خودروهاي برقي به صرفه‌تر  از  بنزيني
شهرداري، مجوز دريافت بهاي شارژ وسايل نقليه برقي را گرفت

خودروهاي برقي به صرفه‌تر از بنزيني

۱۴۰۴/۰۲/۰۱ - ۰۱:۲۱:۲۶
|
کد خبر: ۳۴۰۴۶۴

براساس تازه‌ترين آمار منتشر شده از سوي رييس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم وزارت بهداشت در سال 1402، ۶ هزار ۹۳۹ نفر از پايتخت نشينان به دليل آلودگي هوا جان خود را از دست داده‌اند.

براساس تازه‌ترين آمار منتشر شده از سوي رييس گروه سلامت هوا و تغيير اقليم وزارت بهداشت در سال 1402، ۶ هزار ۹۳۹ نفر از پايتخت نشينان به دليل آلودگي هوا جان خود را از دست داده‌اند. علاوه بر اين آمار نااميد‌كننده، مقايسه هزينه سوخت خودروهاي برقي و بنزيني مورد استفاده در پايتخت نشان مي‌دهد كه طي ۲۵۰ كيلومتر توسط خودروي برقي با ۵۰ كيلووات برق حدود ۲۵ هزار تومان (هر كيلو وات 500 تومان)، در حالي كه خودروي بنزيني (براي همين مسافت حدود ۱۵ ليتر بنزين، ليتري 3 هزار تومان) معادل ۴۵ هزار تومان است، يعني برق گزينه‌اي اقتصادي‌تر به شمار مي‌رود. نگاهي به آمار مرگ و مير به دليل آلودگي هوا و هزينه كمتر خودروهاي برقي نسبت به بنزيني، ضرورت حركت به سمت برقي‌سازي حمل و نقل و جايگزيني سوخت‌هاي پاك و نوين به جاي سوخت‌هاي فسيلي را دو چندان مي‌كند. البته حركت به سمت برقي‌سازي صرفا شامل توليد و واردات و به كارگيري وسايل نقليه برقي نمي‌شود، بلكه ايجاد زير ساخت‌هاي مربوط به آن هم از اولويت‌هاست. در همين راستا، اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه ديروز (31 فروردين ماه) بررسي لايحه «اعطاي مجوز به شهرداري تهران براي دريافت بهاي خدمات ارايه شارژ وسايل حمل و نقل برقي» را روي ميز بررسي قرار داده و آن را تصويب كردند، اين اقدام مي‌تواند به بهبود زيرساخت‌هاي شهري وگسترش بهره‌گيري از خودروها و موتورهاي برقي در پايتخت كمك كند. موضوع ديگري كه در جلسه روز گذشته شوراي شهر تهران مورد بررسي قرار گرفت، اصلاح برخي بندهاي فرايندهاي دبيرخانه كميسيون ماده ۵ بود كه با حداكثر آراء موافق تصويب شد. در جلسه روز گذشته محسن هرمزي، معاون حمل ونقل شهرداري تهران و حميدرضا صارمي معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران، مهمان شوراي شهر تهران بودند كه هرمزي به دفاع از لايحه اعطاي مجوز به شهرداري تهران براي دريافت بهاي خدمات ارايه شارژ وسايل حمل و نقل برقي و صارمي هم به توضيح درباره اصلاح فرايندهاي دبيرخانه كميسيون ماده ۵ پرداخت.

 

