روز جهاني ارتباطات؛ فرصتي براي بازنگري در صنعت فناوري اطلاعات

۱۴۰۴/۰۲/۲۷ - ۰۱:۰۳:۰۰
|
کد خبر: ۳۴۳۲۶۰

۱۷ مه يا ۲۷ ارديبهشت ماه روز جهاني مخابرات يا ارتباطات نام دارد كه هدف اصلي روز جهاني مخابرات (WTD) اهميت ارتباطات و نحوه انتقال اطلاعات در سراسر جهان و افزايش آگاهي از ارتباطات حياتي در زندگي و توسعه فناوري‌ها در اين زمينه است. به گزارش ايسنا، اتحاديه بين‌المللي مخابرات (ITU) يك سازمان بين‌المللي وابسته به سازمان ملل متحد است.

۱۷ مه يا ۲۷ ارديبهشت ماه روز جهاني مخابرات يا ارتباطات نام دارد كه هدف اصلي روز جهاني مخابرات (WTD) اهميت ارتباطات و نحوه انتقال اطلاعات در سراسر جهان و افزايش آگاهي از ارتباطات حياتي در زندگي و توسعه فناوري‌ها در اين زمينه است. به گزارش ايسنا، اتحاديه بين‌المللي مخابرات (ITU) يك سازمان بين‌المللي وابسته به سازمان ملل متحد است. اين اتحاديه دومين اتحاديه قديمي پس از كميسيون راين است و وظيفه قانون‌گذاري و مديريت فضاي فركانسي، تدوين استانداردهاي تبادل داده و اطلاعات و همچنين كمك به رشد و توسعه ارتباطات در سراسر جهان را برعهده دارد و مقر اين سازمان در ژنو سويیس واقع شده است. اين اتحاديه در سال ۱۸۶۵ پس از اختراع تلگراف ۲۰ كشور اروپايي نهادي را به عنوان اتحاديه بين‌المللي تلگراف تاسيس كردند كه اولين مقررات بين‌المللي ارتباطات راه دور (مخابرات) در آن به تصويب رسيد. اتحاديه مذكور پس از كنفرانسي جهاني در مادريد اسپانيا به اتحاديه بين‌المللي ارتباطات راه دور (مخابرات) يا همان ITU تغيير نام داد. پس از تاسيس سازمان ملل متحد، در سال ۱۹۴۵، آي‌تي‌يو به نهادي وابسته به اين سازمان تبديل شد. اجزاي تشكيل‌دهنده ITU از سه بخش ۱- بخش استاندارد‌سازي مخابرات؛ ۲- بخش مخابرات راديويي؛ ۳- بخش توسعه مخابرات تشكيل شده است. ۱۷ مه يا ۲۷ ارديبهشت ماه روز جهاني مخابرات يا ارتباطات نام دارد. هدف اصلي روز جهاني مخابرات (WTD) اهميت ارتباطات و نحوه انتقال اطلاعات در سراسر جهان و افزايش آگاهي از ارتباطات حياتي در زندگي و توسعه فناوري‌ها در اين زمينه است. روز جهاني مخابرات و اطلاعات حتي توسط سازمان‌هايي مانند يونسكو جشن گرفته مي‌شود و هر ساله با موضوع مختلفي برگزار مي‌شود. هرساله دبيركل اتحاديه بين‌المللي مخابرات در پيام خود به مناسبت روز جهاني ارتباطات، شعاري را براي آن سال انتخاب و تاكيد مي‌كند كه كشورهاي عضو براي تحقق اين شعار تلاش كنند كه امسال هم شعار «برابري جنسيتي در تحول ديجيتال» براي اين روز انتخاب و اعلام شد. اتحاديه جهاني ارتباطات با اعلام اين شعار، اعلام كرد جهان به آهستگي به سمت برابري جنسيتي در استفاده از اينترنت حركت مي‌كند، بر اساس گزارش واقعيات و آمارهاي ۲۰۲۴ اتحاديه جهاني مخابرات، در سال ۲۰۲۴، حدود ۷۰ درصد از مردان در سراسر جهان از اينترنت استفاده مي‌كردند، در حالي كه اين رقم براي زنان ۶۵ درصد بوده است. اين نهاد سازمان ملل خاطرنشان كرد شكاف‌هاي جنسيتي، جغرافيايي و اقتصادي، همچنان مانعي براي دسترسي برابر به اينترنت هستند. برابري براي زنان و دختران در بخش آي‌سي‌تي، همچنان يك چالش مداوم براي گسترش منافع فناوري‌هاي نوين به همه انسان‌ها، فارغ از جنسيت، سن، توانايي يا موقعيت مكاني است. در ايران نيز هرسال به اين روز توجه ويژه‌اي مي‌شود و از مهم‌ترين پروژه‌هاي ارتباطي بهره‌برداري و رونمايي مي‌شود. به‌طور مثال سال گذشته مسوولان پس از بازديد نمايشگاه آخرين اقدامات، ۶ پروژه بزرگ و زيرساختي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات كشور و يك قرارداد خريد تجهيزات از توليدكنندگان داخلي افتتاح كردند. انعقاد ۱۱ قرارداد خريد تجهيزات شبكه از شركت‌هاي دانش‌بنيان داخلي توسط اپراتورهاي ارتباطي به ارزش بيش از ۲ هزار ميليارد تومان با هدف حمايت از توليد تجهيزات مخابراتي و ارتباطي با فناوري بالا و بومي‌سازي تجهيزات شبكه ملي اطلاعات، افتتاح سايت‌‌هاي نسل پنجم اينترنت برخي از مهم‌ترين پروژه‌ها و اقداماتي بود كه سال گذشته در اين روز رونمايي و افتتاح شد.

 

نگاهي به مهم‌ترين شعارهاي روز جهاني مخابرات

نوآوري ديجيتال براي توسعه پايدار از جمله شعارهاي ITU براي اين روز در سال ۲۰۲۴ بود كه توضيح داده شده بود روز جهاني ارتباطات فرصتي‌ است براي شناخت اينكه چگونه نوآوري ديجيتال مي‌تواند به ارتباط همه افراد كمك كند و درهاي شكوفايي پايدار را براي همه باز كند. توانمندسازي كشورهاي كمتر توسعه‌يافته از طريق فناوري اطلاعات و ارتباطات از ديگر شعارهاي اين اتحاديه در سال ۲۰۲۳ است. اين اتحاديه در توضيح شعار گفته شده توضيح داده شد برنامه‌اي جهت ايجاد زمينه‌اي در راستاي توسعه پايدار براي همگان تا سال ۲۰۳۰ را در دست اقدام داست و سرمايه‌گذاري در كشورهاي نوپا و سرزنده مي‌تواند باعث تداوم رشد نسل‌‌هاي آتي باشد. در دنياي امروز، ارتباطات نه تنها از نظر اقتصادي بلكه از منظر اجتماعي و فرهنگي نيز نقشي بي‌بديل ايفا مي‌كند. از طريق ارتباطات ديجيتال، افراد از سراسر جهان مي‌توانند به راحتي با يكديگر در تماس باشند، نظرات و تجربيات خود را به اشتراك بگذارند و درك بهتري از فرهنگ‌ها و ديدگاه‌هاي مختلف پيدا كنند.