
دولت وزارتنيرو را با ۱۲۲ همت بدهي تحويل گرفت
رييس شوراي اطلاعرساني دولت با اشاره به اينكه نياز كشور توليد ۲۵ هزار مگاوات برق است ولي ميزان ناترازي (توليد و مصرف) ۲۰ هزار مگاوات است، گفت: اين در حالي است كه وزارت نيرو با ۱۲۲ هزار ميليارد تومان و وزارت بهداشت با ۹۹ هزار ميليارد تومان بدهي تحويل دولت چهاردهم شد.
ايرنا| رييس شوراي اطلاعرساني دولت با اشاره به اينكه نياز كشور توليد ۲۵ هزار مگاوات برق است ولي ميزان ناترازي (توليد و مصرف) ۲۰ هزار مگاوات است، گفت: اين در حالي است كه وزارت نيرو با ۱۲۲ هزار ميليارد تومان و وزارت بهداشت با ۹۹ هزار ميليارد تومان بدهي تحويل دولت چهاردهم شد.
الياس حضرتي ديروز در نخستين نشست مديران ارتباطات شهرداريهاي سراسر كشور، تصريح كرد: نهضت توليد انرژي پاك در كشور آغاز شده و واردات گسترده پنلهاي خورشيدي براي توليد برق نيز در دستور كار قرار گرفته است ضمن اينكه تمامي دستگاههاي اجرايي موظف به نصب اين تجهيزات براي تامين بخشي از برق مصرفي و كاهش فشار شبكه سراسري شدهاند.
وي با تأكيد بر ضرورت تشويق سرمايهگذاري در حوزههاي حملونقل بهويژه بخشهاي هوايي و دريايي، افزود: بازتاب صحيح و اميدآفرين اقدامات انجام شده از طريق رسانهها، نقش مهمي در افزايش اعتماد عمومي و تقويت سرمايه اجتماعي دارد چراكه امروز بيش از هر زمان ديگري، كشور به روايتي منسجم، قابلفهم و هنرمندانه از اقدامات و برنامههاي ملي نياز دارد. وي با اشاره به تحولات نوين عرصه اطلاعرساني، تأكيد كرد: روابط عمومي بايد از نقش انفعالي فاصله گرفته و به عنوان بازيگر اصلي در فرآيند مديريت افكار عمومي عمل كند، امروز ديگر دوره اطلاعرساني يكطرفه از جانب مديران بهسر آمده و گفتوگوي دوسويه با جامعه و ذينفعان، تنها مسير ارتباطي اثربخش است. حضرتي حفظ و بازسازي اعتماد عمومي، تقويت اعتماد سياسي و افزايش سرمايه اجتماعي را از مهمترين وظايف روابطعموميها برشمرد و افزود: روابط عمومي در شرايط بحراني بايد در صدر مديريت قرار بگيرد و اتاق بحران بدون حضور مدير روابط عمومي، رييس سازمان و مسوول حراست ناقص است. رييس شوراي اطلاعرساني دولت نسبت به پيامدهاي مديريت نادرست بحران هشدار داد و گفت: اشتباه در نحوه مواجهه با بحران، ميتواند به اعتبار نظام آسيبي جدي وارد كند چراكه اطلاعرساني در اين شرايط مستلزم سرعت، دقت، شفافيت و مسووليتپذيري است و بايد از ادبيات تحكمي پرهيز كنيم. وي با انتقاد از روند گزينشها در سال گذشته، گفت: از ۴۵ هزار معلم پذيرفته شده در آزمون، ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر تنها به دليل پوشيدن كفش كتاني، شلوار لي يا نداشتن چادر، رد شدند كه اين نشانه ضرورت بازنگري و حركت براي همه ملت است.
تواضع كارآمدترين زبان براي ارتباط با مردم است
حضرتي با بيان اينكه زبان تواضع كارآمدترين شيوه براي ارتباط با مردم است، اظهار كرد: در حادثه بندر شهيد رجايي، اتاق بحران در سطوح ملي و استاني تشكيل و فعال شد، سخنگوي واحد براي اطلاعرساني بحران انتخاب و سه مسير ارتباطي مجزا براي رسانهها، مردم و خانوادههاي آسيبديده تعريف شد، اين الگو بايد در تمامي بحرانها مورد توجه باشد.
رييس شوراي اطلاعرساني دولت، پراكندگي در اطلاعرساني و چندصدايي در زمان وقوع حوادث را آفتي جدي عنوان كرد و افزود: آنچه در جريان سقوط هواپيماي اوكرايني رخ داد، نبايد تكرار شود، عدم شفافيت در بحرانها همواره خط قرمز جمهوري اسلامي است و بيتوجهي به اين امر هزينههاي سنگيني را براي كشور به همراه خواهد داشت.
رييس شوراي اطلاعرساني دولت در ادامه به مطالبات اصلي مردم اشاره كرد و گفت: تمام نظرسنجيها نشان ميدهد كه مسائل اقتصادي در صدر مطالبات و اولويت اصلي افكار عمومي است و مسوولان بايد به اين موضوع توجه جدي داشته باشند چراكه مطالبات اقتصادي مردم شامل كنترل تورم، كاهش بيكاري، حل بحران مسكن، مقابله با تحريمها و اصلاح ساختارهاي معيوب و فسادزا است.
وي با تاكيد بر اينكه هيچيك از اين اهداف بدون اصلاح سياست خارجي محقق نخواهد شد، افزود: جمهوري اسلامي ايران اكنون با جديت بيشتري وارد مسير مذاكره شده و چهارمين دور گفتوگوهاي غيرمستقيم با امريكا نيز به تازگي برگزار شد.
حضرتي ضمن اشاره به اصول ثابت جمهوري اسلامي در جريان مذاكرات، از وزير امور خارجه به عنوان سردار ميدان ديپلماسي نام برد و تصريح كرد: عراقچي با تمركز بر منافع ملي، پيگير حل چالشهاي موجود است. ادامه مسير تقويت ديپلماسي با همسايگان كه از دولت شهيد رييسي آغاز و امروز نيز با قوت در دولت چهاردهم پيگيري ميشود، بر پايه رفع سوءتفاهمها و بهرهگيري از زبان مشترك فرهنگي است.
رييس شوراي اطلاعرساني دولت گفت: دستگاههاي اجرايي كشور آمادهاند تا از فرصتهاي فراهمشده در حوزه سياست خارجي، به نفع اقتصاد ملي بهرهبرداري كنند. وي ايجاد وفاق ملي را پيششرط عبور از بحرانهاي اقتصادي و اجتماعي دانست و گفت: وفاق ملي يعني بازسازي انسجام اجتماعي همه اقشار و اقوام ايراني و امروز دولت تلاش ميكند تا همه گروهها، فارغ از مذهب، قوميت، جنسيت يا گرايش سياسي، در مديريت كشور سهيم باشند. وي با اشاره به اقدامات دولت در جهت بازگرداندن دانشجويان تعليقي يا اخراجشده، افزود: تشكيل دو كميته در وزارتخانههاي علوم و بهداشت، براي بررسي وضعيت اين دانشجويان در راستاي ايجاد فضاي همدلانه و وحدت ملي انجام شده است. حضرتي همچنين به بحران ناترازي در بخش انرژي اشاره كرد و گفت: با وجود نياز به توليد ۲۵ هزار مگاوات برق، كشور با ناترازي ۲۰ هزار مگاواتي مواجه است. وزارت نيرو با بدهي ۱۲۲ هزار ميليارد توماني و وزارت بهداشت با ۹۹ هزار ميليارد تومان بدهي تحويل داده شدهاند.