توصيه‌هاي بخش خصوصي براي تجارت با استراليا
نايب‌رييس اتاق ايران خطاب به سفير استراليا: تحريم‌هاي ثانويه شامل بخش خصوصي ايران نيست

توصيه‌هاي بخش خصوصي براي تجارت با استراليا

۱۴۰۴/۰۲/۱۱ - ۰۰:۲۳:۳۱
|
کد خبر: ۳۴۱۶۰۱

نايب‌رييس اتاق ايران درنشست با سفير استراليا با اشاره به اينكه تحريم‌هاي ثانويه شامل بخش خصوصي ايران نيست، خواستار توسعه همكاري‌ها ميان بخش‌هاي خصوصي ايران و استراليا شد.

نايب‌رييس اتاق ايران درنشست با سفير استراليا با اشاره به اينكه تحريم‌هاي ثانويه شامل بخش خصوصي ايران نيست، خواستار توسعه همكاري‌ها ميان بخش‌هاي خصوصي ايران و استراليا شد. از آن‌سو؛ ايان مك كنويل، سفير استراليا در ايران نيز با بيان اينكه اتاق‌هاي بازرگاني دو كشور نقش مهمي در پيوند بخش‌هاي خصوصي دارند، در اظهاراتي گفت: متاسفانه تجارت بين‌المللي با ايران با چالش‌هايي از جمله تحريم‌هاي ثانويه مواجه است. با اين حال همچنان تجارت ميان ايران و استراليا در جريان است و پيش مي‌رود. به عنوان مثال حجم قابل توجهي گوشت از استراليا به ايران صادر مي‌شود. استراليا ظرفيت‌هاي بالايي در توليد گاز ال ان جي، زغال سنگ و معادن طلا دارد و ايران و استراليا در اين زمينه‌ها مي‌توانند هم افزايي‌هاي خوبي شكل دهند.

 

تحريم‌هاي ثانويه تجارت با ايران را دشوار كرده

قدير قيافه نايب‌رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران در نشستي مشترك با سفير استراليا در تهران كه در حاشيه برگزاري ايران اكسپو برگزار شد، اظهار كرد: اگرچه اقتصاد ايران با تحريم‌هاي ثانويه دچار محدوديت‌هاي بيشتر شده است، اما اين تحريم‌ها شامل شركت‌هاي خصوصي ايران نيست و بخش‌هاي خصوصي دو كشور مي‌توانند همكاري‌هاي خود را توسعه دهند. در صورت همراهي سفارت، اتاق ايران آمادگي دارد هياتي در حوزه صنايع معدني و اكتشاف و فرآورده‌هاي دامي به استراليا اعزام كند تا زمينه همكاري‌هاي بيشتر فراهم شود. اين موضوع به ويژه در حال حاضر كه فضا در حال تغيير است و مذاكرات اميدواري‌هايي ايجاد كرده، اهميت زيادي دارد.

وي با بيان اينكه ايران و استراليا روابط طولاني دارند، افزود: كشور شما علاوه بر صادرات گوشت و فرآورده‌هاي دامي به ايران از تأمين‌كنندگان پشم صنايع نساجي ايران بوده و در معدن و صنايع معدني و اكتشاف قدرتمند است. ما مايليم همكاري‌ها در اين زمينه‌ها نيز توسعه پيدا كند.

پيام باقري، نايب‌رييس اتاق ايران نيز با بيان اينكه اين اتاق به عنوان تنظيم‌گر روابط با حاكميت و برطرف‌كننده موانع تجارت و توسعه كسب و كارهاي بخش خصوصي، ظرفيت‌هاي زيادي در افزايش روابط تجاري با استراليا دارد، افزود: شبكه گسترده اتاق ايران در كل كشور به ويژه در شرايطي كه اميدواري‌ها براي به نتيجه رسيدن مذاكرات و رفع تحريم‌ها افزايش يافته است، مي‌تواند نقش مهمي در برقراري روابط ميان بخش‌هاي خصوصي ايران و استراليا بازي كند.

او با تاكيد بر ظرفيت اتاق‌هاي استاني، گفت: از شما دعوت مي‌كنيم به سفر به استان‌هاي مختلف در جريان ظرفيت‌هاي استاني قرار گرفته و زمينه همكاري‌هاي بيشتر را فراهم كنيد.

