پرونده پرواز‌های حج تمتع ۱۴۰۴ با انجام ۱۰۶ پرواز باز شد

پرونده پرواز‌های حج تمتع ۱۴۰۴ با انجام ۱۰۶ پرواز باز شد

۱۴۰۴/۰۲/۱۶ - ۱۰:۰۰:۰۵
|
کد خبر: ۳۴۲۱۲۵

عملیات انتقال زائران حج در سال 1404 از 15 اردیبشهت ماه با اعزام ۷۱ هزار و ۱۹۳ زائر از ۲۲ ایستگاه پروازی در سراسر کشور با ۱۹۶ پرواز به فرودگاه مدینه منوره و ۱۰۶ پرواز به فرودگاه جده کلید خورد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پرونده عملیات حج ۱۴۰۴ از ۱۳ اردیبهشت ماه باز شد و روز گذشته اولین گروه از حجاج از جمله کادر و مدیران کاروان‌ها به این سرزمین از طریق شهر فرودگاهی امام خمینی اعزام شدند.همچنین اعزام کاروان‌های حج از استان تهران هم از ۱۶ اردیبهشت ماه در ساعت ۳:۵۰ دقیقه بامداد انجام شده و اولین کاروان حجاج با پرواز ایران ایر به سرزمین وحی اعزام می‌شود.
 انجام ۱۰۰ تا ۱۰۶ پرواز  از طریق شهر فرودگاهی امام خمینی
در همین راستا سعید چلندری مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه اولین پرواز‌های کادر وعوامل حج به سرزمین وحی اعزام شده است گفت: ۱۵ فروردین ماه در ساعت ۳:۵۰ دقیقه بامداد اولین پرواز زائران به سمت عربستان اعزام خواهند شد،  بین ۱۰۰ تا ۱۰۶ پروازداریم که متناسب  با ریجستر و نوع صندلی تعداد پروازه کم یا زیاد می‌شود.
چلندری افزود: ۸۶ پرواز از طریق ایران ایر، مابقی اوان ایر و معراج انجام و ۲۰ پرواز هم از طریق شرکت هواپیمایی عربستان انجام می‌شود که تا ۱۰ خرداد این پرواز‌ها  ادامه دارد.  ۲۲ هزار و ۵۰۰ زائر از شهر فرودگاهی امام خمینی و از طریق ترمینال سلام انجام می‌شود و تمامی پرواز‌های حج و عتبات عالیات از طریق این ترمینال انجام می‌شود.
انجام پرواز‌های حج از ۲۳ فرودگاه کشور 
این در حالیست که حسین پور فرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در حاشیه اعزام اولین کاروان حج اظهار داشت:به لحاظ فنی، ایمنی، امنیت و کیفیت پروازها، بررسی‌ها و نظارت‌های دقیقی توسط همکارانمان در سازمان هواپیمایی کشوری به صورت شبانه روزی و کارفشرده انجام شد تا توانستیم به موقع آمادگی کامل را برای آغاز پرواز‌ها کسب کنیم.
پورفرزانه تصریح‌کرد: در این دوره با برنامه‌ریزی از پیش انجام‌شده، تعامل موثر با هواپیمایی عربستان و هماهنگی سازمان حج دو کشور، توانستیم عملیات پرواز را به‌خوبی مدیریت کنیم. اکنون بخشی از پرواز‌ها توسط شرکت فلای‌ناس و بخشی دیگر نیز توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.
وی با تاکید بر اهمیت ایمنی و امنیت پرواز‌ها گفت: یکی از مسائل مهم، همراه نداشتن دارو‌های ممنوعه توسط زائران است، زیرا این موضوع می‌تواند دردسر‌هایی ایجاد کند. همچنین زائران باید به موقع مدارک و بار خود را تحویل دهند تا در روند حمل‌ونقل با مشکل مواجه نشویم
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه پرواز‌های حج از ۲۳ نقطه کشور انجام می‌شود، گفت: همه فرودگاه‌های درگیر عملیات مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. پس از حدود ۱۰سال، موفق شدیم حجم بالایی از زائران عمره را جابه‌جا کنیم و این روند پیوسته به حج تمتع رسید.
