
نيروي انتظامي چه رسالتي جز مسائل امنيتي در مدرسه دارد؟
انتخاب عليرضا كاظمي به عنوان وزير آموزش و پرورش در دولت مسعود پزشكيان از همان روز نخست تشكيل كابينه با نقد همراه بود. در اين ميان نقدهايي هم درباره امكان ورود پليس به مدرسهها ذيل تفاهم نامهاي كه بين آموزش و پرورش و نيروي انتظامي بسته شد، مطرح است، اما وزارت آموزش و پرورش اين نقد را رد ميكند؛ علي فرهادي، سخنگوي اين وزارتخانه گفته كه: «تفاهمنامه با پليس به هيچوجه به معني ورود پليس نيست بلكه ايجاد فضاي مناسب در فضاي اطراف مدرسه است.
انتخاب عليرضا كاظمي به عنوان وزير آموزش و پرورش در دولت مسعود پزشكيان از همان روز نخست تشكيل كابينه با نقد همراه بود. در اين ميان نقدهايي هم درباره امكان ورود پليس به مدرسهها ذيل تفاهم نامهاي كه بين آموزش و پرورش و نيروي انتظامي بسته شد، مطرح است، اما وزارت آموزش و پرورش اين نقد را رد ميكند؛ علي فرهادي، سخنگوي اين وزارتخانه گفته كه: «تفاهمنامه با پليس به هيچوجه به معني ورود پليس نيست بلكه ايجاد فضاي مناسب در فضاي اطراف مدرسه است. ميتوان يكي از طرحهاي موفق پليس براي دانشآموزان را هميار پليس نام برد.» رسول منتجبنيا، دبيركل حزب جمهوريت ايران اسلامي در گفتوگويي به خبرآنلاين ميگويد: آنها نميتوانند هيچ كاري به جز موارد امنيتي در مدارس انجام دهند. فرهنگيان بترسند كه اگر سر كلاس چيزي گفتند با آنها برخورد شود. او ميافزايد: زماني كه آقاي پزشكيان وزير انتخاب ميكرد يادداشتي برايشان نوشتم و گفتم بپذيريد آموزش و پرورش دچار اختلال شده است، گفتم من كسي هستم كه با فرهنگيان و دانشآموزان ارتباط دارم، هنوز نماينده رهبري در انجمن اسلامي معلمان هستم، اعلام ميكنم كه وضع آموزش و پرورش خيلي وخيم است و بايد به دادش برسيم. گفتم تنها راه اين است كه وزيري انتخاب كنيد كه علاوه بر اينكه شرايط لازم و كافي را در سطح بالا دارد آموزش و پرورش را بشناسد، با معلمان و فرهنگيان بتواند ارتباط برقرار كند، چند نفر هم معرفي كردم كه متاسفانه سراغشان نرفتند. منتجب نيا در پاسخ به اين سوال كه آيا شما با وزير آموزش و پرورش دولت چهاردهم همسو نبوديد اظهار ميدارد: خير، همه تعجب كردند كه وزير آموزش و پرورش آن كسي كه ما ميخواستيم و آقاي پزشكيان شعار ميداد با كسي كه انتخاب شد، زمين تا آسمان فاصله دارد. انتخاب نابجايي صورت گرفت. البته فقط اين مورد نيست. انتسابهاي آقاي پزشكيان در خيلي از موارد شايسته نيست و دولت ايشان دولتي نيست كه بتواند اهداف او را تامين كند. به خصوص آموزش و پرورش كه بسيار اساسي و پايه گذار فرهنگ جامعه و آينده كشور است. اصل انتساب، نابجا بود و مورد اعتراض بسياري از افراد قرار گرفت. ولي فشار و زور و معامله و بده بستان موجب شده بود كه ايشان را به مجلس معرفي كند. دبيركل حزب جمهوريت ايران اسلامي در ادامه ميگويد: همان اوايلي كه وزير مشغول به كار شد، از نزديكان وزير پيش من آمدند كه انتسابهايي او دارد در وزارتخانه انجام ميدهد، بيشتر از جريان مقابل آقاي پزشكيان است. بعضا هم كساني كه متمايل به انجمن حجتيه هستند را دارند انتصاب ميكند.
