بيآبي عامل بيبرقي شد
وزير نيرو گفت: در حال حاضر ۱۳ درصد ميزان ظرفيت نيروگاهي كشور برقآبي است كه پاشنه آشيل ما شده است. بيآبي موجود ضربه خود را به ما وارد كرد و نيروگاههاي برقي ما از مدار توليد خارج هستند چون آب نداريم
وزير نيرو گفت: در حال حاضر ۱۳ درصد ميزان ظرفيت نيروگاهي كشور برقآبي است كه پاشنه آشيل ما شده است. بيآبي موجود ضربه خود را به ما وارد كرد و نيروگاههاي برقي ما از مدار توليد خارج هستند چون آب نداريم. عباس علي آبادي (دوشنبه) در همايش «حكمراني توسعه؛ صندوق توسعه ملي و رفع ناترازيها» اظهار كرد: در سال ۱۳۵۷ جمعيت كشور حدود ۳۶.۴ ميليون نفر بود كه در حال حاضر به ۸۶.۲ ميليون نفر رسيده است. سال ۵۷ ظرفيت نيروگاهي ايران ۷۰۲۴ مگاوات بود كه در حال حاضر ۱۳ برابر رشد كرده است.وي افزود: در دنيا ظرفيت نيروگاهي ۴.۵ برابر شده اما اين ظرفيت در ايران ۱۳ برابر شده و توليد برق در ايران ۲۲ برابر شده است. اينها هم پول و ثروت است. آقاي شريعتمداري ابتداي جلسه به ما گفت اميدوارم برق نرود. من از اين جمله دلم سوخت كه با وجود اين همه تلاش و ثروت و با وجود آنكه به لحاظ فني قدرت منطقهاي هستيم در چنين وضعيتي قرار داريم.
وزير نيرو با بيان اينكه ظرفيتهاي كشور ما بسيار بالا است ،تاكيد كرد: سرمايهگذاران به هيچ عنوان نگران نباشند. قدرت و بضاعت ما به قدري است كه در منطقه به نام هستيم اما به لحاظ اقتصادي وضعيت خوبي نداريم. ۱۰۰ درصد جمعيت شهري ايران به برق دسترسي دارند. ما به روستاها هم برقرساني كرديم. ممكن است كسري داشته باشيم و موضوع صحبت من اين نيست اما موضوع صحبت من دسترسي به برق است. عليآبادي خاطرنشان كرد: ۱۳ درصد ميزان ظرفيت نيروگاهي كشور در حال حاضر برق آبي است و امروز پاشنه آشيل ما شده است. بيآبي موجود ضربه خود را به ما وارد كرد و نيروگاههاي برقي ما از مدار توليد خارج هستند چون آب نداريم. وي ادامه داد: چين ۳۲.۵ درصد ظرفيت نصب شده برق در دنيا را دارد و ما جايگاه هجدهم را داريم. متوسط رشد سالانه ظرفيت نيروگاهي در ايران ۲.۲ درصد و متوسط جهاني اين شاخص ۲.۵ درصد است و از لحاظ اين شاخص، ايران با ۳.۹ درصد رتبه ششم جهاني را دارد. عليآبادي با بيان اينكه در فاصله سال گذشته تا الان ۲۴۸ هزار ماينر غيرمجاز كشف كرديم گفت: طرف اصلاً در ايران نيست و خانه اجاره ميكند و ماينر ميگذارد. ما روزانه اعداد عظيمي ماينر كشف ميكنيم و تا اين اشكالات برطرف نشود اين مشكلات كماكان وجود دارد. وزير نيرو درباره راندمان نيروگاههاي حرارتي ايران و جهان بيان كرد: متوسط راندمان نيروگاههاي حرارتي ايران، از كشورهاي كانادا، آلمان، چين، هند، امارات، عربستان، فرانسه و ... بالاتر بوده و در رتبه پانزدهم جهان قرار دارد. وي با تاكيد بر اينكه ما از نظر شدت مصرف انرژي وضعيت خوبي نداريم، گفت: طبق گزارش استاندارد بينالمللي در ميان ۴۶ كشور، ايران رتبه نخست در شدت مصرف بالاي انرژي دارد. در رابطه با مقايسه پايداري شبكه سراسري برق ايران و جهان، ما در ۲۲ سال گذشته خاموشي گسترده نداشتيم. ما بعضي از روزها به توصيه همكاران مجلس، اختيارات را به استانها واگذار كرديم و برخي از استانها به توصيهها عمل نكردند و ما داشتيم شبكه را از دست ميداديم اما در حال حاضر خوشبختانه وضعيت را كنترل كرديم. وزير نيرو با بيان اينكه شبكه در حال حاضر وضعيت خوبي دارد، خاطرنشان كرد: ما در اين فصلگيرنده هستيم براي مثال ما ۲۰ ميدهيم و ۵۰۰ ميگيريم. اخيراً در امريكا در واشنگتن ۸ ساعت فروپاشي شبكه داشتند. طي ۱۱ سال گذشته با پيك تقاضا مواجه شديم و عمده مشكل ما در اينجا است. از سال ۱۳۹۷ كه سرمايهگذاري در حوزه برق، صفر شده است. برخي از استانها به دليل دما و برداشتهاي غيرمجاز و ... افزايش تقاضاي عجيب داشتند. مقام معظم رهبري در ملاقاتي كه داشتيم تاكيد داشتند روي بحث مصرف، مديريت و كنترل داشته باشيم. عليآبادي خاطرنشان كرد: در بعضي از صنايع با اين مشكل مواجه هستيم كه كالاي توليدي آن بسيار كمتر از يارانهاي است كه دريافت ميكنند. مقايسه متوسط نياز مصرف، سال گذشته ۴۶ هزار مگاوات نياز داشتيم و امسال اين عدد به ۵۷ هزار رسيده است. ما داريم كار ميكنيم و اگر مشكلي پيش نيايد، ما ماه آينده ۱۰۰۰ مگاوات به اين مقدار اضافه ميكنيم. اينكه گزارش آن ارايه نميشود، براي اين است كه كار انجام شود و بعد اعلام كنيم. جمع تأمين برق ما به نسبت گذشته از ۴۱۳۰۰ به ۴۷۵۰۰ رسيده است. براي انجام اين كار ۱۴ مگا پروژه ايجاد شد و ۳۶ اقدام عملياتي مديريت مصرف برق در دوره اوج بار در سال ۱۴۰۴ داشتيم.