
بنزين از خط افزايش خارج شد
در روزگاري كه كوچكترين تغيير در قيمت كالاهاي اساسي بهويژه فرآوردههاي انرژي، موجي از واكنشها، تحليلها و گمانهزنيها را در جامعه و رسانهها برميانگيزد، «بنزين» همچنان در صدر جدول حساسترين موضوعات اقتصادي-اجتماعي كشور قرار دارد.
در روزگاري كه كوچكترين تغيير در قيمت كالاهاي اساسي بهويژه فرآوردههاي انرژي، موجي از واكنشها، تحليلها و گمانهزنيها را در جامعه و رسانهها برميانگيزد، «بنزين» همچنان در صدر جدول حساسترين موضوعات اقتصادي-اجتماعي كشور قرار دارد.
به گزارش «تعادل»، تجربههاي گذشته از افزايش ناگهاني قيمت اين فرآورده استراتژيك، سبب شده است كه افكار عمومي با هر زمزمهاي در اين خصوص به تكاپو افتد و منتظر روشن شدن موضع رسمي دولت باشد. در چنين فضايي، اظهارات صريح وزير نفت درباره عدم وجود برنامهاي براي افزايش قيمت بنزين، نقطه پاياني بر شايعات اخير و بازگشت آرامش به بخشي از افكار عمومي است كه نگران تكرار تجربههاي تلخ اقتصادي بودند. ازسوي ديگر، سخنان وزير نفت تنها به موضوع قيمت بنزين محدود نبود، بلكه وي در حاشيه جلسه هيات دولت، ابعاد گستردهتري از تحولات حوزه انرژي را تشريح كرد؛ از واردات بنزين سوپر و نقش نهادهاي نظارتي در تعيين قيمت آن، تا تحريمهاي بينالمللي، توانمنديهاي بومي صنعت نفت، همكاريهاي استراتژيك با روسيه وسخناني كه نهتنها تصويري روشنتر از وضعيت فعلي صنعت نفت كشور ارايه داد، بلكه مسيرهاي آينده را نيز براي ناظران و تحليلگران ترسيم كرد. وزير نفت با تاكيد بر اينكه برنامهاي براي افزايش قيمت بنزين در دستور كار نيست، توضيحاتي درباره واردات بنزين سوپر ارايه كرد. محسن پاكنژاد در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به پرسشي درباره افزايش قيمت بنزين، تصريح كرد: فعلا برنامهاي در اين زمينه وجود ندارد. وي افزود: ما مصوبهاي درباره واردات بنزين ويژه يا سوپر داشتيم كه ميزان واردات و قيمت تمامشده آن مبناي قيمتگذاري خواهد شد. اين موضوع به هيات مقرراتزدايي هيات نظارت وزارت اقتصاد رفته و در حال طي مراحل نهايي در زمينه درخواست واردات و بارگذاري توزيعكنندههاست تا به مرحله عمل برسد. وزير نفت همچنين با اشاره به برگزاري بيستونهمين نمايشگاه بينالمللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران، اظهار كرد: اين موضوع نشان داد ما عملا با پديدهاي به نام محدوديت تحريم بهحدي كه بخواهد صنعت را گرفتار كند، مواجه نيستيم و ميتوان با اتكا به توانمنديهاي داخلي نيازهاي صنعت نفت را برطرف كرد. فشار حداكثري شعاري است كه سالها ميدهند و سياست و تجربه شكستخوردهاي است. فعالان اين صنعت، مسائل و مشكلات را بررسي ميكنند كه منتهي به تفاهمنامهها و قراردادهايي ميشود.
پاكنژاد با اشاره به برگزاري كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي ايران و روسيه، يادآور شد: اين نشستها مجموعهاي از نشستهاي كارشناسي بود كه چند روز طول كشيد و درنهايت به اتفاق وزير انرژي روسيه سند نهايي امضا شد. در اين سند، بخشهاي مختلفي مد نظر قرار گرفته كه زمينهسازي بسيار مناسبي براي همكاريهاي ما با شركتهاي روسي و استفاده از توانمنديها و قابليتهاي دو طرف در حوزه نفت و گاز و همچنين راه مالي، بانكي، تجاري و ساير زمينهها در آن وجود دارد. وي در پاسخ به پرسشي درباره توييت اخير بابك زنجاني درباره بازپسگيري اموالش از شركت ملي نفت تصريح كرد: درباره اين توييت بايد از خود او سوال پرسيد. او حتما به موضوع مشرف است، اما بهطور مسلم، نظر و حكم دستگاه قضايي فصلالخطاب ماست و بايد به آن تمكين كنيم.