
آمادگي هرگونه همكاري براي توسعه روابط با اقليم كردستان را داريم
رييسجمهور با بيان اينكه ما آمادگي هرگونه همكاري براي توسعه روابط با اقليم كردستان را داريم، گفت: دانشگاهيان، روحانيون و روشنفكران ايران و اقليم هم بايد با يكديگر جلسات مشترك داشته باشند تا برنامهريزي مناسبي براي تحقق وحدت و انسجام كه نياز منطقه است، حاصل شود.
رييسجمهور با بيان اينكه ما آمادگي هرگونه همكاري براي توسعه روابط با اقليم كردستان را داريم، گفت: دانشگاهيان، روحانيون و روشنفكران ايران و اقليم هم بايد با يكديگر جلسات مشترك داشته باشند تا برنامهريزي مناسبي براي تحقق وحدت و انسجام كه نياز منطقه است، حاصل شود.
دكتر مسعود پزشكيان در ديدار استانداران استانهاي اربيل، سليمانيه، دهوك و حلبچه اقليم كردستان عراق، با بيان اينكه ما مسلمانان باورهاي يكسان و فرهنگ مشتركي داريم، گفت: ساكنين دو طرف مرزها با يكديگر نسبت خويشاوندي داشته و داراي فرهنگ و تاريخ مشترك هستند و بين آنها جدايي وجود ندارد، البته شيطان دنبال جدا كردن مردم است. شيطان بزرگ هماكنون امريكاست كه به دنبال ايجاد اختلاف در منطقه و فروش تسليحات خود است.
رييسجمهور تأكيد كرد: ما اگر واقعا به توصيههاي دين اسلام عمل كرده و با يكديگر برادر باشيم، از ايجاد اختلاف پرهيز كرده و سرمايه كشورهاي اسلامي را به امريكا نميدهيم كه در مقابل اسلحه بگيريم. اگر سرمايههايي كه كشورهاي اسلامي براي خريد تسليحات نظامي در اختيار امريكا قرار ميدادند، در كشورهاي اسلامي هزينه ميكردند، همه مسلمانان در رفاه و آسايش بودند.
پزشكيان خاطرنشان كرد: امريكا سرمايه و منابع كشورهاي اسلامي را از منطقه خارج كرده و در مقابل به اين كشورها تسليحات نظامي ميفروشد تا بين مسلمانان جنگ رخ دهد. اين بلايي است كه امريكا در خاورميانه بر سر مسلمانان آورده، بنابراين علما، روشنفكران، دانشگاهيان و فرهنگيان مسلمان وظيفه سنگيني دارند كه با اين توطئههاي امريكا مقابله كرده و روشنگري كنند تا كشورهاي اسلامي فريب اين اقدامات شيطاني را نخورند. پزشكيان با اشاره به اهميت توسعه روابط ايران و اقليم كردستان، تأكيد كرد: مهمترين مساله در توسعه روابط مشترك، توجه به مساله توسعه پايدار است. دانشگاهيان ايران و اقليم كردستان بايد براي دستيابي به توسعه پايدار برنامه تهيه و مسائل مرتبط با علم، فرهنگ، كشاورزي، صنعت، ارتباطات، انرژي و معدن را در اين برنامه لحاظ كنند. اين برنامه بايد به گونهاي طراحي شود كه محيطي مملو از آرامش براي نسلهاي بعدي هم فراهم كند. رييسجمهور خاطرنشان كرد: اعتقاد به معاد يكي از اصول دين اسلام است. اعتقاد به معاد به معناي دورانديشي و توجه به زماني است كه فرد مسلمان درباره اقداماتي كه در زندگياش انجام داده مورد سوال قرار ميگيرد. وقتي چنين اصلي در اسلام وجود دارد، چگونه ممكن است كه ما مسلمانان براي ۱۰ سال آينده خود برنامه نداشته باشيم؟ ما با همكاري يكديگر ميتوانيم برنامهاي تهيه كنيم كه به وسيله آن به مردم خود در دو سوي مرزها خدمت كنيم، زيرا عبادت چيزي جز خدمت خلق نيست. وي ادامه داد: ما آمادگي هرگونه همكاري براي توسعه روابط با اقليم كردستان را داريم، دانشگاهيان، روحانيون و روشنفكران ايران و اقليم هم بايد با يكديگر جلسات مشترك داشته باشند تا برنامهريزي مناسبي براي تحقق وحدت و انسجام كه نياز منطقه است، حاصل شود. رييسجمهور همچنين گفت: ما از تلاشهايي كه تاكنون براي توسعه همكاريهاي ايران و اقليم كردستان انجام شده، حمايت ميكنيم. دكتر پزشكيان با بيان اينكه ما اگر به توصيههاي ديني عمل كنيم، بايد دنبال وحدت و پرهيز از اختلاف باشيم، تصريح كرد: هر مسالهاي كه موجب اختلاف بين مسلمانان شود، خلاف اصول ديني است و شيطان هم منتظر همين اختلافات است. پس بايد همگي هوشيار باشيم. رييسجمهور در پايان بار ديگر تأكيد كرد: ما بيمنت و بيهيچگونه ادعايي آمادگي هرگونه كمك و همكاري براي توسعه روابط با اقليم كردستان را داريم. در اين نشست همچنين آرش زرهتن استاندار كردستان گفت: سفر دكتر پزشكيان به اقليم كردستان كه اولين سفر يك رييسجمهور از جمهوري اسلامي ايران به اين اقليم بود، موجب ايجاد فصل جديدي از توسعه روابط مشترك ايران و اقليم كردستان شد. وي با اشاره به همايش مشترك ۴ استان اقليم كردستان با استانهاي كرمانشاه، كردستان و آذربايجان غربي در روزهاي ۳۰ و ۳۱ ارديبهشت در سنندج كه با حضور روساي اتاقهاي بازرگاني، فعالان اقتصادي و مسوولان بخش اقتصادي، مرزي و سياست خارجي ايران و اقليم كردستان برگزار شد، گفت: در اين همايش بر توسعه روابط مشترك تأكيد و موانع توسعه اين همكاريها بررسي شد و تفاهمنامهاي بين اين استانها به امضا رسيد.
استاندار كردستان خاطرنشان كرد: در اين همايش بر مسائلي از جمله اهميت توسعه پايدار مرزي از طريق تسهيل تجارت، سرمايهگذاري مشترك، حمايت از بازارچههاي مرزي و مناطق آزاد، ايجاد كميته مشترك براي حل اختلافات، ايجاد شهركهاي صنعتي مشترك، تقويت زيرساختها در دو سوي مرزها، برگزاري نشستهاي كارگروههاي تخصصي و اجلاسيههاي سالانه استانداران تأكيد شد. منوچهر حبيبي استاندار كرمانشاه نيز در اين جلسه با ارايه گزارشي درباره اقدامات مشترك ايران و اقليم كردستان، اظهار داشت: در اين اقدامات به دنبال پذيرش دانشجو، ايجاد سرمايهگذاري مشترك، تسهيل صادرات و واردات، ايجاد بازارچههاي مشترك مرزي و توسعه گردشگري و همكاريهاي درماني هستيم. همچنين استانداران اربيل، سليمانيه، دهوك و حلبچه با قدرداني از سفر دكتر پزشكيان به اقليم كردستان و اشاره به روابط تاريخي، فرهنگي و سياسي و اقتصادي ايران و اقليم كردستان، خواستار توسعه روابط اقتصادي، تجاري، فرهنگي، بازگشايي گذرگاههاي مرزي جديد، توسعه خطوط ريلي و هوايي، توسعه همكاريهاي گردشگري و دانشگاهي شدند. استانداران اقليم كردستان با قدرداني از حمايتهاي تاريخي ايران از مردم اقليم كردستان، خواستار حمايت دكتر پزشكيان از تفاهمنامه استانهاي اين اقليم با استانهاي آذربايجان غربي كرمانشاه و كردستان شدند. در اين نشست لوح تقديري از سوي استاندار حلبچه به منظور قدرداني از حمايت دكتر مسعود پزشكيان از توسعه روابط با اقليم كردستان تقديم رييسجمهور كشورمان شد.