عزم جدي ايران و افغانستان براي سرمايهگذاري مشترك در معدن
رييس ايميدرودر نشست با مسوولان سرمايهگذاري افغانستان اظهار داشت: در جلسه اخير قرار شد براي توسعه معادن افغانستان كميته «اكتشاف، آزمايشگاه و استخراج» (متولي سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني) و كميته «سرمايهگذاري و احداث كارخانجات و مناطق ويژه مشترك» (متولي ايميدرو) تشكيل شود.
رييس ايميدرودر نشست با مسوولان سرمايهگذاري افغانستان اظهار داشت: در جلسه اخير قرار شد براي توسعه معادن افغانستان كميته «اكتشاف، آزمايشگاه و استخراج» (متولي سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني) و كميته «سرمايهگذاري و احداث كارخانجات و مناطق ويژه مشترك» (متولي ايميدرو) تشكيل شود. محمد آقاجانلو افزود: با وجود فرصتهاي مختلف همكاري در بخش معدن، براي عملياتي شدن كار، بايد طرحهايي كه زيرساختهاي آنها فراهم است و امكان اجرايي شدن سريعتر را دارند، آغاز كنيم.
رييس هيات عامل ايميدرو با بيان اينكه فرآوري در محل معادني كه زيرساخت دارند بهصرفهتر است، گفت: به دليل فراهم نبودن زيرساختهاي حمل و نقل و انرژي در جوار معادن افغانستان، پيشنهاد ما احداث بازارچه مرزي براي گوهرسنگ و ايجاد كارخانه فرآوري سرب و روي در مناطق آزاد مرز دو طرف است.
وي افزود: در جذب سرمايهگذار نظارت ميكنيم تا سرمايهگذار واقعي و توانمند براي در اختيار گرفتن معدن انتخاب شود. با ايجاد كارخانه فرآوري نيز برادران افغان در آن مشغول كار خواهند شد. خليل الرحمن ژوند، رييس واحد تسهيل سرمايهگذاري افغانستان در اين نشست گفت: طي 2 روز اخير، نشستهاي مفيد و اميدواركنندهاي با برادران ايراني برگزار شد. نياز است تفاهمنامه امضا شده طي 2 سال پيش را عملياتي كنيم و مايليم از توانمندي اين كشور براي توسعه بخش معدن بهره بريم. وي افزود: براي تجهيز آزمايشگاه، نياز به همكاري متخصصان ايراني است. همچنين در حوزه اكتشاف، استخراج و فرآوري، بخش دولتي و خصوصي ايران تجربه خوبي دارند. ژوند با اشاره به اينكه قوانين افغانستان سرمايهگذاري شركتهاي خارجي را تضمين كرده است، گفت: سرمايهگذاران هر زمان بخواهند، ميتوانند سرمايهگذاري انجام شده را به كشور خود انتقال دهند. امنيت مسووليت حكومت است و در صورت نياز به تعهد جداگانه حاضريم انجام دهيم. وي ادامهداد: مايليم در بخشي از خاك افغانستان و ايران، بازار مشترك و كارخانه ايجاد شود.