نصب جايگاه‌هاي شارژ در پمپ بنزين ها

معاون حمل ونقل شهرداري تهران با اشاره به اينكه براي مردم در مورد تأمين زيرساخت‌ها سوال بود، گفت: قرار است در آينده جايگاه‌هاي شارژ در همه پمپ بنزين‌ها و جاده‌ها نصب شود و اين پايه براي كل كشور است نه تنها براي تهران؛ دولت به سمت حمل ونقل پاك در حال حركت است. هرمزي با بيان اينكه مديريت شهري يك ظرفيتي ايجاد كرده است و لازم است هزينه‌ها تامين شود، ادامه داد: همچنين اين عدد و ارقام به سرمايه‌گذاري و نگهداشت و برگشت سرمايه كمك مي‌كند و نگاه ما بلندمدت است و اين زيرساخت‌ها براي موتورسيكلت‌هاي برقي نيز مناسب است. در ادامه جعفر تشكري هاشمي، رييس كميسيون حمل ونقل شوراي شهر تهران درباره اين لايحه، گفت: از كارشناسان رسمي دادگستري خواستيم اين خدمات را ارزش‌گذاري كنند؛ چراكه براي اولين‌بار است كه مي‌خواهيم در اين حوزه مصوبه داشته باشيم و لازم است اين كار درست و اصولي باشد. تشكري هاشمي ادامه داد: در تعيين بهاي برق ايستگاه‌هاي شارژ از تعرفه ساير مصارف استفاده كرديم و بايد هر جايگاه بنزين محلي براي شارژ خودروهاي برقي مشخص كنند. او با بيان اينكه هيات كارشناسان دادگستري در مورد هزينه نيروي انساني، كارمزد كاركنان و اپراتور و.... هزينه‌ها را بدون سود و بر اساس فيمت تمام شده تعيين كردند، گفت: تاكيد شد در اين جايگاه‌ها برق‌اي سي و دي سي را ارايه كنند و قيمت برق در فصول مختلف سال و براساس اوج مصرف تعيين شده است كه در جدولي ارايه مي‌شود. رييس كميسيون حمل ونقل شوراي شهر تهران ادامه داد: شهرداري مي‌تواند مطابق تعرفه اعلامي از سوي وزارت نيرو براي وسايل نقليه شخصي هر كيلو وات ساعت مشخص كند و همچنين بابت بهاي خدمات شارر، پولي از اتوبوس‌هاي برقي متعلق به شهرداري تهران دريافت نمي‌شود. به گفته تشكري هاشمي، شهرداري تهران بايد نسبت به افزايش ايستگاه‌هاي شارژ برقي در شهر اقدام كند؛ اما بعد از مدتي بايد اين توسعه مبتني بر مشاركت بخش خصوصي باشد. به گزارش ايسنا، او با بيان اينكه كارشناسان بررسي بين خودروي جي سون كه در حال حاضر به عنوان تاكسي برقي معرفي شده و سمند در مورد مصرف انرژي در يك مسافت مشخص انجام شده است، گفت: يك خودروي داراي باتري، ۵۰ كيلو وات ۲۵۰ كيلومتر پيمايش دارد در حالي كه خودروي بنزيني ۱۵ ليتر بنزين در اين مسافت مي‌سوزاند. رييس كميسيون حمل ونقل شوراي شهر تهران اظهار كرد: اگر اين مبلغ بنزين را به مبلغ برق تبديل كنيم كه حدود۵۰۰ تومان به ازاي هر كيلووات هزينه مي‌شود كه با توجه به اوج مصرف و فصل تغيير مي‌كند. تشكري هاشمي بيان كرد: بررسي‌ها نشان داد كه در كم باري، قيمت برق و بنزين برابري مي‌كند؛ اما در زمان پرباري برق اين تعرفه تغيير مي‌كند. براساس اظهارات تشكري هاشمي، هزينه ۲۵۰ كيلومتر پيمايش براي خودروي برقي با ۵۰ كيلووات برق (هر وات 500 تومان) حدود ۲۵ هزار تومان و براي خودروي بنزيني براي همين مسافت معادل ۴۵ هزار تومان است (۱۵ ليتر بنزين با هزينه ليتري 3 هزار تومان).

 

لزوم اصلاح برخي بندهاي كميسيون ماده ۵

معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران در جريان ادامه بررسي اصلاح فرايندهاي دبيرخانه كميسيون ماده ۵ با بيان اينكه تمام موارد قيد شده در بندها هم‌اكنون در حال اجراست، گفت: تمام مصوبات كميسيون ماده پنج به‌طور كامل ثبت مي‌شود و چك ليست دارد و كاملاً شفاف است اما اگر شورا حكمي در اين زمينه داشته باشد، ما مطيع آن هستيم. صارميبا بيان اينكه شهرها تا ۲۵ سال حق گسترش نداشتند اما در برنامه توسعه،‌بندي لحاظ شد كه قفل‌ها را باز كند، بيان كرد: ما هيچگاه تغيير بيش از پنج درصد نداشتيم، معاونت شهرسازي و معماري نيز عين متن قانون را در فرآيندها لحاظ كرده است.

