توسعه ارتباطات، محرك اقتصاد ديجيتال ايران

۱۴۰۴/۰۲/۲۸ - ۰۱:۱۷:۱۵
|
کد خبر: ۳۴۳۳۹۵

رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گفت: تلاش مي‌كنيم هيچ خانه‌اي محروم از شبكه پهن‌باند و خدمات هوشمند باقي نماند تا همه هم‌وطنان بتوانند از ظرفيت‌هاي اشتغال، آموزش، بهداشت، دولت الكترونيكي و كسب‌وكار مبتني بر فناوري بهره‌مند شوند.

رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گفت: تلاش مي‌كنيم هيچ خانه‌اي محروم از شبكه پهن‌باند و خدمات هوشمند باقي نماند تا همه هم‌وطنان بتوانند از ظرفيت‌هاي اشتغال، آموزش، بهداشت، دولت الكترونيكي و كسب‌وكار مبتني بر فناوري بهره‌مند شوند.

به گزارش ايسنا، حميد فتاحي- رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در پيامي به مناسبت روز جهاني ارتباطات اظهار كرد: ارديبهشت ماه و روز جهاني ارتباطات، فرصت مغتنمي است تا ظرفيت‌هاي بي‌نظير حوزه ارتباطات را مرور و افق‌هاي پيش‌رو را براي پيشرفت فناوري و افزايش رفاه اجتماعي ترسيم كنيم.

وي افزود: در اين دوران ارتباطات آنقدر با زندگي روزمره مردم عجين شده است كه نه‌تنها ابزاري براي تبادل پيام بلكه زيربناي توسعه اقتصادي و اجتماعي محسوب مي‌شود.

برهمين اساس هدف ما همواره، فراهم‌سازي دسترسي مطمئن، پايدار و با كيفيت براي همه ايرانيان چه در شهرها و چه در دورافتاده‌ترين نقاط كشور بوده است.

فتاحي گفت: تلاش مي‌كنيم هيچ خانه‌اي محروم از شبكه پهن‌باند و خدمات هوشمند باقي نماند تا همه هم‌وطنان بتوانند از ظرفيت‌هاي اشتغال، آموزش، بهداشت، دولت الكترونيكي و كسب‌وكار مبتني بر فناوري بهره‌مند شوند. دستيابي به اين مهم در روزهايي كه به‌واسطه شرايط مختلف، كيفيت خدمات ارتباطي و فناوري اطلاعات هنوز در نگاه مردم مطلوبيت لازم را ندارد، به‌نظر دور از دسترس مي‌آيد اما اراده مديران در حوزه تصميم‌سازي و سياست‌گذاري بر آن است تا با پي‌ريزي ستون‌هاي محكم در حوزه‌هاي زيرساختي، حذف مقررات دست و پاگير، واگذاري منابع محدود ملي مانند فركانس به فعالان حوزه ICT براي توسعه نسل‌هاي بالاتر شبكه ارتباطي، رسيدن به نقطه مطلوب را شتاب دهند.

امروز در جايي از مسير هستيم كه به‌جز راه‌اندازي و گسترش شبكه‌هاي 5G كه ظرفيت‌هاي بي‌نظيري در سرعت، تأخير پايين و اتصال گسترده دستگاه‌ها فراهم مي‌آورد و همچنين توسعه شبكه فيبرنوري و اتصال خانه‌ها و كسب‌وكارها به اين خدمات، راه گريز ديگري براي دست‌يابي به منافع فناوري‌هاي جديد مانند هوش مصنوعي نخواهيم داشت.

وي ادامه داد: سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در همكاري نزديك با اپراتورهاي ارتباطي، مقدمات لازم براي تدوين و تصويب سياست‌ها و تسهيلات اين مسير را فراهم كرده است.

با اين فناوري‌ها، زيست‌بوم استارت‌آپي كشور متحول مي‌شود و زمينه رشد خدمات نوآورانه مانند واقعيت افزوده، اينترنت اشياء و هوشمندسازي صنايع مختلف فراهم مي‌شود. كيفيت خدمات ارتباطي ستون اصلي اعتماد عمومي است.

به‌همين منظور سامانه‌هاي پايش آنلاين كيفيت راه‌اندازي شده و گزارش آن به‌صورت شفاف در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.

ما به‌دنبال تجربه‌اي بي‌نظير براي مشتركان در هر لحظه و هر مكان هستيم. رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تصريح كرد: همه مي‌دانيم كه موتور محركه اقتصاد دانش‌بنيان، سرمايه‌گذاري هوشمند در زيرساخت‌هاي ارتباطي و توسعه سكوها است.

مطابق برنامه هفتم پيشرفت، سهم اقتصاد ديجيتال در توليد ناخالص داخلي، بايد تا پايان سال ۱۴۰۴ به ۱۰ درصد برسد.

براي نيل به اين هدف علاوه بر توسعه شبكه، بسته‌هاي تشويقي براي سرمايه‌گذاري بخش خصوصي، حمايت از شركت‌هاي كوچك و متوسط و تسهيل مقررات صادرات خدمات فني و مهندسي در دستور كار قرار گرفته است.

فتاحي در پايان گفت: آينده اقتصاد و رفاه مردم در دستان همكاران عزيز من در زيست‌بوم ارتباطات و فناوري اطلاعات است.

با اتكا به دانش و تخصص بومي، حضور پررنگ بخش خصوصي، همكاري‌هاي موثر و همه‌جانبه بين‌المللي و بهره‌گيري از فناوري‌هاي نوظهور تلاش مي‌كنيم صنعت ارتباطات را چابك كرده و فرصت‌هاي جديد در حوزه‌هاي اقتصادي نوظهور را براي مردم سرزمين‌مان ايران خلق كنيم.