فضا براي سرمايهگذاران هموار شود
نايبرييس اتاق ايران در چهارمين نشست خبري ستاد اكسپوي اتاق ايران با اشاره به جايگاه رويداد ايران اكسپو ۲۰۲۵ گفت: رويداد اكسپو به عنوان يكي از رويدادهاي مهم صادراتي، امسال در سطح متفاوتتري از گذشته برگزار شده است.
نايبرييس اتاق ايران در چهارمين نشست خبري ستاد اكسپوي اتاق ايران با اشاره به جايگاه رويداد ايران اكسپو ۲۰۲۵ گفت: رويداد اكسپو به عنوان يكي از رويدادهاي مهم صادراتي، امسال در سطح متفاوتتري از گذشته برگزار شده است. پيام باقري گفت: سالهاست كه فعالان بخش خصوصي و تشكلهاي صنعت برق تاكيد ميكنند كه سرمايهگذاري در حوزه انرژيهاي تجديدپذير متناسب با ظرفيتهاي اين بخش نيست. در برنامه ششم توسعه بنا بود در طول ۵ سال، هر سال هزار مگاوات برق در حوزه انرژيهاي تجديدپذير، متمركز شود، اما در عمل چنين اتفاقي نيفتاده و با هدفگذاري انجام شده، فاصله معناداري دارد. وي ادامه داد: يكي از استانهاي مستعد براي سرمايهگذاري در انرژيهاي تجديد پذير، استان سمنان است كه در اين استان هم استفاده از ظرفيت انرژيهاي تجديدپذير متناسب با ظرفيتهاي بالقوه نيست. كشور در تمام پهنه جغرافيايي ظرفيت خوبي براي انرژيهاي خورشيدي دارد. باقري تصريح كرد: حدود ۶۰ هزار مگاوات امكان توسعه نيروگاههاي تجديدپذير در كشور داريم اما آنچه در حال بهرهبرداري است حدود ۱۴۰۰ مگاوات است.
كسري سرمايهگذاري از دلايل ناترازي برق
به گفته نايبرييس اتاق ايران، براي تحقق شعار سال، حلقه مفقوده سرمايهگذاري است. يكي از دلايل ناترازيها در صنعت برق و ديگر حوزهها، كسري سرمايهگذاري است. اصرار بر اين است كه محيط سرمايهگذاري براي سرمايهگذاران هموار شود. او افزود: ظرفيت فني و پيمانكاري زيادي در كشور وجود دارد و آنچه اهميت دارد اينكه مدلهاي توجيه پذير، علمي و پيش بيني پذير براي سرمايهگذاري تعريف شود تا سرمايهگذار نسبت به اصل سرمايه خود و عوايد سرمايهگذاري اطمينان داشته باشد وگرنه سرمايه به سمت منابع غيرمولد حركت ميكند. نايبرييس اتاق ايران تاكيد كرد: كشور در زمينههاي مختلف اقتصادي مستعد سرمايهگذاري است و اتاق ايران معتقد است كه ما در بخشهاي مختلف، ظرفيت و استعداد سرمايهگذاري داريم. اما اهميت موضوع در اين است كه بسترهاي لازم براي سرمايهگذاري فراهم شود. اعتماد و اطمينان بخشي، قدم اول براي سرمايهگذاري است. باقري با اشاره به ساختار اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: اتاق ايران با اتاقهاي سراسر كشور، اتاقهاي مشترك بازرگاني و تشكلهاي اقتصادي، شبكه عظيمي از اقتصاد را در اختيار دارد كه در جهت توسعه اقتصاد ملي فعاليت ميكنند. در ادامه اين نشست خبري، فرجالله معماري، رييس اتاق سمنان گفت: سرمايهگذاري در كشور به شروطي نياز دارد؛ سرمايهگذار براساس متغيرهاي اقتصادي، مدلي براي خود تعريف ميكند اما متاسفانه در حال حاضر، متغير غيرمالي غيراقتصادي خارج از كنترل شخص سرمايهگذار است ولي در مسير كار بسيار اثرگذار است. در چند سال گذشته، براي پايين آوردن نرخ ارز تلاش شد ولي اين تلاشها ثمربخش نبود اما با شروع مذاكره ايران و امريكا، بازار ارز تغيير كرد. سرمايهگذاري تابع عوامل غيراقتصادي است. به گفته معماري متغيرهاي غيراقتصادي غيرمالي بر روند سرمايهگذاري تاثير بيشتري دارد و اميدواريم با شروع روند مذاكره، شرايط سرمايهگذاري بهتر شود. او تاكيد كرد: انتظار داريم با توافقهايي كه اين روزها در جريان است، دروازه ديگري به روي اقتصاد كشور باز شود. بايد بخش خصوصي ميداندار برنامه پساتحريم باشد. رييس اتاق سمنان افزود: دولت محدوديتهايي دارد و ممكن است بنا به محدوديتها، كارنامه قابل قبولي در اقتصاد نداشته باشد. مسووليت توسعه اقتصادي و سرمايهگذاري و توليد برعهده بخش خصوصي است. اتاق ايران و اتاقهاي سراسر كشور و مردم وظيفه ساخت فرداي ايران را دارند. توسعه اقتصادي ملي، قدرت چانهزنيها را بالا ميبرد.