معرفي ابزارهاي جديد بازار سرمايه

۱۴۰۴/۰۲/۱۳ - ۰۰:۵۵:۰۹
|
کد خبر: ۳۴۱۷۲۰

امير لعلي، مدير روابط‌عمومي و امور بين‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برگزاري نمايشگاه‌هاي منطقه‌اي بازار سرمايه از چند جنبه حائز اهميت است. نخستين موضوع اين است كه برپايي اين نمايشگاه‌ها بهانه‌اي است تا امكان ديدار و گفت‌وگوي سرمايه‌گذاران و سهامداران با مديران نهادها و اركان بازار فراهم شود.

نبض بورس| امير لعلي، مدير روابط‌عمومي و امور بين‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برگزاري نمايشگاه‌هاي منطقه‌اي بازار سرمايه از چند جنبه حائز اهميت است. نخستين موضوع اين است كه برپايي اين نمايشگاه‌ها بهانه‌اي است تا امكان ديدار و گفت‌وگوي سرمايه‌گذاران و سهامداران با مديران نهادها و اركان بازار فراهم شود. شكل‌گيري گفت‌وگوهاي رو در رو و چهره به چهره بين دو طرف بازار به انتقال مستقيم و بدون واسطه انتظارات بازار به رگولاتور، نهادها و اركان منجر مي‌شود و به تقويت اعتماد در بازار كمك مي‌كند. از سوي ديگر، در اين نمايشگاه‌ها سازمان بورس به عنوان ناظر و نهاد تنظيم‌گر و اركان بازار سرمايه به عنوان متوليان اجرايي، فرصتي مناسب به دست مي‌آورند تا ديدگاه‌ها و استدلال‌هاي اجرايي خود را براي بسياري از موضوعات و سياست‌ها به درستي براي مخاطبان تبيين كنند. به‌طور كلي تقويت فضاي گفت‌وگو در بازار، يكي از اهداف گسترش نمايشگاه‌هاي بازار سرمايه در استان‌هاي كشور است.

او ادامه داد: از سوي ديگر، معرفي دقيق ابزارها و امكانات بازار سرمايه به شركت‌هاي حقوقي و فعالان بازار در اين نمايشگاه‌ها به صورت دقيق‌تر صورت مي‌گيرد. با وجود تبليغات و بعضا محتواهاي متنوع توليدشده در خصوص ابزارهاي مختلف سرمايه‌گذاري در بازار سرمايه، هنوز بسياري از مردم از فرصت‌هاي متنوع موجود در بازار آگاهي ندارند. به عنوان مثال، درصد كمي از مردم با صندوق‌هاي طلا در بورس و مزاياي خريد و فروش گواهي‌هاي سكه آشنايي دارند و همين ناآشنايي است كه بعضا آنها را به سمت سكوهاي فروش طلا كه داراي ريسك‌هاي متعدد بوده و نظارت چنداني بر عملكرد برخي از آنها وجود ندارد، سوق مي‌دهد.

مدير روابط‌عمومي و امور بين‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با نبض بورس با اشاره به اينكه بازار سرمايه در كشورهاي توسعه‌يافته، مهم‌ترين بازار تأمين مالي بلندمدت بنگاه‌ها محسوب مي‌شود، گفت: همچنان بسياري از صنايع و شركت‌هاي حقوقي اولين راه‌حل جذب نقدينگي براي توسعه را تسهيلات بانكي مي‌دانند و گاهي به دلايل مختلف مانند رسيدن به سقف حد اعتباري، شرايط مختلف براي دريافت تسهيلات از جمله لزوم سپرده‌گذاري سنگين و... با چالش‌هاي جدي در تأمين نقدينگي از نظام بانكي مواجه هستند و كمتر از روش‌هاي تأمين مالي از طريق بازار سرمايه آگاهي دارند. برگزاري نمايشگاه‌هاي منطقه‌اي كمك مي‌كند تا راه‌هاي تأمين مالي از طريق بازار سرمايه به خوبي براي بنگاه‌هاي اقتصادي تشريح شده و در نهايت سهم بازار سرمايه از تأمين مالي و سرمايه‌گذاري در كشور افزايش يابد.

او ادامه داد: به عنوان مثال، در استان خراسان رضوي، تقاضاي متعددي براي تشكيل شركت-پروژه‌ها مطرح شده است اما آشنايي ناكافي با فرآيندهاي دقيق آن و عدم شكل‌گيري گفت‌وگو ميان مديران بازار و بنگاه‌ها براي رفع چالش‌هاي پذيرش اين پروژه‌ها در بازار سرمايه، موجب متوقف ماندن اين شركت-پروژه‌ها شده است كه اميدواريم از جمله دستاوردهاي نمايشگاه مشهد اينوكس-فاينكس رفع برخي گره‌هاي كاري از جمله اين موارد باشد. لعلي تاكيد كرد: در استان‌ها و مناطق مختلف كشور ظرفيت‌هاي بسيار زيادي براي تشويق مردم به ورود به بازار سرمايه وجود دارد و برگزاري نمايشگاه‌هاي منطقه‌اي بازار سرمايه كمك مي‌كند تا بازاريابي دقيق‌تر و مناسب‌تري از سوي كارگزاري‌ها، تأمين سرمايه‌ها و... به منظور توسعه بازار صورت گيرد. در هر حال، هدايت سرمايه‌هاي خرد به سمت بازار سرمايه و استفاده از اين ظرفيت در توسعه توليد و تأمين مالي بنگاه‌ها، از سياست‌هاي مهم كلان توسعه اقتصادي كشور است. لعلي با اشاره به اينكه علاوه بر خراسان رضوي، دو استان ديگر نيز پيشنهاد برگزاري نمايشگاه تخصصي بازار سرمايه را مطرح كرده‌اند، گفت: اميدواريم تجربه موفق نمايشگاه مشهد اينوكس- فاينكس، مسير را براي توسعه نمايشگاه‌هاي منطقه‌اي هموار كند. سازمان بورس از برگزاري هر نمايشگاه تخصصي كه منجر به توسعه بازار و تقويت بازار سرمايه شود، استقبال مي‌كند تا تحقق عدالت نسبي در مناطق مختلف كشور براي توسعه سواد مالي و تجهيز منابع صورت گيرد.