
ثبت ارزش 94.1 هزار میلیارد ریالی در فروش هفتگی بورس انرژی
بررسی دادههای رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران از فروش صادراتی 78 هزار تن محصول و ثبت مجموع ارزش ریالی معادل 30 هزار و 792 میلیارد ریال در این بازار حکایت دارد.
به گزارش تجارت نیوز، مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در بازار بورس انرژی به 94 هزار و 135 میلیارد ریال در هفته پایانی اردیبهشت ماه رسید. این رقم حاصل معاملات ثبت شده در بازار فیزیکی، بازار برق، بازار مشتقه و بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران بود. همچنین 34.5 درصد ارزش کل بازار در رینگ داخلی، 33 درصد در رینگ بینالملل و 27 درصد در بازار برق بورس انرژی رقم خورد؛ طی هفتههای اخیر و با توجه به بروز ناترازی انرژی در کشور، بر سهم بازار برق در ارزشآفرینی در بورس انرژی ایران افزوده شد.
فروش صادراتی 78 هزار تن محصول در رینگ بینالملل
بررسی دادههای رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران از فروش صادراتی 78 هزار تن محصول و ثبت مجموع ارزش ریالی معادل 30 هزار و 792 میلیارد ریال در این بازار حکایت دارد.
شرکت نفت ستاره خلیج فارس در این هفته با فروش صادراتی ۳۵ هزار تن نفتای کامل و ۲۸۰ هزار بشکه نفت سفید فروشنده برتر این رینگ و بازار به لحاظ حجم و ارزش فروش شد. نفت ستاره خلیج فارس نفتای کامل را در قیمت پایهای برابر منفی ۳۵ پریمیوم دلار به ازای هر تن در رینگ داخلی عرضه کرد؛ با توجه به استقبال متقاضیان از این عرضه، کل محصول در نرخ پایه به فروش رفت و این معامله به ثبت مجموع ارزشی برابر ۱۲ هزار و ۱۳۱ میلیارد ریال انجامید. نفت ستاره در هفته مورد بررسی 280 هزار بشکه نفت سفید و 6 هزار تن گاز مایع را نیز از طریق این رینگ به فروش صادراتی رساند که این معاملات نیز به ترتیب در جایگاههای بعدی پرفروشترینها در رینگ بینالملل قرار گرفتند.
ثبت ارزش 32.5 هزار میلیارد ریالی در رینگ داخلی
بررسی رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران از فروش 88 هزار و 88 تن محصول در زیرگروه نفت، گاز و سایر حاملهایی انرژی در این تابلو و ثبت مجموع ارزش ریالی معادل 32 هزار و 492 میلیارد ریال در این بازار حکایت دارد.
شرکت پالایش نفت تبریز در این هفته ۲۱ هزار مترمکعب نفت سفید معادل ۱۶ هزار و ۲۷۵ تن از این محصول را از طریق رینگ داخلی به فروش رساند؛ این معامله در قیمت پایهای برابر ۳۲۰ هزار و ۶۷۲ ریال به ازای هر لیتر منعقد شد و به ثبت مجموع ارزشی برابر ۶ هزار و ۷۳۴ میلیارد ریال انجامید و پالایش نفت تبریز با این معامله در صدر پرفروشترینهای این تابلو به لحاظ حجم و ارزش فروش قرار گرفت.
فروش ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت برق
بازار برق بورس انرژی ایران در تمامی تابلوها مجموعا میزبان دادوستد ۲ میلیارد و ۵۳۵ میلیون و ۹۲۱ هزار و ۲۷۰ کیلووات ساعت برق بود؛ این معاملات مجموع ارزشی برابر ۲۵ هزار و ۳۵۴ میلیارد ریال را در هفته پایانی اردیبهشت ماه رقم زد.
در بازه هفتگی مورد بررسی یک میلیارد و ۷۴ میلیون کیلووات ساعت برق به شکل فیزیکی در تابلو برق فیزیکی و برق آزاد فیزیکی دادوستد شد و این معاملات به ثبت مجموع ارزشی برابر ۱۹ هزار و ۶۲۹ میلیارد ریال انجامید. نیروگاههای کوچک مقیاس امکان عرضه برق در تابلو برق آزاد را ندارند، این برق مشمول مدیریت مصرف نمیشود و همین موضوع باعث استقبال صنایع از آن علیرغم قیمت بالاتر است.
همچنین در هفته مورد بررسی ۱۹ میلیون و ۱۸۳ هزار کیلووات ساعت برق سبز نیز در بازار برق بورس انرژی ایران دادوستد شد؛ این معاملات به ثبت مجموع ارزشی برابر هزار و ۳۰۱ میلیارد ریال انجامید. این در حالی بود که تابلو مشتقه برق نیز در این بازه هفتگی میزبان دادوستد یک میلیارد و ۴۴۱ میلیون کیلووات ساعت برق تولید در نیروگاههای حرارتی بود که به شکل سلف عرضه و معامله شد؛ این معاملات مجموع ارزشی برابر ۴ هزار و ۴۲۱ میلیارد ریال را رقم زد.
مهمترین عرضههای پیشرو
رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در اولین روز کاری خرداد ماه میزبان چندین عرضه از محصولات زیرگروه حاملهای انرژی خواهد بود؛ از مهمترین این عرضهها به لحاظ حجمی میتوان به برنامه عرضه ۳ هزار تن بنزین پیرولیز شرکت پپروشیمی شازند و عرضه ۸۸۰ تن نیتروژن مایع فولاد خوزستان اشاره کرد.