اعتماد لطمهديده با بانكهاي جهان را بازسازي كنيم
نایب رييس اتاق بازرگاني ايران گفت: وجود ۲۷،۵ تريليون دلار ذخاير زيرزميني، ۲۲ ميليون نيروي انساني تحصيلكرده و قانون سرمايهگذاري پيشرفته ايران را به اقليمي جذاب براي سرمايهگذاري تبديل كرده است.
نایب رييس اتاق بازرگاني ايران گفت: وجود ۲۷،۵ تريليون دلار ذخاير زيرزميني، ۲۲ ميليون نيروي انساني تحصيلكرده و قانون سرمايهگذاري پيشرفته ايران را به اقليمي جذاب براي سرمايهگذاري تبديل كرده است.
قدير قيافه، نایب رييس اتاق بازرگاني ايران در گفتوگو با ايلنا از پتانسيلهاي ايران در جذب سرمايهگذاري خارجي گفت و توضيح داد: ايران اقليم جذابي براي سرمايهگذاري به شمار ميآيد، ما در كشوري زندگي ميكنيم كه ارزش ذخاير زيرميني آن بيشتر از ۲۷،۵ تريليون دلار است و مساحتي برابر يك يازدهم روسيه دارد در حالي كه روسيه پهناورترين كشور جهان است و ارزش ذخاير زيرزميني آن به ۷۵ تريليون دلار ميرسد. در نتيجه ارزش ذخاير ايران يك سوم روسيه برآورد ميشود، اين ارقام گوياي برخورداري ايران از ظرفيتي غني است. همچنين ايران مهمتر از هر چيز نيروي انساني آموزشديده دارد و بيش از ۲۲ ميليون ايراني برخوردار از تحصيلات دانشگاهي در ايران حضور دارند و اين در حالي است كه در سالهاي گذشته كشور شمار قابلتوجهي از اين سرمايه انساني را به دليل مهاجرت از دست داده است.
وي افزود: علاوه بر اينها قانون سرمايهگذاري خارجي در ايران از قوانين بسيار پيشرفته جهان است و به خوبي طراحي شده با اين حال در جذب سرمايهگذار بايد توجه داشت سرمايه جايي ميرود كه احساس امنيت كند و اساسا بانكها شكل گرفتند تا ايمني سرمايه را تامين كنند. با اين حال ناگفته نماند كه هر چند كشور ما در سالهاي گذشته تنشهايي را پشت سر گذاشته اما سرمايهگذاران خارجي همچنان حضور خود را در ايران حفظ كردهاند.
قيافه خاطرنشان كرد: فعالان اقتصادي ايران اكنون از ادبيات روز مبادلات تجاري و بانكي جهان فاصله گرفتهاند و در نتيجه براي فعاليت در عرصه جهاني نياز به بهروزرساني اطلاعات دارند.
نایبرييس اتاق بازرگاني ايران اظهار كرد: نياز ديگر ما براي رشد جذب سرمايهگذار خارجي به ويژه با وجود گشايشهاي احتمالي اين است كه اعتماد لطمهديده ايران و بانكهاي جهان بازسازي شود تا انتقال وجوهِ صادرات كالاهاي ايراني يا پرداختهايي كه براي واردات كالاهاي سرمايهاي و مواد اوليه و واسطهاي صورت ميگيرد از مجاري رسمي انجام شود. همچنين در كنار اينها لزوم تصويب افايتياف را نبايد ناديده گرفت اين اتفاق به ايران در چانهزنيهاي بينالمللي حتي در ارتباط با شركاي استراتژيك آن كمك ميكند.