پيشنهاد افزايش تجارت تهران و عشق آباد به ۳ ميليارد دلار
وزير راه و شهرسازي پيشنهاد كرد تا يك نقشه راه همكاري سه ساله براي افزايش تجارت تهران و عشق آباد به سه ميليارد دلار تا سال ۲۰۲۸ تهيه شود.
وزير راه و شهرسازي پيشنهاد كرد تا يك نقشه راه همكاري سه ساله براي افزايش تجارت تهران و عشق آباد به سه ميليارد دلار تا سال ۲۰۲۸ تهيه شود.
به گزارش ايرنا، فرزانه صادق افزود: در حوزه همكاريهاي تجاري دو كشور در جريان اجلاس هفدهم، يك افق سه ميليارد دلاري ترسيم شد؛ در همين راستا حجم تجارت دو كشور در سال ۱۴۰۳ با وجود برخي موانع رشد داشت و به رقم ۶۰۰ ميليون دلار رسيد. او گفت: همكاري با تركمنستان در اولويت سياستهاي جمهوري اسلامي ايران قرار دارد و حضور مسوولان ارشد دو كشور، برگزاري كميسيونهاي مشترك و كميتههاي كاري، حاكي از عزم و اراده دو كشور براي نيل به اهداف است. وزير راه شهرسازي با اشاره به هفدهمين نشست همكاريهاي مشترك دو كشور در عشق آباد در ۲۶ و ۲۷ آبان سال ۱۴۰۲ بيان كرد: از آن زمان تاكنون تفاهمات بين دو كشور به خوبي پيگيري شده و اجراي تفاهمات در سطح مطلوبي قرار دارد.
صادق گفت: در فاصله كميسيون هفدهم تا امروز به توافقي راهبردي در حوزه حمل و نقل و ترانزيت دست يافتيم و براي ترانزيت ۲۰ ميليون تن كالا از قلمرو دو كشور تا سال ۲۰۲۸ به هدفگذاري رسيديم.
او بيان كرد: در اين راستا سهم هر يك از مدلهاي حمل و نقلي به ترتيب حمل و نقل ريلي ۶ ميليون تن، حمل و نقل جادهاي هفت ميليون تن، حمل و نقل تركيبي ۲.۵ ميليون تن و حمل و نقل دريايي ۵۰۰ هزار تن تعيين شده است و ادامه همين روند تا سال ۲۰۲۸ افق جديدي را در زمينه جايگاه ترانزيت دو كشور در منطقه خواهد گشود. وزير راه شهرسازي افزود: در زمينه همكاريهاي ريلي تبادل روزانه ۴۰۰ دستگاه واگن در مرز ريلي سرخس و ۱۰۰ واگن در مرز اينچه برون، توافق بسيار مهمي بود و با تلاشهاي راه آهنهاي هر دو كشور زمينههاي اجرايي شدن اين هدف در حال فراهم شدن است.
وزير راه شهرسازي اظهار كرد: در زمينه صدور خدمات فني و مهندسي و حضور شركتهاي ايراني در پروژههاي زيربنايي تركمنستان، پيگيريهاي قابل توجهي به عمل آمده است. توافق يك شركت ايراني با طرف تركمن جهت ساخت جاده قمداق- اترك در مرز ايران از حوزههاي موثر اين همكاريهاست و اميدوارم با مساعدت طرف تركمني عملياتي اجرايي پروژه به سرعت آغاز شود.