يارجانيان عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران:

وزارت صمت در حال تماشاي سقوط توليد

۱۴۰۴/۰۲/۲۴ - ۰۱:۲۵:۰۳
|
کد خبر: ۳۴۲۹۹۷

هرويك يارجانيان، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران معتقد است، بخش خصوصي زير فشار سياست‌هايي قرار گرفته كه نه بر پايه برنامه‌ريزي هستند و نه با هدف حمايت از صنعت. به گفته او، تصميم‌هاي سليقه‌اي و بدون پشتوانه، صنعت را تا مرز ورشكستگي پيش برده است.

هرويك يارجانيان، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران معتقد است، بخش خصوصي زير فشار سياست‌هايي قرار گرفته كه نه بر پايه برنامه‌ريزي هستند و نه با هدف حمايت از صنعت. به گفته او، تصميم‌هاي سليقه‌اي و بدون پشتوانه، صنعت را تا مرز ورشكستگي پيش برده است.

اين فعال اقتصادي در جديدترين اظهاراتش از تجربه‌اي سخن گفت كه فقط در آمار و وعده‌ها، نشاني از رونق وجود دارد و در ميدان عمل چيزي جز مانع نيست. برهمين اساس او هشدار داد كه اگر اين روند ادامه پيدا كند، نه‌تنها بخش خصوصي، بلكه بدنه توليد كشور براي هميشه تضعيف خواهد شد.

عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران با انتقاد شديد از ساختار تصميم‌گيري اقتصادي كشور اعلام كرد كه سياست‌هاي دو دهه گذشته، بخش خصوصي را به مسير نابودي كشانده‌اند. هرويك يارجانيان، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران، در جديدترين اظهاراتش با اشاره به روند تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي در كشور، تأكيد كرد كه هيچ‌يك از نهادهاي مسوول، به‌ويژه وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاكنون تصميمي مبتني بر ساختار و با هدف حمايت از بخش خصوصي اتخاذ نكرده‌اند. او با بيان اينكه تنها چيزي كه در اين سال‌ها شنيده‌ايم، شعار حمايت از صنعت بوده؛ افزود: در عمل، نه‌تنها حمايتي از فعالان اقتصادي صورت نگرفته بلكه سياست‌هاي اجراشده منجر به تضعيف و تخريب مداوم اين بخش شده است. يارجانيان در بخش ديگري از صحبت‌هايش به فشارهاي مضاعفي كه به توليدكنندگان وارد مي‌شود اشاره كرد و گفت: توليدكننده‌اي كه ناچار است كالا را با نرخ‌هاي دستوري و زيان‌ده عرضه كند، چگونه مي‌تواند به فعاليت ادامه دهد؟ خودرويي كه بايد با دلار ۸۰ تا ۹۰ هزار توماني قيمت‌گذاري شود، با زيان وارد بازار مي‌شود و اين روند، توليدكننده را تا مرز ورشكستگي پيش مي‌برد. عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران بخشي از انتقادات خود را متوجه نظام بانكي كشور كرد و گفت: حتي بانك‌هايي كه نام صنعت را يدك مي‌كشند، تاكنون نقش موثري در پشتيباني از صنعتگران ايفا نكرده‌اند و فعالان اقتصادي از اين بانك‌ها نفعي نبرده‌اند. به گفته يارجانيان، ورود بانك‌ها به بازار خودرو و پيش‌خريد خودرو توسط آنها، نمونه ديگري از سياست‌هاي آسيب‌زننده به توليد است. او تأكيد كرد كه اين اقدامات به آشفتگي بازار دامن مي‌زند و نه‌تنها فايده‌اي براي توليد ندارد، بلكه آن را تضعيف مي‌كند. يارجانيان با هشدار نسبت به روند تصميم‌گيري‌ها در كشور تصريح كرد: بخش خصوصي يا در حال تخريب است يا در مسير نابودي قرار دارد. دليل اين وضعيت، تصميماتي است كه نه در قالب تيم، نه با سازوكار مشخص و نه با پاسخگويي روشن اتخاذ مي‌شوند. او تأكيد كرد كه بسياري از سياست‌ها حاصل تصميمات فردي و بدون پشتوانه ساختاري هستند و اين رويه، آينده اقتصاد كشور را با تهديدهاي جدي مواجه كرده است.