پساب جايگزين منابع آب‌هاي زيرزميني مي‌شود

۱۴۰۴/۰۲/۱۰ - ۲۳:۵۶:۵۰
|
کد خبر: ۳۴۱۵۷۳

مديرعامل فاضلاب تهران گفت: دو تفاهم‌نامه بين شهرداري تهران و وزارت نيرو امضا شده كه شهرداري تهران بايد برداشت از آب زيرزميني را كم و به جاي آن براي آبياري فضاي سبز از پساب استفاده كند. به گزارش مهر به نقل از شركت فاضلاب تهران، نشست مشترك شركت فاضلاب تهران و محيط‌زيست به ميزباني شركت فاضلاب تهران برگزار شد.

مديرعامل فاضلاب تهران گفت: دو تفاهم‌نامه بين شهرداري تهران و وزارت نيرو امضا شده كه شهرداري تهران بايد برداشت از آب زيرزميني را كم و به جاي آن براي آبياري فضاي سبز از پساب استفاده كند. به گزارش مهر به نقل از شركت فاضلاب تهران، نشست مشترك شركت فاضلاب تهران و محيط‌زيست به ميزباني شركت فاضلاب تهران برگزار شد. اين نشست به هم‌انديشي درباره يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي پايتخت يعني جمع‌آوري و تصفيه فاضلاب اختصاص داشت.

سيد امير فاتح وحدتي معاون اداره كل و رييس حفاظت محيط زيست شهر تهران با اشاره به چالش‌هاي مهم پايتخت از جمله جمعيت و در ادامه آلودگي هوا، پسماند و پساب اظهار كرد: آلودگي هواي تهران مهم‌ترين مشكل پايتخت است كه ۲۰ تا ۲۵ ميليون نفر و ۳۵ نهاد درگير آن هستند. دومين مشكل تهران فاضلاب تهران است و از اين رو، ايجاد و تقويت تعاملات بين‌بخشي را از اين شركت آغاز كرديم و هدفمان اين است كه ضمن ارتقاي تعامل، مشكل پساب تهران را طي دو تا سه سال آينده حل كنيم.

وي با اشاره به فرهنگ‌سازي و مشكلات قانوني در اين حوزه، خاطرنشان كرد: هنوز به مرحله‌اي نرسيده‌ايم كه مردم خودشان پاي كار بيايند و اصرار كنند كه انشعاب فاضلاب مي‌خواهند. در حوزه مقررات هم تداخلات قانوني مشكلاتي ايجاد كرده است. عباسعلي مصرزاده مديرعامل شركت فاضلاب تهران هم با تاكيد بر اينكه وضعيت ذخيره منابع آبي، خاك و هوا در پايتخت شرايط خوبي ندارد و در معرض تهديد است، اظهار اميدواري كرد در تعامل با محيط‌زيست گام مثبتي در اين زمينه برداشته شود. وي‬ گفت: طرح جامع فاضلاب تهران شامل ۲۵۰ كيلومتر تونل و خطوط انتقال، ۲۲ تصفيه‌خانه، ۱ ميليون و ۷۷ هزار فروش و نصب انشعاب و ۸۰۶۴ كيلومتر شبكه است. تاكنون ۷۴۱۶ كيلومتر شبكه، ۲۰۲.۷ كيلومتر خط انتقال، ۸۳۶ هزار فروش و نصب انشعاب انجام شده و تا امروز، پيشرفت پروژه شامل ۸۰.۱ درصد جمعيت تحت پوشش‏، ۹۲ درصد لوله‌گذاري، ۸۱.۱ درصد تونل و خطوط انتقال، ۶۱.۸ تصفيه‌خانه و ۷۵.۳ پيشرفت وزني است.

مديرعامل فاضلاب تهران در ادامه تاكيد كرد: استاندارد دريافت انشعاب فاضلاب در شهر تهران و اتصال به شبكه جمع‌آوري فاضلاب اين است كه بار آلودگي فاضلاب ورودي به شبكه از شاخص آلودگي فاضلاب انساني بالاتر نرود و اگر هم بالاتر است پيش تصفيه و بعد وارد شبكه شود. جهانگير اسپه‌پور، معاون درآمد و امور مشتركين شركت فاضلاب تهران هم در ادامه صحبت‌هاي مصرزاده يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي تصفيه‌خانه پايتخت را ورود فاضلاب نامتعارف به شبكه دانست و گفت: بعضي از واحدهاي صنعتي و تجاري مانند رستوران، هتل يا بيمارستان نبايد بدون پيش‌تصفيه به شبكه فاضلاب متصل شوند. معاون بهره‌برداري شركت فاضلاب تهران هم در ادامه اين نشست مهم‌ترين چالش فاضلاب تهران را ورود فاضلاب نامتعارف مانند همه كلان‌شهرها دانست و گفت: در گذشته فقط موضوع جمع‌آوري فاضلاب مطرح بود، اما در حال حاضر در كل دنيا همه‌چيز از ديد بهره‌وري انرژي مورد توجه است. تصفيه‌خانه جنوب پايتخت به عنوان بزرگ‌ترين تصفيه‌خانه خاورميانه هم با همين تفكر شكل گرفته و جزو حساس‌ترين تصفيه‌خانه‌هاي منطقه محسوب مي‌شود.

رضا براتي تاكيد كرد شبكه تصفيه‌خانه پايتخت نسبت به مقادير آلودگي بسيار حساس است. مديرعامل شركت فاضلاب تهران با تاكيد بر اينكه منبع تأمين آب كشاورزي تغيير كرده و متناسب با آن بايد الگوي مصرف و به ويژه الگوي كشت هم تغيير كند، گفت: در سال‌هاي اخير دو تفاهم‌نامه بين شهرداري تهران و وزارت نيرو امضا شده است كه مطابق آن شهرداري تهران بايد برداشت از آب زيرزميني را كم و به جاي آن براي آبياري فضاي سبز از پساب استفاده كند. مصرزاده با تاكيد بر اينكه فرونشست و كمبود آب در تهران مساله‌اي جدي و ضروري است شهرداري اين كار را تسريع كند، گفت: در سال‌هاي گذشته در بسياري از نمونه‌ها پساب در كنار رسالت محيط‌زيستي به كمك تأمين آب مصارف غير شرب در بخش صنعت و كشاورزي آمده است. با بهره‌برداري از فازهاي ۷ و ۸ تصفيه‌خانه جنوب ۱۲ مترمكعب بر ثانيه آب پايدار دايمي از پساب خواهيم داشت.

مديرعامل شركت فاضلاب تهران به تجربه مشاركت در ساخت تصفيه‌خانه‌هاي كوچك و بهره‌برداري از پساب آنها هم اشاره كرد و گفت: در كار مشترك بين شركت فاضلاب و باغ گياه‌شناسي قرار شده است كه در ازاي تحويل ۳ هكتار زمين براي احداث تصفيه‌خانه از طرف باغ گياه‌شناسي و احداث تصفيه‌خانه توسط شركت فاضلاب، آب مورد نياز باغ گياه‌شناسي توسط پساب تأمين شود. مصرزاده افزود: اين الگو بايد براي همه پارك‌هاي جنگلي شهر تهران مانند پارك جنگلي سرخه‌حصار، لويزان، ياس فاطمي و چيتگر در تعامل بين شركت فاضلاب تهران و شهرداري تهران هرچه زودتر اجرايي شود تا ضمن پيشگيري از فرونشست زمين در اثر برداشت بي‌رويه از منابع آب‌هاي زيرزميني، كمبود آب مورد نياز فضاي سبز شهري توسط پساب كه پايدارترين منبع آبي هست، تأمين شود.