كشتار علويان و ايده شوم تجزيه سوريه
رخدادهاي سوريه اين روزها، قلب هر انساني را آزار ميدهد و دورنمايي تيره و تار از آينده اين كشور ارايه ميكند. انتشار تصاويري از كشتار مردان و زنان بيدفاع و رفتارهاي خشونتآميز با كودكان مظلوم بخشي از مشكلاتي است كه اين روزها در سوريه در حال وقوع است و باعث بروز مصائب فراواني براي مردم سوريه شده است.

رخدادهاي سوريه اين روزها، قلب هر انساني را آزار ميدهد و دورنمايي تيره و تار از آينده اين كشور ارايه ميكند. انتشار تصاويري از كشتار مردان و زنان بيدفاع و رفتارهاي خشونتآميز با كودكان مظلوم بخشي از مشكلاتي است كه اين روزها در سوريه در حال وقوع است و باعث بروز مصائب فراواني براي مردم سوريه شده است. در واقع نه تنها وضعيت سوريه به سمت اصلاح و بهبود پيش نميرود، بلكه هر روز اخبار ناخوشايندي درباره درگيري، ترور، خشونت و تجاوز رژيم صهيونيستي شنيده ميشود. بدون ترديد اين نوع رخدادها جدا از تبعات سياسي و امنيتي در حوزههاي اقتصادي و اجتماعي و نقشه راهبردي منطقه اثرگذار خواهند بود.
آنچه در سوريه اتفاق افتاده، نتيجه يك توافق داخلي، منطقهاي و بينالمللي براي تجزيه سوريه است، موضوعي كه لازم است از منظر تحليلي به آن پرداخته و ابعاد گوناگون آن بررسي شود. واقع آن است كه پس از سرنگوني دولت علوي بشار اسد و تسلط ناگهاني هيات تحريرالشام، گروهكهاي غيرمنضبط سوري درصدد انتقام برآمدند تا بهزعم خود جاي خود را در تحولات محكم كنند. آنها حملات گستردهاي عليه نخبگان طايفه علوي همچنين طايفه درزي آغاز كردند تا امكان كنشگري را از اين گروهها سد كنند. اين گروهكها بيشترين كشتارها عليه نخبگان علوي را به اعتبار اينكه وردر ساختار قدرت محروم حافظ اسد و فرزند او بشار اسد آغاز كرده و جنايتهاي بسياري را انجام دادند. انتقامگيري گروههاي تروريستي از طايفه علوي و نخبگان علوي در سطح گسترده انجام شد. در طول سه ماهي كه از سرنگوني دولت بشار اسد ميگذرد بيش از ۵ هزار نفر از نخبگان و انديشمندان و متخصصان علوي در ساحل سوريه شامل استانهاي لاذقيه، طرطوش، جبلت ترور شدند. در ميان اين افراد ترور شده، دانشمندان، استادان، نخبگان و افراد تاثيرگذار بسياري در حوزههاي علمي، نظامي، امنيتي و ...حضور داشتند. گفته ميشود، رژيم صهيونيستي ليستي از نخبگان علوي مخصوصا دانشمندان هستهاي را در اختيار هيات تحريرالشام براي ترور قرار داده است. اين ترورها عليه نخبگان خاندان علوي انجام و منجر به درگيري متقابل بين علويان ساحل و هيات تحريرالشام شد. اين مخاطرات امنيتي تنها متوجه بخشهاي علوي نيست، بلكه دروزيهاي سوريه در جنوب اين كشور در منطقه سويدا و درعا نيز همين شرايط را كم و بيش پشت سر گذاشته و تحت فشار قرار دارند. رژيم صهيونيستي به بهانه حمايت از درزيها بخشهايي از خاك سوريه را اشغال كرده و به ايجاد پايگاههاي نظامي مشغول است، در حال حاضر سوريه وارد فضاي جنگ داخلي شده و اگر اين روند ادامه يابد، جنگهاي داخلي برپا شده و در ادامه اساسا ممكن است منجر به تجزيه سوريه شود. بنابراين اوضاع سوريه بسيار خطرناك است و اگر جامعه جهاني دخالت نكند، سوريه به چند كشور تجزيه ميشود. با توجه به اينكه مدل تجزيه به نفع امنيت صهيونيستهاست، ردپاي اين رژيم در بحرانهاي امنيتي سوريه كاملا هويداست. هم امريكا، هم رژيم صهيونيستي، برخي كشورهاي عرب منطقه و تركيه در تشديد اختلافات قومي و مذهبي در داخل سوريه نقش دارند، با توجه به اينكه رژيم صهيونيستي اساسا قصد دارد از طريق تجزيه سوريه بر خاورميانه مسلط شود، لذا اين رژيم نقش مهمي در ايجاد شكاف بين طوايف مختلف سوريه دارد. در شرايط فعلي بيش از ۷۰۰كيلومتر مربع از خاك سوريه در شهرهاي مختلف قطنا، قنيطره و درعا اشغال شده و اسراييل با استفاده از فضاي بحران داخلي سوريه سعي دارد، حوزه جغرافيايي و قلمروي خود را در جولان اشغالي افزايش داده و به سمت اطراف دمشق حركت كند. موضوع كشتار، ترور و حذف نخبگان سوري بدون ترديد باعث تضعيف اين كشور و تاريك شدن آينده اين كشور مهم منطقه ميشود. هر اندازه كشورهاي منطقه بيشتر تضعيف شده و از چرخه اثرگذاري خارج شوند، رژيم صهيونيستي دامنه نفوذ افزونتري را كسب خواهد كرد. بنابراين لازم است ايران همراه با ساير قدرتهاي تاثيرگذار منطقهاي زمينههاي لازم براي هماهنگي و همكاري در راستاي ايجاد بازدارندگي در برابر رژيم صهيونيستي را در دستور كار قرار دهند تا شاهد تكرار اتفاقات تلخ سوريه در ساير كشورهاي منطقه نباشيم.