رييس مركز ملي اقليم سازمان هواشناسي مطرح كرد

بارش‌هاي كشور ۳۵ درصد كمتر از نرمال

۱۴۰۳/۱۲/۲۲ - ۰۱:۴۹:۴۹
|
کد خبر: ۳۳۷۲۴۵

رييس مركز ملي اقليم و مديريت بحران خشكسالي سازمان هواشناسي با بيان اينكه ۹۵ درصد بارش‌ها در پاييز، زمستان و بهار اتفاق مي‌افتد، گفت: تاكنون مجموع بارش‌ها ۳۵ درصد كمتر از نرمال بوده است و عموم مردم بايد ضمن اصلاح و مديريت مصرف، به همراهي با برنامه‌هاي دولت بپردازند.

رييس مركز ملي اقليم و مديريت بحران خشكسالي سازمان هواشناسي با بيان اينكه ۹۵ درصد بارش‌ها در پاييز، زمستان و بهار اتفاق مي‌افتد، گفت: تاكنون مجموع بارش‌ها ۳۵ درصد كمتر از نرمال بوده است و عموم مردم بايد ضمن اصلاح و مديريت مصرف، به همراهي با برنامه‌هاي دولت بپردازند. به گزارش ايرنا، احد وظيفه افزود: امسال يكي از بدترين سال‌ها از نظر موضوع آب ذخيره شده پشت سدها است، با اين حال نيازهاي آبي در كشور نسبت به سال‌هاي گذشته نيز بيشتر شده است. او بيان‌ كرد: اين مساله در جايي همچون تهران با جمعيت بالا، بسيار نگران‌كننده‌تر از ساير نقاط است. فراموش نكنيم جمعيت و نياز آبي‌مان نسبت به گذشته فرق كرده و بايد رفتار مصرفي‌مان نيز به همان نسبت متفاوت باشد. وظيفه ادامه‌داد: هرچند عمده آب مصرفي پايتخت از منابع آب زيرزميني تامين مي‌شود، اما وقتي نزولات جوي كاهش مي‌يابد، بايد در مساله تامين آب نگران باشيم. او با بيان اينكه طرح مسائلي همچون جابه‌جايي پايتخت نيز با تكيه بر همين موارد مطرح شده است، يادآور شد: كم‌آبي سدهاي تهران در سال‌هاي گذشته هم مطرح بود و سال گذشته نيز آورد آبي خود در سدهاي پنج‌گانه تهران شاهد نبوديم كه يكي از عوامل آن تغيير اقليم است.

رييس مركز ملي اقليم سازمان هواشناسي اظهار كرد: با در نظر گرفتن شاخص سرانه آب، بايد گفت تهران از نظر آماري به شرايط بحران آبي رسيده است. او اضافه‌كرد: علاوه بر پايتخت، وضعيت آبي در استان‌هاي هرمزگان، خراسان رضوي و اصفهان نيز با توجه به كم‌بارشي‌هاي شديد و بروز خشكسالي‌هاي پياپي، وخيم است. وظيفه گفت: با اين حال اگر خوشبينانه نگاه كنيم بارندگي‌ها مي‌تواند به جبران بخشي از كمبودها در اين زمينه بپردازد. رييس مركز ملي اقليم سازمان هواشناسي يادآوري ‌كرد: ۹۵ درصد بارش‌ها در پاييز، زمستان و بهار اتفاق مي‌افتد، اما تاكنون مجموع بارش‌ها ۳۵ درصد كمتر از نرمال بوده است، با اين حال اگر در ماه‌هاي آينده چند سامانه خوب بارشي از كشور عبور كند مي‌تواند سطح تنش بحران را تقليل دهد. او تصريح كرد: اگر شهروندان با دولت در زمينه مصرف آب و مديريت مصرف همكاري نكنند، به نتيجه نخواهيم رسيد. وظيفه اظهاركرد: بارورسازي ابرها در جهان سابقه‌اي بيش از ۶۰ سال دارد و نخستين‌بار در جنوب غرب امريكا انجام شد.رييس مركز ملي اقليم سازمان هواشناسي گفت: مطالعه نتايج بارورسازي ابرها در برخي كشورها، موفقيت ۱۵ تا ۲۰ درصدي را نشان مي‌دهد اما در بعضس ديگر از كشورها نتايج اميدبخشي نداشته است، به‌طوري كه در يكي از موارد پس از هفت سال اين پروژه متوقف شد، چرا كه مطابق آمارها فقط منجر به افزايش ۱.۸ درصدي بارش‌ها شده بود. اوهمچنين عنوان كرد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد اجراي طرح بارورسازي در جنوب غرب امريكا، فقط ۱.۵ درصد به رشد بارندگي‌ها منجر شده بود و با گذشت سال‌ها از اجرايي شدن آن، هنوز يك موضوع «تحت مطالعه» محسوب مي‌شود. رييس مركز ملي اقليم سازمان هواشناسي يادآور شد: بارورسازي فقط در «ابرهاي سرد كوهساري» كه ذخاير قابل توجهي از ابر زير صفر درجه داشته باشند، پاسخگوست.

 

تهيه بولتن‌هاي پيش‌بيني ۱۰ روزه هوا براي ۴۳۰ شهر

رييس مركز ملي پيش‌بيني و مديريت بحران مخاطرات وضع هواي سازمان هواشناسي از برنامه‌ريزي براي تهيه بولتن‌هاي پيش‌بيني ۱۰ روزه هوا براي ۴۳۰ شهر كشور خبر داد وگفت: اين بولتن‌ها از ۲۳ اسفندماه روي سايت سازمان هواشناسي قرار خواهد گرفت و قابل دسترس خواهد بود. صادق ضياييان گفت: با توجه به اينكه در ايام نوروز پديده‌هاي جوي همچون توفان، باد، بارش‌هاي رگباري و غيره در مدت زماني كوتاهي به وقوع مي‌پيوندد، به‌طور معمول خسارات و حتي تلفات زيادي بر جاي مي‌گذارد. ضياييان با اشاره به پيش‌بيني افزايش دماي هوا در ايام نوروز، بيان ‌كرد: با توجه به اينكه قاطبه مردم دوستدار طبيعت هستند و گاهي اوقات در بستر و حريم رودخانه‌ها حضور مي‌يابند و اطراق مي‌كنند، به‌منظور اجتناب از وقوع حوادث دلخراش بايد پيش‌بيني‌هاي هواشناسي را به‌طور مرتب دنبال كنند.