
تشریح دلیل افزایش بیرویه قیمت موز/ هندوانههای ایرانی سالم است
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: افزایش بیرویه قیمت موز به دلیل نابهسامانیهایی است که در صدور مجوزهای واردات این میوه وجود دارد.
به گزارش تجارت نیوز، براساس آخرین قیمت کشف شده برای انواع موز در میدان بزرگ میوه و ترهبار تهران، پایینترین قیمت عمدهفروشی هر کیلو موز هندی که ارزانترین نوع موز موجود در بازار ایران به شمار میآید ۹۰ هزار تومان است. در حالی که پایینترین قیمت کشف شده برای موز فیلیپین ۱۰۰ هزار تومان و موز اکوادور ۱۵۰ هزار تومان در فروش عمده است.
ارقام یادشده حکایت از افزایش چشمگیر قیمت موز در کشور دارد. سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره این افزایش بیرویه قیمت توضیح داد: اکنون قیمت ۱۳.۵ کیلو موز هندی درجه یک در بنادر ایران ۸ دلار است. با فرض قیمت ۸۰ هزار تومانی برای دلار، نوع درجه یک موز هندی با قیمت ۴۷۰۰۰ تا ۴۸۰۰۰ تومان در هر کیلو وارد کشور ما میشود و در نتیجه موزی که با حداقل قیمت عمدهفروشی ۹۰ هزار تومان در بازار بزرگ میوه و ترهبار تهران عرضه میشود حدودا دو برابر این قیمت است و تا به دست مصرفکننده برسد افزایش قیمتی بیش از این رقم را تجربه میکند.
وی افزود: افزایش بیرویه قیمت موز به دلیل نابهسامانیهایی است که در صدور مجوزهای واردات این میوه وجود دارد. پیشتر که کشور ما با مازاد محصولاتی مانند سیب، پرتقال و کیوی مواجه بود در ازای صادرات این اقلام مشوق اعطای واردات موز داده میشد.
نورانی تصریح کرد: این سیاست از آنجایی اشتباه است که صادرکننده سیب، پرتقال و کیوی به فرآیند واردات موز آگاهی ندارد، در نتیجه حواله وارداتی را معامله میکند و واردکننده هزینه پرداختشده برای این معامله را بر قیمت موزی که وارد و در بازار ایران عرضه میکند، میافزاید.
وی خاطرنشان کرد: گاه به این دلیل که اعطای مجوز واردات موز از سوی وزارت کشاورزی متوقف میشود، تعداد مجوزها کاهش مییابد و این امر قیمت مجوزها را بالا میبرد، اتفاقی که بر گرانی موز در بازار دامن میزند.
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در بخشی دیگر از گفتوگو به ادعای نماینده دومای روسیه درباره بالا بودن میزان نیترات موجود در هندوانههای ایرانی واکنش نشان داد و اظهار کرد: انتشار این فیلم افکار عمومی را در مورد هندوانه ایرانی مشوش کرده در حالی که گفتنی است روسیه در واردات محصولات کشاورزی به این کشور استانداردهای سختگیرانهای اعمال میکند و تا واردکننده مجوزهای لازم را که موید سلامت کالاست کسب نکند نمیتواند محصول خود را به بازار این کشور عرضه کند.
وی اضافه کرد: همچنین این مقام روسی که درباره سلامت هندوانههای ایرانی اظهارنظر کرده در این امر صاحب تخصص نیست و در نتیجه من بر سلامت هندوانههای ایرانی تاکید دارم.