سامانه ذخيرهسازي انرژي بدون ليتيوم با عمر ۲۵ سال معرفي شد
دو شركت امريكايي با همكاري يكديگر، سامانهاي نوآورانه براي ذخيرهسازي انرژي بدون استفاده از ليتيوم معرفي كردهاند كه با عمر ۲۵ سال و بيش از ۵۰۰ هزار چرخه شارژ، ايمني بالا و انعطافپذيري كمنظيري را ارايه ميدهد. به گزارش ايسنا، اين فناوري جديد، گامي مهم در عبور از محدوديتهاي باتريهاي ليتيومي و حركت به سوي آيندهاي پايدار و بدون وابستگي به منابع خارجي محسوب ميشود.
دو شركت امريكايي با همكاري يكديگر، سامانهاي نوآورانه براي ذخيرهسازي انرژي بدون استفاده از ليتيوم معرفي كردهاند كه با عمر ۲۵ سال و بيش از ۵۰۰ هزار چرخه شارژ، ايمني بالا و انعطافپذيري كمنظيري را ارايه ميدهد. به گزارش ايسنا، اين فناوري جديد، گامي مهم در عبور از محدوديتهاي باتريهاي ليتيومي و حركت به سوي آيندهاي پايدار و بدون وابستگي به منابع خارجي محسوب ميشود.
شركت پالادين پاور (Paladin Power)، پيشگام در سامانههاي نسل جديد ذخيرهسازي انرژي، از آغاز همكاري راهبردي با شركت امتل انرژي (Emtel Energy USA) خبر داد؛ امتل انرژي شركتي نوآور در زمينه فناوري ذخيرهسازي انرژي جامد مبتني بر گرافن است. هدف اين مشاركت، توسعه سامانه ذخيرهسازي انرژي (ESS) يكپارچه، بدون ليتيوم و با عملكرد بالا براي بازارهاي مسكوني و تجاري است. در اين سامانه نوين، اينورتر دوطرفه ۳۰ كيلوواتي شركت پالادين با سلولهاي انحصاري مبتني بر ابرخازنهاي گرافني شركت امتل تركيب ميشود. اين اينورتر پيشرفته از سيستمهاي ۲۰۸ ولتي پشتيباني ميكند و قابليت «خودرو به شبكه» (V2G) را نيز داراست. همچنين توانايي دريافت انرژي از منابع متنوعي چون خورشيدي، هيدروژني، خودروهاي برقي، ژنراتورهاي پشتيبان و ساير منابع را دارد و آن را به يكي از منعطفترين پلتفرمهاي انرژي موجود در بازار تبديل كرده است.
در سوي ديگر، سلولهاي شركت امتل از گرافن سنتزي و پايدار توليد شدهاند كه بهدليل ماهيت غيرشيميايي و ايمن خود، فاقد هرگونه خطر آتشسوزي يا توليد گرما هستند. اين سلولها قادرند با سرعتي فوقالعاده شارژ شوند، طول عمر ۲۵ ساله دارند و بيش از ۵۰۰ هزار چرخه شارژ را پشتيباني ميكنند؛ رقمي كه در مقايسه با فناوريهاي معمول، شگفتانگيز است. اين فناوري جديد، چگالي انرژياي نزديك به دو برابر سلولهاي متداول LiFePO2 را ارايه ميدهد، در حالي كه ۶۰ درصد سبكتر بوده و از لحاظ قانوني، به عنوان باتري طبقهبندي نميشود. تد توماس، مديرعامل پالادين پاور در اين باره گفت: ما دو فناوري اثباتشده را با هم تركيب كردهايم تا پيشرفتهترين سامانه ذخيرهسازي انرژي را كه تاكنون در امريكا ساخته شده، به بازار عرضه كنيم. خطر آتشسوزي را حذف كردهايم، از محدوديتهاي ليتيومي عبور كردهايم و وابستگي به منابع بينالمللي را كنار گذاشتهايم. اين سامانه ايمن، قدرتمند و آماده استفاده در سختگيرانهترين مناطق قانوني كشور است.
استفاده از فناوري بدون ليتيوم نهتنها نگرانيهاي ايمني را كاهش ميدهد، بلكه از محدوديتهاي روزافزون شهرهايي مانند لسآنجلس نيز عبور ميكند؛ شهرهايي كه مقررات سختگيرانهاي عليه ذخيرهسازهاي ليتيومي دارند. بهعلاوه، حذف عناصر كمياب مرتبط با تأمينكنندگان خارجي، اين سامانه را از نظر ژئوپليتيكي به گزينهاي پايدار و مقاوم تبديل ميكند. به نقل از ستاد نانو، پالادين پاور در چشمانداز خود، اين فناوري را چيزي فراتر از يك سامانه ذخيرهسازي انرژي ميداند. توماس اضافه كرد: آنچه ما در حال ساخت آن هستيم، راهحلي دايمي و بلندمدت براي جايگزيني شبكه برق سنتي است؛ چيزي كه بازار تاكنون از آن بيبهره بوده است. اين سامانه مسير روشني را پيش روي جوامع، موسسات و شركتهاي خدماترسان قرار ميدهد تا از زيرساختهاي فرسوده و وابسته به ليتيوم عبور كرده و به سوي فناورياي پايدار، ايمن و آيندهنگر حركت كنند.
با وجود مشاركت نزديك، هر دو شركت همچنان بهطور مستقل به فعاليت خود ادامه خواهند داد. اما همكاري در زمينههاي بازاريابي مشترك، آموزش نصابها، پشتيباني فروش ملي و اجراي پروژههاي مشترك با برندهاي تركيبي در بازارهاي مسكوني، تجاري و صنعتي از اهداف عملياتي اين مشاركت خواهد بود. اين همكاري، نهتنها يك نوآوري فناورانه است، بلكه نقطه عطفي در مسير گذار به انرژيهاي پاك و ذخيرهسازي پايدار نيز بهحساب ميآيد؛ سامانهاي كه ميتواند آينده انرژي تجديدپذير و بدون ليتيوم را متحول كند.