رئیس سازمان هواپیمای کشوری  خاطرنشان کرد: عملیات حج امسال با ۱۱ هواپیمای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که از این تعداد، ۹ فروند مسئولیت پرواز‌ها را برعهده دارند و دو فروند دیگر به عنوان ذخیره عملیاتی در نظر گرفته شده است، همچنین سه فروند هواپیمای شرکت فلای ناس عربستان انتقال حجاج از فرودگاه مشهد و امام خمینی (ره) را انجام می‌دهند و امیدواریم تا پایان مسیر نیز خدمت‌رسانی شایسته و با کیفیتی در شأن مردم انجام دهیم.
 هماهنگی تمامی دستگاه ها برای ارائه خدمات بهتر  به زائران حج
براساس این گزارش  فرزانه صادق وزیر راه وشهرسازی هم در  خصوص پرواز‌های حج اعلام کرد:  امسال تلاش شد با هماهنگی دقیق‌تر و بهتر میان همه دستگاه‌های مسئول، مشکلات سال‌های گذشته با هدف ارائه خدمات بهتر، بررسی و برطرف شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ماه‌ها است که در حال برنامه‌ریزی و برگزاری جلسات هماهنگی هستیم، چراکه این وظیفه ماست و امیدوارم نتیجه آن  رضایت‌بخش باشد گفت:حفظ کرامت زائران باید در تمام مراحل سفر، از ورود به فرودگاه تا بازگشت، رعایت و بهترین خدمات ارائه شوند.
وی از همکاری‌های سازمان حج و زیارت، پلیس گذرنامه، گمرک، اورژانس، هلال‌احمر، عوامل اجرایی، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت شهر فرودگاهی و فرودگاه‌های کشور قدردانی کرد و گفت: امیدوارم در ارائه این خدمات با تعاملات سازنده و هماهنگ پیش برویم.
صادق در ادامه یادآور شد: سال گذشته پس از سال‌ها انتظار، برای نخستین بار به خانه خدا مشرف شدم و تصور نمی‌کردم یک سال بعد در چنین شبی خدمتگزار زائران باشم. این افتخار بزرگی برای من است و خدا را شاکرم که چنین توفیقی نصیبم شد.
 اعزام روزانه  ۴ هزار زائر از ایستگاه‌های مختلف به سرزمین وحی 
براساس این گزارش  زهرا بختیاری مدیرکل روابط عمومی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی با بیان اینکه عملیات اعزام زائران بیت‌الله الحرام  توسط هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران   با انجام اولین پرواز  در ساعت ۰۳:۵۰ بامداد روز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ از فرودگاه حضرت امام (ره) به مقصد فرودگاه مدینه منوره آغاز می‌شود گفت:در عملیات انتقال زائران توسط ایران ایر تعداد، ۷۱ هزار ۱۹۳ زائر از ۲۲ ایستگاه پروازی در سراسر کشور با ۱۹۶ پرواز به فرودگاه مدینه منوره و ۱۰۶ پرواز به فرودگاه جده منتقل خواهند شد.
وی ادامه داد: عملیات حج تمتع ۱۴۰۴، "هما" انتقال زائران ایستگاه‌های پروازی تهران، اصفهان، ساری، رشت، یزد، زاهدان، چابهار، کرمانشاه، بیرجند، اردبیل، تبریز، زنجان، اهواز، بوشهر، شیراز، گرگان، کرمان، همدان، ارومیه، قشم و بندرعباس و خرم آباد را  بر عهده دارد، ایستگاه‌های تهران و اصفهان بیشترین حجم اعزام زائر و تعداد پرواز را به خود اختصاص داده‌اند.
او با بیان اینکه عملیات اعزام زائران بیت الله الحرام از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۱۱ خرداد ماه ادامه دارد. روزانه  ۴ هزار زائر از ایستگاه‌های مختلف عازم سرزمین وحی خواهند شد گفت:هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران   در عملیات انتقال زائران از ۹ فروند هواپیمای ایرباس استفاده خواهد کرد و در صورت صدور مجوز برای دو فروند ایرباس A ۳۳۰ این تعداد به ۱۱ فروند هواپیما افزایش خواهد یافت.
براساس این گزارش  حال با توجه به آغاز علمیات حج امیدواریم با برنامه ریزی و هماهنگی‌های صورت گرفته تمامی دستگاه‌ها شاهد بهبود وضعیت پرواز‌ها و انجام به موقع پرواز‌ها هستیم.