مرگ ۶۸ قلاده يوز از سال ۸۰ تاكنون

۱۴۰۴/۰۲/۲۱ - ۰۱:۴۵:۵۲
|
کد خبر: ۳۴۲۶۲۱

رييس سازمان حفاظت محيط زيست اعلام كرد: از سال ۱۳۸۰ تاكنون ۶۸ يوز در كشور تلف شده‌اند كه ۸۵ درصد آن ناشي از عوامل انساني بوده است. شينا انصاري افزود: انقراض نادرترين گربه‌سان وحشي دنيا كه بيش از هر زمان ديگر، به نماد چالش‌ها و مسووليت‌هاي ما در برابر طبيعت ايران تبديل شده است.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست اعلام كرد: از سال ۱۳۸۰ تاكنون ۶۸ يوز در كشور تلف شده‌اند كه ۸۵ درصد آن ناشي از عوامل انساني بوده است. شينا انصاري افزود: انقراض نادرترين گربه‌سان وحشي دنيا كه بيش از هر زمان ديگر، به نماد چالش‌ها و مسووليت‌هاي ما در برابر طبيعت ايران تبديل شده است. يوز آسيايي كه زماني در دشت‌هاي وسيعي از غرب آسيا تا هند مي‌دويد، امروز فقط در ايران باقي مانده و جمعيت آن در طبيعت، كمتر از ۳۰ فرد تخمين زده مي‌شود به گفته اوعمده اين جمعيت در استان سمنان، منطقه توران و بخش‌هايي از خراسان شمالي حضور دارند. مناطقي كه به واسطه زادآوري‌هاي اخير و ثبت نسل جديد از ماده‌هايي چون «تلخاب» و «هرب»، آخرين كورسوي اميد براي بقاي اين‌گونه ارزشمند را زنده نگه داشته‌اند.

انصاري بيان داشت: اما از همين جمعيت محدود، ۱۳ يوز در سال‌هاي اخير، فقط بر اثر تصادف جاده‌اي از بين رفته‌اند. تهديدهاي يوز اما متاسفانه متنوع و زيادند: كمبود نيروي انساني و تجهيزات حفاظت، كاهش جمعيت طعمه‌هاي طبيعي، تصادف در جاده‌ها، حضور دام و شتر و سگ‌هاي گله، كمبود منابع آبي، و پروژه‌هايي كه بدون ارزيابي محيط زيستي اجرا مي‌شوند و در نهايت گستره زيستي يوز را چندپاره مي‌كنند. از سال ۱۳۸۰ تاكنون، ۶۸ يوز تلف شده‌اند كه ۸۵درصد آن ناشي از عوامل انساني بوده است؛ يعني بيشتر از طبيعت، ما عامل خطر شده‌ايم... او در پايان گفت: حفاظت از يوز، صرفا دغدغه محيط زيستي نيست؛ بلكه بيانگر نوع نگاه ما به توسعه، آينده‌نگري و مسووليت‌پذيري ملي است. نماد سلامت زيست‌بوم‌هاي ما، حافظ توازن حيات و در نهايت آيينه‌اي است از شيوه توسعه ما. حفظ يوز، يعني تامين حق حيات براي مردم و طبيعت.