ماينينگ غيرمجاز؛ برق دزدي در فصل ناترازي
ماينينگ و استخراج غيرمجاز رمزارز به دليل مصرف بالاي برق، يكي از عوامل اصلي فشار بر شبكه سراسري برق كشور بهويژه در فصلهاي اوج مصرف مانند تابستان .
ماينينگ و استخراج غيرمجاز رمزارز به دليل مصرف بالاي برق، يكي از عوامل اصلي فشار بر شبكه سراسري برق كشور بهويژه در فصلهاي اوج مصرف مانند تابستان .
به گزارش ايسنا، پديده ماينينگ غيرمجاز جرم و نوعي دزدي برق است، دستگاههاي ماينر با مصرف انرژي بالايي كه دارند علاوه بر حوادثي كه ايجاد ميكنند، يكي از دلايل فشار وارده بر شبكه توزيع برق كشور و خاموشيها محسوب ميشوند.
پليس نيز در ادامه برخورد با قاچاق كالا و مخلان نظام اقتصادي امسال نيز بر برخورد با ماينرهاي غيرمجاز تاكيد دارد تا از اختلال در صنعت برق در اين حوزه جلوگيري كند، اختلالي كه مردم از آن متضرر ميشوند.
آنطور كه سردار رحيمي رييس پليس امنيت اقتصادي فراجا گفته است: يكي از اقدامات پليس همكاري با عزيزان وزرات نيرو و برخورد با دستگاهاي ماينرغيرمجاز است.
به گفته سردار رحيمي، پليس در سال گذشته حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماينر كشف و در اين رابطه نيز حدود ۱۵۳۵ نفر را دستگير كرده است.
اين آمار تنها بخشي از واقعيت را بازگو ميكند، چراكه تخمينها از گستردگي اين پديده حكايت دارد، موضوعي كه هادي سفيدمو، مجري نظارت و ساماندهي استخراج رمزارز نيز در يك برنامه راديويي برآن صحه ميگذارد و ميگويد: چون فعاليت ماينرها مخفي و غيرقانوني است، آمار رسمي دقيقي در دسترس نيست.
ماينرهاي غيرمجاز برخلاف واحدهاي صنعتي رسمي، در ساختمانهاي مسكوني، انبارها، خانههاي متروكه، كارگاهها و حتي پشتبام مغازهها فعال هستند. برق را مستقيم از شبكه خانگي ميگيرند، يارانه ميخورند و شبانهروزي فعالند. در حالي كه شهروندان با خاموشيهاي مكرر و بيبرنامگي شبكه برق مواجهند، اين دستگاهها بيوقفه در حال استخراج رمزارز هستند.
به گفته سفيدمو، مردم ميتوانند ماينرهاي غيرمجاز را از طريق سامانه پيامكي ۳۰۰۰۵۱۲۱ گزارش دهند و پاداش دريافت كنند. نكته جالب اينكه تا امروز بيش از ۸ ميليارد تومان پاداش به گزارشدهندگان پرداخت شده است.
سفيدمو تأكيد كرده كه مقابله با اين پديده تنها وظيفه وزارت نيرو نيست: ما به تنهايي نميتوانيم با اين پديده مقابله كنيم. نياز به همكاري همه نهادهاي امنيتي، انتظامي و اطلاعاتي داريم. زمان كم است و فعاليتهاي غيرمجاز زياد.