ايان مك كنويل، سفير استراليا در ايران نيز با بيان اينكه اتاق‌هاي بازرگاني دو كشور نقش مهمي در پيوند بخش‌هاي خصوصي دارند، ادامه داد: متاسفانه تجارت بين‌المللي با ايران با چالش‌هايي از جمله تحريم‌هاي ثانويه مواجه است. با اين حال همچنان تجارت ميان ايران و استراليا در جريان است و پيش مي‌رود. به عنوان مثال حجم قابل توجهي گوشت از استراليا به ايران صادر مي‌شود. او افزود: استراليا ظرفيت‌هاي بالايي در توليد گاز ال ان جي، زغال سنگ و معادن طلا دارد و ايران و استراليا در اين زمينه‌ها مي‌توانند هم‌افزايي‌هاي خوبي شكل دهند.

او بيان كرد: توصيه‌هاي مسافرتي دولت استراليا براي سفر به ايران باعث استقبال كم شهروندان اين كشور از ايران اكسپو شده است. اما در آينده و با توجه به تحولات پيش رو، اتفاقات مثبتي در اين زمينه رخ خواهد داد.

قيافه در واكنش به اين اظهارات، با طرح پيشنهاد همكاري‌هاي رسانه‌اي و فرهنگي بين اتاق ايران و سفارت استراليا در تهران، گفت: اتاق ايران آماده است تا در صورت فراهم شدن زمينه همكاري با رسانه‌هاي استراليايي به تغيير تصويرسازي‌هاي مخرب عليه ايران كمك كند و واقعيت‌هاي اقتصاد و بخش خصوصي ايران را به شهروندان استراليايي معرفي كندو

از سوي ديگر، رييس كميسيون صنايع غذايي اتاق ايران روز چهارشنبه در نشست تخصصي صنايع غذايي كه در حاشيه نمايشگاه ايران اكسپو ۲۰۲۵ برگزار شد با اشاره به ظرفيت‌هاي بالاي توليدات داخلي افزود: با اين وجود، كيفيت توليدات ايران به سطحي رسيده كه مي‌تواند در عرصه جهاني رقابت كند.

محسن اميني با بيان اينكه محصولات ايراني از استانداردهاي لازم براي حضور در بازارهاي اروپايي برخوردارند، اما موانع اقتصادي و تحريمي مانع از بهره‌برداري كامل از اين پتانسيل شده است، خواستار حمايت بيشتر دولت در حوزه صادرات شد و افزود: اعمال محدوديت‌ يا توقف صادرات سبب شده تا نتوان از ظرفيت كامل اين بخش بهره برد.

رييس كميسيون صنايع غذايي اتاق ايران با اشاره به مشكلات ساختاري در ايجاد شبكه‌هاي صادراتي خارج از ايران افزود: اعمال محدوديت‌هاي مقطعي در صادرات، مشخص نبودن قيمت تمام شدن محصول و نا اطميناني از دريافت درآمدهاي ارزي، سرمايه‌گذاري در اين حوزه را با ريسك مواجه كرده است.

وي با اشاره به تقويت بخش خصوصي و باور به توانمندي‌‌هاي داخلي اظهار داشت: بايد موانع را كنار بگذاريم زيرا اگر فضاي كسب‌ و كار براي بخش خصوصي باز شود، اين بخش مي‌تواند به پرواز درآيد.

اميني ادامه داد: بسياري از توليدكنندگان ايراني اين ظرفيت را دارند كه به عنوان سفيران اقتصادي ايران در منطقه و جهان عمل كنند. فقط كافي است به توانمندي‌ هايمان باور داشته باشيم.

وي افزود: اگرچه چالش‌‌هاي تحريمي و اقتصادي حضور در بازارهاي جهاني را دشوار كرده است، اما كيفيت توليدات ايراني و ظرفيت‌هاي بخش خصوصي نشان مي‌دهد كه با اصلاح سياست‌هاي حمايتي و ايجاد ثبات در قوانين صادراتي، مي‌توان بر اين موانع غلبه كرد و اين مسير را با قدرت ادامه خواهيم داد.