وزير نيرو عنوان كرد

افزايش شديد مصرف آب در پي افزايش دماي هوا

۱۴۰۴/۰۲/۱۷ - ۰۰:۳۵:۵۲
|
کد خبر: ۳۴۲۱۹۲

وزير نيرو با بيان اينكه در پي افزايش دماي هوا ميزان مصرف آب در كشور به‌شدت افزايش پيدا كرده است، افزود: آورد سالانه آب تجديدپذير امروز با كاهش ۳۷ درصدي از ۱۰۳ ميليارد متر مكعب به ۶۶ ميليارد متر مكعب رسيده است.

وزير نيرو با بيان اينكه در پي افزايش دماي هوا ميزان مصرف آب در كشور به‌شدت افزايش پيدا كرده است، افزود: آورد سالانه آب تجديدپذير امروز با كاهش ۳۷ درصدي از ۱۰۳ ميليارد متر مكعب به ۶۶ ميليارد متر مكعب رسيده است.

به گزارش ايسنا، عباس علي‌آبادي در نشست با مديران صنعت آب و آبفا كل كشور، ضمن هشدار درباره وضعيت آب در كشور و تهران بر اهميت پيشبرد دقيق و به موقع پروژه‌هاي اضطراري آب در سراسر كشور تاكيد كرد و گفت: امروز با مشكل تامين مالي براي پيشبرد اين پروژه‌ها روبرو هستيم.

وي با اشاره به برگزاري جلسه با حضور معاون اول رييس‌جمهور، رييس سازمان برنامه و بودجه و نيز برخي از وزراي دولت چهاردهم با موضوع «آب »، افزود: بر اساس گزارش ارايه شده در اين جلسه با بحران جهاني آب روبرو هستيم، در اين گزارش خاورميانه به عنوان كانون اين بحران مورد اشاره قرار گرفته است كه بيانگر اوضاع نگران‌كننده آب در ايران است.

وزير نيرو تاكيد كرد: بايد از اين آدرس‌ها استفاده كنيم و پيشبرد اقدامات را به صورت جدي در دستور كار قرار دهيم.

علي‌آبادي همچنين با اشاره به اهميت «آب» در آيات الهي به عنوان مايه حيات و ماده‌اي با ارزش، اظهار كرد: اين در شرايطي است كه اين مايه حيات به عنوان كم ارزش‌ترين ماده مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

وي با بيان اينكه همه طرح‌هاي اساسي صنعت آب و آبفا التيام بخش وضع موجود بوده است، افزود: اين امر با افزايش تاب‌آوري همراه شده است اما هيچ كدام مشكل و چالش صنعت آب كشور را به‌طور اساسي مرتفع نمي‌كند؛ در چنين شرايطي بايد با اتكا به راهكارهاي طولاني مدت به توسعه پايدار كشور برسيم.

علي ‌آبادي همچنين ضمن ابراز نگراني از بارگذاري جمعيت در تهران، مشهد و ساير كلان‌شهرهاي كشور، اضافه كرد: توسعه صنعت و بارگذاري جمعيتي نيازمند تامين آب است.

وي با بيان اينكه موضوع بازچرخاني آب بايد با استفاده از فناوري‌هاي نوين در دستور كار قرار گيرد، تاكيد كرد: نخستين اقدام جدي در مواجهه با اين مساله، بازچرخاني آب است؛ متاسفانه بازچرخاني آب در كشور آنطور كه بايد به صورت جدي اجرايي نشده است؛ هنوز در بسياري از شهرهاي كشور از آب تصفيه شده براي آبياري فضاي سبز استفاده نمي‌شود.

وزير نيرو در ادامه با اشاره به افزايش دماي هواي جهاني و ايران و نيز تاثير آن بر افزايش مصرف آب تصريح كرد: هم‌اكنون كه در اواسط ارديبهشت قرار داريم، وضعيت دماي هواي كشور بيانگر افزايش ۴.۵ درجه‌اي نسبت به سال گذشته است. اين در حالي است كه دماي هوا در سال گذشته نيز در مقايسه با گذشته ۲.۵ درجه افزايش را به ثبت رسانده بود؛ بنابراين در مجموع طي دو سال اخير با افزايش ۷ درجه‌اي دماي هوا نسبت به ميانگين گذشته روبرو شده‌ايم.

به گفته اين عضو كابينه دولت چهاردهم، اكنون نرخ افزايش دماي هوا در برخي از شهرهاي كشور تا ۲ برابر يعني ۱۰۰ درصد افزايش يافته كه با افزايش مصرف آب همراه مي‌شود.

طبق اعلام وزارت نيرو، وي چالش ديگر صنعت آب را خشك شدن اكثر چاه‌هاي آب برشمرد و افزود: از مجموع چاه‌هاي مجاز، تعداد قابل توجهي خشك شده و بسياري ديگر در عمق ۱۵۰ متري خشك شده‌اند. وزير نيرو با بيان اينكه آورد سالانه آب تجديدپذير امروز با كاهش ۳۷ درصدي از ۱۰۳ ميليارد متر مكعب به ۶۶ ميليارد متر مكعب رسيده است، اظهار كرد: اين در شرايطي است كه آورد سالانه آب تجديدپذير در كشور در يك زماني ۱۳۰ ميليارد مترمكعب بوده است.

علي آبادي در ادامه با بيان اينكه«آب» ثروت بين نسلي است و بايد براي مديريت آن تصميمات راهبردي اتخاذ شود، يادآور شد: امروز حجم آب موجود در سد لتيان و سد كرج به ترتيب ۴۷ ميليون متر مكعب و ۶۴ ميليون متر مكعب است.

وي بيان كرد: در چنين شرايطي بايد جلوي بارگذاري جمعيت و هدر رفت آب گرفته شود در كنار آن بايد همه آب‌هاي مصرفي به مرحله بازچرخاني برسند.

وزير نيرو با تاكيد بر ورود فناوري نوين در حوزه توليد آب شيرين با كم‌ترين مصرف انرژي و كيفيت بالا، ابراز داشت: طرح‌هاي اضراري آب بايد به فوريت به مرحله اجرا برسد اما در كنار آن لازم است تلاش و اهتمام ويژه را به كار بست تا آب تازه توليد و مصرف آب مديريت شود.

علي آبادي در ادامه پيشبرد طرح‌هاي دراز مدت، بازچرخاني آب و كاهش مصرف آب را سه ضلع اصلي مثلث رفع چالش صنعت آب كشور در شرايط كنوني برشمرد و گفت: در كنار اين مهم بايد توجه ويژه‌اي نيز بر اقتصاد آب شود.

وي تعيين سرانه مصرف آب براي هر ايــراني را نيازمند توجه به شرايط اقليمي و منابع موجود آب كشور دانست و خاطرنشان كرد: امروز موضوع «حيات» در كنار «بهداشت » مطرح است و بايد تعيين سرانه مصرف آب منطبق با شرايط منابع آبي كشور باشد.