جمعيت كاربران اينترنت جهان چقدر رشد كرد؟
در طول ۳۵ سال، اينترنت از يك شبكه دانشگاهي خاص، به پايه و اساس ارتباطات، تجارت و دانش مدرن تبديل شده است. در حالي كه استفاده از اينترنت اكنون گسترش يافته، چگونه در طول زمان تكامل يافته و امروزه چند نفر آنلاين هستند؟ به گزارش ايسنا، اگرچه اينترنت در سال ۱۹۸۳، متولد شد، اما در سال ۱۹۸۹، پس از اينكه تيم برنرز-لي، شبكه جهاني وب را ايجاد كرد، براي عموم قابل دسترسي شد.
در طول ۳۵ سال، اينترنت از يك شبكه دانشگاهي خاص، به پايه و اساس ارتباطات، تجارت و دانش مدرن تبديل شده است. در حالي كه استفاده از اينترنت اكنون گسترش يافته، چگونه در طول زمان تكامل يافته و امروزه چند نفر آنلاين هستند؟ به گزارش ايسنا، اگرچه اينترنت در سال ۱۹۸۳، متولد شد، اما در سال ۱۹۸۹، پس از اينكه تيم برنرز-لي، شبكه جهاني وب را ايجاد كرد، براي عموم قابل دسترسي شد. در نتيجه، اوايل دهه ۱۹۹۰، آغاز دوران استفاده از اينترنت بود. اولين وبسايت جهان در سال ۱۹۹۱ راهاندازي شد و فقط ۰.۱ درصد از جمعيت جهان آنلاين بودند. وب سايت ويژوال كپيتاليست، در نموداري، تكامل تعداد كاربران جهاني اينترنت از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۵ و مقايسه آن با جمعيت جهاني را ارايه كرده است. در آغاز قرن بيست و يكم، جمعيت كاربران اينترنت از مرز ۳۶۱ ميليون نفر (۶ درصد از جمعيت در سال ۲۰۰۰) عبور كرد و اين رشد، نقطه شتاب رشد جمعيت كاربران بود. اينترنت براي بسياري از تغييرات تكنولوژيكي و ابزارهاي توسعه يافته در طول سه دهه گذشته، محوري بوده است. اما اين نوآوريهاي سختافزاري مانند تلفنهاي هوشمند بودند كه كمك كرد افراد بيشتري آنلاين شوند، بهطوري كه ۹۶ درصد از كاربران در سال ۲۰۲۵، از طريق تلفنهاي همراه به اينترنت دسترسي دارند. علاوه بر تلفنهاي هوشمند، كاهش هزينههاي داده و افزايش پوشش شبكه، استفاده از اينترنت را بيشتر افزايش داد. تا سال ۲۰۱۵، سه ميليارد نفر از اينترنت استفاده ميكردند كه معادل حدود ۴۰ درصد از جمعيت جهان در آن زمان بودند. ۱۰ سال بعد، در سال ۲۰۲۵، اين رقم تقريبا دو برابر شده است و ۵.۶ ميليارد كاربر اينترنت وجود دارد كه ۶۸ درصد از جمعيت جهان را تشكيل ميدهند. با اين حال، حتي امروز، ۲.۶ ميليارد نفر به اينترنت متصل نيستند.
موج بعدي كاربران اينترنت
در دوران هوش مصنوعي، دسترسي به اينترنت بيش از هر زمان ديگري حياتي است و به عنوان دروازه اصلي ابزارهاي مبتني بر هوش مصنوعي عمل ميكند. اين علاوه بر ابزارها و خدمات بيشماري است كه اينترنت در حال حاضر ارايه ميدهد. يك ميليارد كاربر بعدي اينترنت احتمالا از مناطق كمتر توسعهيافته خواهند بود كه شكاف ديجيتالي در آنها متمركز است. براي مثال، در آفريقا، فقط ۳۸ درصد از جمعيت از اينترنت استفاده ميكنند، در حالي كه اين رقم در امريكا، ۸۷ درصد و در اروپا ۹۱ درصد است. اين تفاوت زماني آشكارتر ميشود كه مناطق را بر اساس سطح درآمد مقايسه كنيم. در تمام كشورهاي با درآمد بالا در سطح جهان، ۹۳ درصد از جمعيت آنلاين هستند، در حالي كه اين رقم در كشورهاي كمدرآمد، تنها ۲۷ درصد است. با اين حال، فناوريهاي جديد مانند اينترنت ماهوارهاي، دسترسي به اينترنت را در سطح جهان افزايش ميدهند، اما مقرون به صرفه بودن، همچنان يك نگراني اساسي مانده است.