سرمايه‌گذاري در تركيه براي ايراني‌ها ديگر جذابيت ندارد

۱۴۰۴/۰۲/۱۷ - ۲۱:۱۹:۵۳
|
کد خبر: ۳۴۲۳۵۰

 رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و تركيه در گفت‌وگو با ايلنا درباره آخرين وضعيت تجارت دو كشور از افزايش حجم و ارزش تجارت ايران و تركيه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد و اظهار كرد: با اين حال هنوز تجارت طرفين با ظرفيت‌هاي موجود تناسب ندارد و به همين دليل بخش خصوصي فعال در تجارت با تركيه بر بالفعل شدن همه پتانسيل‌ها با برقراري تجارت آزاد تاكيد كرد.

 رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و تركيه در گفت‌وگو با ايلنا درباره آخرين وضعيت تجارت دو كشور از افزايش حجم و ارزش تجارت ايران و تركيه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد و اظهار كرد: با اين حال هنوز تجارت طرفين با ظرفيت‌هاي موجود تناسب ندارد و به همين دليل بخش خصوصي فعال در تجارت با تركيه بر بالفعل شدن همه پتانسيل‌ها با برقراري تجارت آزاد تاكيد كرد. اكنون تجارت ترجيحي بين دو كشور برقرار است اما اين تجارت هم آن طور كه انتظار مي‌رود اجرا نمي‌شود و حتي در كميسيون مشترك ايران و تركيه هيچ توافق جديدي در زمينه تجارت ترجيحي حاصل نشد.  وي افزود: ايران موفق به برقراري تجارت آزاد با كشورهاي اوراسيا شده در حالي كه تا دو سال پيش چنين امري نشدني به نظر مي‌آمد و بر همين اساس اگر وزارت صمت تاكيد اتاق مشترك ايران و تركيه را بر لزوم تجارت آزاد با تركيه را جدي بگيرد اين امر نيز تحقق‌پذير خواهد بود. به باور ما در شرايط كنوني تنها راه افزايش تجارت ايران و تركيه برقراري تجارت آزاد است.  ترك‌ها قرارداد تجارت آزاد را با كشورهاي بسياري امضا كرده‌اند و ايران هم مي‌تواند به اين فهرست اضافه شود. 

سعادت دهقان خاطرنشان كرد: در كميسيون مشترك ايران و تركيه درباره افزايش تعداد گذرگاه‌ها هم صحبت شد اما طرف تركيه بر خلاف طرف ايراني تاكيد دارد كه به جاي افزايش تعداد گذرگاه‌ها بر افزايش كاركرد گذرگاه‌هاي كنوني و تجهيز گذرگاه‌ها به ابزارهاي جديد كار شود.  رييس اتاق مشترك بازرگاني ايران و تركيه از كاهش چشمگير سرمايه‌گذاري ايراني‌ها در اين كشور گفت و اظهار كرد: سرمايه‌گذاري در تركيه براي ايراني‌ها جذابيت خود را از دست داده است.  مسكن يكي از جذاب‌ترين بخش‌هاي سرمايه‌گذاري ايراني‌ها در اين كشور بود اما اين جذابيت هم ديگر از بين رفته و در ديگر زمينه‌ها‌ هم سرمايه‌گذاري چنداني صورت نگرفته است.