تقاضاي برق به بالاي ۸۵ هزار مگاوات ميرسد
معاون برق و انرژي وزارت نيرو با بيان اينكه ظرفيت توليد برق نيروگاههاي حرارتي كشور نسبت به سال گذشته ۱۰درصد افزايش يافته است، افزود: تقاضاي مصرف برق در اوج بار به بيش از ۸۵هزار مگاوات ميرسد.
معاون برق و انرژي وزارت نيرو با بيان اينكه ظرفيت توليد برق نيروگاههاي حرارتي كشور نسبت به سال گذشته ۱۰درصد افزايش يافته است، افزود: تقاضاي مصرف برق در اوج بار به بيش از ۸۵هزار مگاوات ميرسد.
به گزارش وزارت نيرو، «همايون حائري» در جلسه مشترك مديران ارشد وزارتخانههاي صمت و نيرو كه با هدف همانديشي براي تامين حداكثري برق صنايع برگزار شد، از افزايش بيسابقه مصرف برق كشور در تابستان پيشرو خبر داد.
به گفته وي گرماي زودرس و شديد هوا كه طبق پيشبينيها بين ۳ تا ۶ درجه بالاتر از ميانگين بلندمدت خواهد بود، نقش قابلتوجهي در افزايش مصرف برق داشته است. اين درحالي است كه نيروگاههاي برقآبي كشور با ظرفيت توليد ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات به دليل كاهش بيش از ۴۰درصدي ذخاير آب، با محدوديت شديد در توليد انرژي مواجهند. اين ذخاير براي ماههاي تير و مرداد كه با بيشترين ناترازي در شبكه برق مواجه خواهيم بود، ذخيره شده است. حائري همچنين افزود: در اين بين اگرچه ظرفيت توليد نيروگاههاي حرارتي نسبت به سال گذشته ۱۰درصد افزايش يافته است، اما اين افزايش به تنهايي قادر به پاسخگويي به رشد مصرف نبوده است. وي ادامه داد: براساس آمار ارايهشده، ميانگين نياز مصرف برق در سال گذشته ۹۳۶ هزار و ۶۲ مگاواتساعت بوده كه در سال جاري به يك ميليون و ۲۱ هزار مگاواتساعت رسيده است و بيانگر افزايش ۹درصدي تقاضاي مصرف برق كشور است. معاون برق و انرژي وزارت نيرو اضافه كرد: پيشبينيها حكايت از آن دارد كه در اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴، تقاضاي مصرف برق كشور به بالاي ۸۵ هزار مگاوات برسد. وي با اشاره به اقدامات پيشگيرانه وزارت نيرو در اين رابطه گفت: در سال جاري ۳۶ بسته مديريت و بهينهسازي مصرف برق در كشور اجرايي شده است كه شامل آموزش و اطلاعرساني، بهينهسازي مصرف در بخشهاي مختلف، توليد برق در محل مصرف و پايش و نظارت بر نحوه مصرف برق ميشود. حائري همچنين از نصب بيش از ۶ ميليون كنتور هوشمند براي مشتركان پرمصرف خبر داد كه به منظور كنترل و مديريت بهتر مصرف اين گروه از مشتركان طراحي شدهاند. در پايان معاون برق و انرژي وزارت نيرو تاكيد كرد: راهكار اصلي عبور از تابستان پيشرو، صرفهجويي و مديريت دقيق مصرف برق در همه بخشهاست. مشاركت همهجانبه مردم، صنايع و دستگاههاي اجرايي براي حفظ پايداري شبكه برق ضروري است.