زمين قانون جواني جمعيت به ۸۰درصد متقاضيان واگذار نشد

۱۴۰۴/۰۲/۳۱ - ۰۱:۳۰:۰۱
|
کد خبر: ۳۴۳۷۵۳

نوسازي حداقل ۶۲۰۰ پلاك واحد مسكوني در بافت‌هاي فرسوده تهران در نشست هم‌انديشي سرپرست سازمان نوسازي شهر تهران با معاونان شهرسازي و معماري مناطق ۲۲ گانه مورد تاكيد قرار گرفت. به گزارش مهر، سرپرست سازمان نوسازي شهر تهران، با تأكيد بر لزوم تدوين برنامه‌اي مشترك ميان مناطق و سازمان، از برگزاري نشست‌هاي فصلي براي پيگيري تحقق سهم ۴ درصدي نوسازي در بافت‌هاي فرسوده خبر داد.

نوسازي حداقل ۶۲۰۰ پلاك واحد مسكوني در بافت‌هاي فرسوده تهران در نشست هم‌انديشي سرپرست سازمان نوسازي شهر تهران با معاونان شهرسازي و معماري مناطق ۲۲ گانه مورد تاكيد قرار گرفت. به گزارش مهر، سرپرست سازمان نوسازي شهر تهران، با تأكيد بر لزوم تدوين برنامه‌اي مشترك ميان مناطق و سازمان، از برگزاري نشست‌هاي فصلي براي پيگيري تحقق سهم ۴ درصدي نوسازي در بافت‌هاي فرسوده خبر داد. علي‌اصغر كمالي‌زاده با اشاره به نقش موثر مشوق‌ها در فرآيند نوسازي اظهار كرد: بهترين پيشنهادها از دل محلات فرسوده ارايه مي‌شود. بايد بستر مناسبي براي ارايه مشوق‌هاي هدفمند به ساكنان فراهم شود تا مشاركت آنان در طرح‌هاي نوسازي تقويت گردد.
او نبود منابع مالي كافي براي نوسازي را يكي از چالش‌هاي جدي اين حوزه برشمرد و افزود: با مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران، لاين مالي جديدي براي تخصيص و برداشت منابع درآمدي نوسازي پيش‌بيني شده كه مي‌تواند به تأمين مالي پروژه‌ها كمك موثري كند. سرپرست سازمان نوسازي همچنين با تأكيد بر نقش تسهيل‌گري سازمان در فرآيند اجراي پروژه‌ها گفت: سازمان آمادگي دارد به عنوان مشاور فني و پشتيبان در كنار مناطق قرار گيرد تا موضوعاتي همچون پايان‌كار، تملك و تأمين پاركينگ با سهولت بيشتري پيگيري شود. او در ادامه خواستار بازنگري در برخي روندهاي مالي و فرآيند صدور مجوزها در بافت‌هاي فرسوده شد و تصريح كرد: با اعمال عوارض سنگين، نبايد پروژه‌هاي مشاركتي را از توجيه اقتصادي خارج كنيم. در نوسازي بافت‌هاي فرسوده، گاهي منافع اجتماعي و انساني بر سود مادي ارجحيت دارد. از مجموع ۱۱ حكم برنامه تحول در حوزه شهرسازي، ۹ حكم به نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد اختصاص يافته است. از جمله مهم‌ترين اين احكام مي‌توان به حكم ۷۴ در خصوص نوسازي بلوكي، حكم ۷۵ براي تأمين سرانه‌ها و بهسازي معابر، و حكم ۷۶ براي تدوين طرح‌هاي موضعي در بخش‌هايي از بافت فرسوده كه روند نوسازي در آنها متوقف شده، اشاره كرد.
همچنين احكام ۷۷، ۸۱ و ۸۲ با محوريت استفاده از اراضي ذخيره توسعه، تكميل اسناد توسعه محلات و ارتقا ظرفيت‌هاي نوسازي در دستور كار قرار دارند. برنامه‌ريزي انجام‌شده براي سال جاري (۱۴۰۴) ناظر بر نوسازي حداقل ۶۲۰۰ پلاك در بافت‌هاي فرسوده است. در كنار اقدامات نوسازي، پروژه‌هاي متعددي در زمينه ارتقای  سرانه‌ها، بهبود زيرساخت‌ها و احياي فضاهاي عمومي نيز در دست اجراست. اين پروژه‌ها شامل احداث پاركينگ‌هاي طبقاتي، مراكز خدماتي چندمنظوره و احياي فضاهاي فراموش‌شده در محلاتي نظير نفرآباد، تجريش، كن و منطقه ۲۰ است.