كارنامه ضعيف خودروسازان در فروردين
در حالي كه توليد خودرو در فروردين امسال نسبت به پارسال افزايش يافته، بررسيها نشان ميدهد اين رشد تنها به عملكرد يك شركت بازميگردد و دو خودروساز ديگر با افت توليد قابل توجهي مواجه شدهاند.
در حالي كه توليد خودرو در فروردين امسال نسبت به پارسال افزايش يافته، بررسيها نشان ميدهد اين رشد تنها به عملكرد يك شركت بازميگردد و دو خودروساز ديگر با افت توليد قابل توجهي مواجه شدهاند. بررسي آمار توليد سه خودروساز بزرگ كشور در فروردينماه ۱۴۰۴ نشان ميدهد كه مجموع توليد خودروهاي سواري آنها به ۴۴ هزار و ۵۶۵ دستگاه رسيده است؛ رقمي كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته (۴۲ هزار و ۳۹۲ دستگاه) رشد ۵.۱ درصدي معادل ۲ هزار و ۱۷۳ دستگاه را نشان ميدهد. اين در حالي است كه رشد يادشده تنها به عملكرد ايرانخودرو مربوط ميشود و ساير خودروسازان با افت توليد مواجه بودهاند. به گزارش خبرگزاري مهر، طبق اطلاعات منتشرشده در سامانه كدال، ايرانخودرو در فروردينماه موفق به توليد ۲۹ هزار و ۱۰۷ دستگاه خودروي سواري شده؛ در حالي كه اين عدد در مدت مشابه سال گذشته ۲۳ هزار و ۳۱۵ دستگاه بوده است. بدينترتيب، بزرگترين خودروساز كشور با افزايش ۵ هزار و ۷۹۲ دستگاهي توليد، رشد ۲۴.۸ درصدي را به ثبت رسانده است. مطابق روند هميشگي، بيشترين سهم توليد ايرانخودرو به محصولات خانواده پژو تعلق دارد، هرچند در حال حاضر تنها پژو ۲۰۷ از اين خانواده در خطوط توليد باقي مانده است. توليد پژو در فروردينماه امسال ۹ هزار و ۱۴۰ دستگاه اعلام شده كه نسبت به ۱۰ هزار و ۸۰۵ دستگاه سال گذشته، كاهش ۱۵.۴ درصدي را نشان ميدهد. در بخشهاي ديگر، گروه خودرويي سورن با توليد ۷ هزار و ۸۲۸ دستگاه عملكرد قابلتوجهي داشته و نسبت به تيراژ ۳ هزار و ۲۳۷ دستگاهي فروردين سال گذشته، بيش از دو برابر رشد كرده است. همچنين توليد دنا نيز از ۴ هزار و ۷۸۸ دستگاه به ۵ هزار و ۳۴۹ دستگاه رسيده و رشد ۱۱ درصدي داشته است. در مقابل، توليد رانا بهطور كامل متوقف شده است؛ در حالي كه در فروردين ۱۴۰۳، تيراژ اين محصول به ۹۶۰ دستگاه رسيده بود. هنوز اطلاع رسمي درباره توقف توليد اين خودرو منتشر نشده است. همچنين توليد هايما در فروردينماه به هزار و ۴۰۳ دستگاه رسيده، در حالي كه سال گذشته تنها ۶ دستگاه از آن توليد شده بود.
توليد تارا نيز رشد چشمگيري داشته و از ۲ هزار و ۳۷۶ دستگاه در فروردين ۱۴۰۳ به ۴ هزار و ۶۷۰ دستگاه در سال جاري رسيده است كه رشد ۹۶.۴ درصدي را نشان ميدهد. آمار ديگري نيز به خودروهاي ناقص (تجارينشده) اشاره دارد كه تعداد آنها ۱۹۴ دستگاه اعلام شده است. همچنين توليد ساير محصولات ايرانخودرو ۷۱۷ دستگاه بوده است.
افت توليد در سايپا و پارسخودرو
سايپا، دومين خودروساز بزرگ كشور، در فروردينماه تنها ۱۱ هزار و ۳۸ دستگاه خودروي سواري توليد كرده است كه در مقايسه با تيراژ ۱۴ هزار و ۲۰۴ دستگاهي سال گذشته، كاهشي معادل ۲۲.۳ درصد (۳ هزار و ۱۶۶ دستگاه) را تجربه كرده است.
بيشترين سهم توليد اين شركت در ماه مورد بررسي به خانواده X200 شامل تيبا، كوييك و ساينا اختصاص يافته كه با توليد ۹ هزار و ۷۰ دستگاه، نسبت به ۱۰ هزار و ۸۷۳ دستگاه مدت مشابه سال قبل، افت ۱۶.۶ درصدي داشته است. توليد شاهين نيز با كاهش ۴۰ درصدي از ۳ هزار و ۳۳۱ دستگاه به هزار و ۹۶۸ دستگاه رسيده است. در اين بازه زماني، هيچگونه توليدي از محصول آريا اتوماتيك گزارش نشده و توضيحي نيز در اين خصوص ارايه نشده است. سومين خودروساز بزرگ كشور، پارسخودرو، در فروردينماه موفق به توليد ۴ هزار و ۴۲۰ دستگاه خودروي سواري شده است كه در مقايسه با ۴ هزار و ۸۷۳ دستگاه مدت مشابه سال گذشته، كاهش ۹.۳ درصدي (۴۵۳ دستگاه) را نشان ميدهد. اين شركت تنها محصولات گروه Q200 و خودروي سهند را در سبد توليد فروردينماه خود داشته است. تيراژ گروه Q200 با ۳ هزار و ۸۴۷ دستگاه نسبت به فروردين ۱۴۰۳ كاهش ۲۱ درصدي را ثبت كرده است. همچنين سهند با رشد قابلتوجهي از تنها دو دستگاه در سال گذشته به ۵۷۳ دستگاه در فروردين امسال رسيده است. در اين بين، پارسخودرو هيچ توليدي از كوييك معمولي نداشته است و با توجه به توقف توليد آن از شهريور سال گذشته، به نظر ميرسد اين خودرو بهطور كامل از سبد محصولات شركت حذف شده باشد. توليد ساينا S نيز در اين ماه صفر بوده است.