اونس جهاني مستعد نوسان
در بازه زماني حاضر و پس از اشاره گذشته به احتمال خوب شروعي براي تضعيف خريداران پس از مدتها در بازار طلاي جهاني و حركت يكباره آن پس از رسيدن به اعداد 3500 دلاري و اصلاح نسبتا پرشتاب آن تا محدوده 3100 الي 3200 واحدي شاهد رسيدن اين فلز گرانبها به ناحيهاي حساس هستيم (رسيدن به نقطه حمايتي روند صعودي و برگشت از آن) كه در صورت از دست دادن ميتواند پس از مدتي ماندگاري بالاي اعداد 3000 دلاري ميتواند حتي محدوده 3000 دلاري را از دست داده و وارد يك روند نزولي دستكم كوتاهمدتي و حتي ميانمدتي براي خود گردد.
در بازه زماني حاضر و پس از اشاره گذشته به احتمال خوب شروعي براي تضعيف خريداران پس از مدتها در بازار طلاي جهاني و حركت يكباره آن پس از رسيدن به اعداد 3500 دلاري و اصلاح نسبتا پرشتاب آن تا محدوده 3100 الي 3200 واحدي شاهد رسيدن اين فلز گرانبها به ناحيهاي حساس هستيم (رسيدن به نقطه حمايتي روند صعودي و برگشت از آن) كه در صورت از دست دادن ميتواند پس از مدتي ماندگاري بالاي اعداد 3000 دلاري ميتواند حتي محدوده 3000 دلاري را از دست داده و وارد يك روند نزولي دستكم كوتاهمدتي و حتي ميانمدتي براي خود گردد.
عملا اگر در صورتي كه شايد شرايطي نامتعادل و خبرهاي منفي در كليت سياست جهاني و اتفاقات نباشيم (كه البته اين مورد دور از انتظار به نظر ميرسيد) ميتوان انتظار داشت كه باتوجه به برگشتي كه اونس جهاني در برخورد به خط روند صعودي خود داشته در هفتههاي آتي معاملاتي بتواند مجدد تضعيف را تجربه نمايد و بعد از آن منجر به شكست خط روندي گردد كه طلاي جهاني را به سمت زير اعداد 3000 دلاري بكشاند و هر چند عدد مهم 3000 ميتواند نقطه مكثي اساسي و حتي اصلاح قابلتوجه در مسير نزولي و حركت به سمت بالا باشد بعد از اين حركت مجدد به سمت تخريب اين عدد به سمت پايين گردد.
در بخش ديگر هم بايد ذكر كرد همانطور كه در مسير صعودي پرقدرت يك الي دو سال اخير شاهد خبرهايي براي تحريك بيشتر خريداران خصوصا در نواحي مهم (مانند عبور از عدد مهم و رواني 3000 دلاري) بوديم در مقابل هم اگر در مسير برخورد به نواحي مهم و حمايتي هم شاهد چنين اتفاقاتي باشيم، ميتوان مسيري كه به سرعت رفته شد و تا فتح عدد 3500 دلاري ادامه داشت در مسير برگشتي اين بازار هم دخيل و اثرگذار باشد و سرعت نسبتا خوبي به اين حركت در بازار ببخشد.
عملا بايد گفت همانطور كه شاهد برگشتهاي در حركتهاي قيمتي بوديم عملا در حال تجربه حركت تمامي اتفاقات به سمت مخالف هستيم كه ميتواند نويد و حمايتگر حركتهاي اين بازار باشد (موردي كه در اصلاحهاي گذشته اونس جهاني در مسير حركتي خود از اعداد زير 2000 تا 3500 دلاري شاهد وقوع اين اتفاق نبوديم).
در بخش ديگر بايد گفت باتوجه به اينكه در ليست خبرهاي آتي براي هفته معاملاتي پيش رو در بازار جهاني در بخش اقتصادي شاهد انتظار براي خبرهاي نسبتا تاثيرگذار و مهمي نيستيم، احتمالا براي حركت به هر سمت (چه بالا و پايين) به صورت قدرتمند نيازمند خبرهايي از جنس سياست و روابط بينالملل در جهان هستيم كه با توجه به اينكه در اين بازه جديد سر كار آمدن دولت جديد امريكا چنين رفتاري كم نبوده است، امكان وقوع شرايطي وجود دارد تا محركي براي اين بازار باشد وگرنه ممكن است در اين ميان و بازه كوچك يك هفتهاي معاملاتي آتي صرفا نوسان و رفتار كمتوان را به دور از هيجان و فشار خريد و فروش شاهد باشيم كه البته گرايش بيشتري نسبت به افت داشته باشد.
در پايان هم بايد گفت كه هر چند بازار با احتمالات سر و كار دارد و عملا هيچ رفتاري را نميتوان با قطعيت بر بازار اعمال شده دانست ولي احتمال بيشتر حال حاضر اين بازار در بخش جهاني به احتمال نسبتا خوبي غالب بر افت قيمتي و اصلاح خواهد بود و هر حركت رو به بالايي ميتواند اصلاحي در اين مسير قلمداد گردد كه فقط رفتارهايي همانند گذشته كه پر از ريسك و فشار و جنگ و تنش بودند، ميتواند مجدد باعث برگشت و چرخش و حتي فتح اعداد بالاتر از 3500 دلاري گردد. (مطابق با پيشبينيهايي كه بانكهاي معتبر و بزرگ جهاني براي اعداد 3500 دلاري و حتي بالاتر داشتند).