او با بيان اينكه بر اساس قانون مجلس شوراي اسلامي، تهران تبصره‌اي مستثنا دارد، يادآور شد: تمام اعضاي شوراي عالي معماري و شهرسازي در كميسيون ماده پنج حضور دارند و در جريان تبصره‌ها هستند. معاون شهرسازي و معماري شهرداري تهران گفت: ما هر آنچه شوراي شهر تصويب كند، عملياتي مي‌كنيم و اين وظيفه قانوني ماست.

 

تغييرات عمده بايد به شوراي عالي برود

مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران نيز با بيان اينكه ما نيازي نداريم بندهاي قانوني را دوباره به عنوان دستورالعمل بنويسيم، گفت: بخش‌هايي اضافه شده كه به گفته برخي، اين بخش‌ها بايد به شوراي عالي معماري و شهرسازي برود. چمران افزود: بايد تغييرات عمده در شهر همچون تغيير كاربري يك محله به شوراي عالي برود. سال‌هاي سال كاربري محله گمرك S بود و هيچ اقدامي در آن انجام نمي‌شد و پس از چند سال مقرر شد كه كاربري به M تغيير پيدا كند و گشايشي به دنبال آن ايجاد شد. به گفته او، اگر قرار بود اين خيابان تعريض يا بزرگ‌تر شود بايد به شوراي عالي مي‌رفت. كميسيون بايد تصميم مي‌گرفت طرح‌ها به شوراي عالي برود يا خير. همين موضوع موجب اختلاف فراوان مي‌شود. رييس شوراي شهر تهران با اعلام اينكه منتشر كردن امضاهاي گذشته كميسيون ماده پنج براي عموم، موجب اختلاف مي‌شود، تصريح كرد: در رأي باغات نيز چنين مواردي مي‌بينيم. گاهي مي‌بينيم كه مي‌گويند چرا شورا به پرونده‌اي رأي باغ داده است؟ بنده هم مي‌گويم كه شورا رأي داده و شايد اصلاً من رأي نداده باشم. چمران با بيان اينكه مصوبات كميسيون ماده پنج ملاك عمل بخش‌هاي ديگر نيست، بيان كرد: ضوابط عمومي ملاك عمل در تصميمات موردي نيز بايد همچون تصميمات عمومي پس از ابلاغ دبيرخانه منتشر شود.

 

لزوم ارايه برنامه سازگاري  با تغييرات اقليم توسط شهرداري

رييس كميته سلامت شوراي شهر تهران از عدم ارايه برنامه جامع پيشگيري و كاهش آسيب‌پذيري و سازگاري با تغييرات اقليم شهر تهران بعد از گذشت چند سال از مصوبه شوراي شهر تهران گلايه كرد. سوده نجفي با اشاره به مصوبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ شوراي اسلامي شهر تهران، گفت: در اين مصوبه شهرداري ملزم شده است تا برنامه جامع پيشگيري و كاهش آسيب‌پذيري و سازگاري با تغييرات اقليم شهر تهران را ارايه كند. نجفي ادامه داد: متاسفانه اين برنامه بعد از چندين سال هنوز ارايه نشده در حالي كه شهرداري موظف بود چهار ماه بعد از تصويب آن در قالب لايحه‌اي برنامه خود را به شوراي شهر ارايه كند. او اظهار كرد: با توجه به تغييرات اقليمي و محيط زيستي كه امروز كشور و شهر تهران با آن روبروست بايد برنامه و اقدامات جدي در اين زمينه از سوي نهادهاي مربوطه و شهرداري تهران ارايه شود تا شهر و شهروندان در تغييرات اقليمي آسيب كمتري ببينند. رييس كميته سلامت شوراي شهر تهران بيان كرد: با توجه به افزايش روز افزون تغييرات اقليمي به ويژه در نوع بارش و گرمايش هواي شهر تهران از شهرداري انتظار مي‌رود تا نسبت به ارايه اين طرح‌ها كه موجب كاهش تغييرات شود اقدام نمايد. مساله كمبود آب در كشور و شهر تهران موضوع جدي است و برنامه‌ها و اقداماتي در زمينه تغييرات اقليمي و محيط زيستي مي‌تواند كمك‌كننده باشد.