3 عامل بروز سرخك در ايران
معاون بهداشت وزارت بهداشت دلايل اصلي ورود سرخك به ايران را عنوان و تأكيد كرد: در حال حاضر در كشور ما اپيدمي سرخك وجود ندارد و وضعيت تحت كنترل قرار گرفته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت دلايل اصلي ورود سرخك به ايران را عنوان و تأكيد كرد: در حال حاضر در كشور ما اپيدمي سرخك وجود ندارد و وضعيت تحت كنترل قرار گرفته است. عليرضا رييسي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم درباره شيوع سرخك در كشور اظهار كرد: پوشش واكسيناسيون سرخك در كشور بالاي 95 درصد است، اما چند نكته بسيار مهم در مورد شيوع مجدد سرخك وجود دارد. اول آنكه كشورهاي همسايه مانند افغانستان و پاكستان پوشش واكسيناسيون سرخك بسيار پايين دارند و طي دو سال گذشته نيز اين پوشش كاهش يافته است. همچنين، رفت و آمد مرزي باعث شده كه موارد وارده به كشور، به ويژه در استانهاي شرقي، افزايش يابد. وي افزود: در كشور ما سه عامل وجود دارد كه باعث ميشود هر از چندگاهي اپيدميهاي كوچكي از سرخك رخ دهد، اول آنكه واكسن سرخك طبق استاندارد جهاني در 9 ماهگي و سپس در 18 ماهگي تزريق ميشود بنابراين، افراد زير 9 ماه مستعد ابتلا به سرخك هستند، به ويژه اگر ويروس از خارج وارد كشور شود. به همين دليل است كه گاهي اوقات بچهها مبتلا به سرخك ميشوند. دوم آنكه با وجود پوشش واكسيناسيون 95 درصد، هنوز درصدي از افراد (حدود 5 درصد) واكسن دريافت نكردهاند. اين گروه نيز به عنوان افراد مستعد ابتلا به بيماري در نظر گرفته ميشوند. رييسي ادامه داد: سوم اينكه اثربخشي واكسن سرخك حدود 98 درصد است، بنابراين دو درصد از كساني كه حتي واكسن زدهاند، همچنان ممكن است به صورت خفيف مبتلا به بيماري شوند بنابراين، زماني كه ورود موارد مبتلا به ويروس به كشور زياد است، معمولا تعدادي از افراد مبتلا به سرخك ميشوند. معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار سرخك در كشور گفت: در سال 1403، تعداد كل موارد ابتلا به سرخك در سراسر كشور كمتر از هزار مورد بود كه بيشتر آنها در منطقه شرقي كشور مشاهده شد.