فرار مالياتي ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز
رييس مركز اطلاعات مالي از شناسايي ۳۵۰ نفر فعال در بازار رمزارز با گردش بيش از ۱۵۰ هزار ميليارد تومان كه داراي فرار مالياتي بودند، خبر داد و اعلام كرد: عملكرد مالي ۶۰ صرافي رمزارز با گردش مالي چند هزار ميلياردي در حال بررسي و تحليل است.
رييس مركز اطلاعات مالي از شناسايي ۳۵۰ نفر فعال در بازار رمزارز با گردش بيش از ۱۵۰ هزار ميليارد تومان كه داراي فرار مالياتي بودند، خبر داد و اعلام كرد: عملكرد مالي ۶۰ صرافي رمزارز با گردش مالي چند هزار ميلياردي در حال بررسي و تحليل است. هادي خاني - دبير شوراي عالي پيشگيري و مقابله با جرايم پولشويي و تأمين مالي تروريسم - با اشاره به عدم تكميل شاكله اقدامات نظارتي در حوزه رمزارزها گفت: زمينههاي پولشويي و كلاهبرداري در اين بازار شايع است و تشكيل پروندههاي كثيرالشاكي در حوزه رمزارز، نشاندهنده تهديدات اين عرصه است. ضمن آنكه رمزارزها به دليل ماهيت غيرمتمركز و ناشناس بودن، ابزاري جذاب براي فرار مالياتي به عنوان يك جرم منشأ پولشويي محسوب ميشوند. وي به اقدامات پيشگيرانه و هدفمند مركز اطلاعات مالي در مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم در حوزههاي نوظهور رمزارزها و سكوهاي خريدوفروش طلا پرداخت و گفت: با هدف تأمين امنيت كاربران، شفافيت مالي و مقابله با جرايم سايبري در بازار ارزهاي ديجيتال، استعدادهاي پولشويي در بازار رمزارزها و سكوهاي خريدوفروش طلا شناسايي و زيرساختهاي بينالمللي رديابي آنها بررسي شد. رييس مركز اطلاعات مالي، تدوين قواعد شناسايي عمليات مشكوك در حوزه رمزارزها را از اقدامات موثر اين نهاد براي پيشگيري و مقابله با پولشويي در اين حوزه عنوان كرد و گفت: باتوجه به گسترش خريدوفروش و معاملات رمزارز و فعاليت صرافيهاي رمزارز، قواعد و معيارهاي شناسايي معاملات و عمليات مشكوك به پولشويي ارزهاي ديجيتال در جهت اجراي قوانين داخلي و منطبق با استانداردهاي بينالمللي مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم توسط مركز تدوين شد. دبير شوراي عالي پيشگيري و مقابله با جرايم پولشويي و تأمين مالي تروريسم به نتايج اين اقدامات پرداخت و گفت: در بررسي گزارش معاملات و عمليات مشكوك واصله به مركز اطلاعات مالي، ۳۵۰ شخص حقيقي با گردش بيش از ۱۵۰ هزار ميليارد تومان شناسايي شدند كه فاقد پرونده مالياتي بودند و جهت پيشگيري از فرار مالياتي و برخورد قانوني به سازمان امور مالياتي كشور معرفي ميشوند. رييس مركز اطلاعات مالي ادامه داد: متعاقباً عملكرد مالي ۶۰ صرافي رمزارز با ۱۲۵۰ هزار ميليارد تومان گردش مالي و عملكرد صاحبان امتياز سكوهاي خريد و فروش طلا تحليل شد كه به شناسايي و پيشگيري از جرايم مالي در حوزههاي نوپديد كمك شاياني كرد.
خاني به مسدود كردن حسابهاي اشخاص مظنون به پولشويي در بازارهاي رمزارز در بهمن سال گذشته اشاره كرد و گفت: در عمليات بانك مركزي تراكنشهاي مشكوك رصد و شناسايي و پس از بررسي و تأييد مركز اطلاعات مالي، حسابهاي اشخاص مظنون به پولشويي در اين حوزه مطابق با قانون مسدود و گزارش موضوع بهمنظور پيگرد قانوني به نهادهاي ذيصلاح ارسال شد.
وي همچنين رمزارزها را از موضوعات ويژه گروه ويژه اقدام مالي FATF عنوان كرد و افزود: اين نهاد ناظر روي پولشويي و حمايت مالي تروريسم با استفاده از رمزارزها در سنوات اخير تمركز زيادي كرده و چالش جدي در كشورها ايجاد شده است؛ بنابراين در ملاحظات داخلي خودمان و بحث رمزارزها به قوانين فرامرزي هم بايد توجه شود تا بتوان از مزاياي آن بهرهبرداري كرد.