اقدام عجيب و غريب
وزير آموزش و پرورش
منتجب نيا در ادامه به تفاهم نامه با نيروي انتظامي اشاره كرده و ميافزايد: تفاهم نامهاي كه آقاي وزير آموزش و پرورش با فرمانده نيروي انتظامي نوشت، اقدامي است كه فكر نميكنم در تاريخ ايران سابقه داشته باشد. حتي در زمان پادشاهان هم سابقه ندارد كه آموزش و پرورش و مركز فرهنگي با مركز امنيتي تفاهم نامه امضا كند و از آنها براي مديريت يك مركز فرهنگي كمك بگيرد. در حالي كه هميشه گفتهام فرهنگ و زور، دو نيروي مقابل هم و متناقض هستند. او در پاسخ به اين سوال كه به نظر شما اين حضور نيروي انتظامي در مدرسه براي چه مسالهاي ميتواند باشد، ميگويد: براي نماز جماعت يا تعميرات ساختمان كه نيست، احتمالا براي برخورد امنيتي است، اصلاً وظيفه و رسالت نيروي انتظامي اين است. اينكه ادعا ميكنند اين تفاهم نامه براي مسائل آموزشي است حرفهايي غلط است. منتجب نيا ميافزايد: مساله تفاهم نامه بين وزير و نيروي انتظامي، يادآور ۱۶ آذر و روز دانشجو است. ۱۶ آذر را همه ساله در دانشگاهها برگزار ميكنيم؛ روزي است كه نيروي انتظامي وارد دانشگاه شدند و چند نفر شهيد شدند. تا آخر عمرمان اين مساله را بزرگ ميدانيم، چون ۳ نفر را در زمان شاه به شهادت رساندند. بعد خودمان داريم از آن تبعيت ميكنيم. دبيركل حزب جمهوريت ايران اسلامي ادامه ميدهد: آقاي وزير خبر ندارد كه اين اقدامي كه كرده است يك ضربه بسيار سنگين به ساحت علم و دانش و تعليم و تربيت و اخلاق و عفت عمومي وارد ميكند. او نميداند كه كار او توهين مستقيم بزرگي به مديران و معلمان و مربيان فرهيخته كشور است، يعني هزاران معلم فرهيخته در كشور داريم كه بهترين خدمت را با كمترين امتياز و درآمد ارايه ميدهند. شما نيروي مسلح را بالاي سر آنها ميآوريد. يعني آنها خائن هستند؟ اين توهين مستقيم به آنها است.
اين وزير بايد عزل شود
منتجب نيا در پايان ميگويد: درخواست اكيدم از آقاي پزشكيان اين است كه قانون اساسي به شما اختيار داده است. طبق بازنگري انجام شده در قانون اساسي، رييسجمهور هر گاه كه صلاح بداند، ميتواند وزير را عزل كند. بنده مصرا از شما ميخواهم كه اين توهيني كه وزير آموزش و پرورش به عالم علم و دانش و اخلاق و فرزندان ملت و فرهنگيان كرده است و چوب حراج به آموزش و پرورش و تعليم و تربيت زده است هرچه سريعتر عزل كنيد. همانطور كه معاون خود را عزل و بركنار كرديد. وزير آموزش و پرورش بالاتر از معاون شما نيست كه رفيق شفيق شما بود، اين وزير را عزل كنيد تا فرهنگيان بدانند كه شما فرهنگ دوست هستيد. شما نميخواهيد با چوب و چماق، دولت را مديريت كنيد. ميخواهيد با اخلاق مديريت كنيد. هيچ چارهاي نداريد جز اينكه اين فرد را عزل كنيد. اين فرد چطور ميتواند تا سه سال ديگر يا هفت سال ديگر ادامه دهد؟