز اصلي ميپردازد. در كنار آن، پنلهاي تخصصي موسوم به «الكامتاكس» نيز همچون دورههاي گذشته برگزار خواهد شد. در سالن ۲۷، موضوع تحول ديجيتال در خدمات دولتي با مشاركت نهادهاي حاكميتي دنبال ميشود و سالنهاي ۵ و ۶ به موضوع امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات اختصاص يافتهاند. همچنين برنامهاي با عنوان تينواستارز با همكاري سمپاد و برگزاري مسابقات استارتآپي در نظر گرفته شده است.
تغيير رويكرد به استارتآپها
و بلوغ فضاي نوآورانه
يكي از نكات قابلتوجه در سخنان حيدري، تغيير رويكرد نمايشگاه نسبت به استارتآپهاست. به گفته او، بسياري از استارتآپهاي گذشته به سطحي از بلوغ رسيدهاند كه اكنون با غرفههاي مستقل در نمايشگاه حاضر ميشوند و ديگر نيازي به فضاهاي كوچك و كانترهاي استارتآپي ندارند. با اين حال، پيشبيني ميشود كه در حوزه نوظهور هوش مصنوعي، همچنان حضور استارتآپها پررنگ باشد. حيدري در ادامه به موضوع زيرساختي مهمي اشاره كرد كه در سالهاي گذشته مانعتراشي كرده بود؛ يعني قطع برق در زمان برگزاري نمايشگاه. به گفته او با پيگيريهاي انجامشده، شركت سهامي نمايشگاهها چند موتور برق تأمين كرده است و تفاهمهايي نيز با وزارت نيرو در دست پيگيري است تا دغدغههاي مربوط به قطعي برق كاهش يابد.
الكامپ ۲۸ ، فرصتي براي تثبيت جايگاه ايران در فناوري
الكامپ ۲۸ نه تنها رويدادي براي معرفي توانمنديهاي داخلي است، بلكه بستري براي تعاملات بينالمللي، معرفي آخرين روندهاي فناوري به ويژه در حوزه هوش مصنوعي و تسهيل شبكهسازي بين شركتها به شمار ميرود. رويكردي كه با شعار «سرمايهگذاري هوشمند و توسعه پايدار» به دنبال همافزايي بين بخش خصوصي، نهادهاي دولتي و شركتهاي نوآور است تا سهم فناوري اطلاعات از اقتصاد ملي افزايش يابد.